Apr 8, 2011

Mantap Handphone Aku ni Rupanya~

Peringatan::  entry ini mengandungi unsur² riak dan poyo yang tidak keterlaluan...








Baru 2 bulan aku guna handphone Nokia XpressMusic, 3rd hand...turun temurun tau...well ai tak mampu beli handphone baru...takde bajet! tsk T_T


Aku suka part touch screen tu...hehe...nampak macho yu...auww~   and sekarang aku macam eksaited gila main snap² gambar guna handphone...cantik weiii...oh handphone ni guna 3.0MP camera...kalah la kualiti gambar Blackberry or camera handphone si gumux yang hanya 2.0MP tu....lalalalalala~  =P





cuba tengok tulisan pada botol...nampak sangat jelas kan...hehe...err saja la aku nak kecoh yang aku dah terpengaruh dengan Irine dan Diana lalu TERbeli sebotol Virgin Coconut Oil (VCO) berharga RM39.90....untuk testimoni sila ke blog Diana...sekarang aku nak cerita pasal kamera handphone, bukan VCO!! grrr~





close-up lagi...tulisan masih nampak begitu jelas...macam guna camera Sony pun ada...hinssff hinssfff~  ^_^   oh produk VCO adalah produk buatan Malaysia dan diyakini H.A.L.A.L...sekian!





minyak cap kapak yang sentiasa terletak di dalam bag dan diangkut ke mana sahaja aku pergi...huhu~  tengok background gambar ni macam blur blur...kalau aku tipu cakap amek gambar guna dslr or camera digital biasa pun korang percaya kut...kah kah kah   *pengsannnn!*





kunci kereta dan encem...di malam hari, di sebuah restoren bernama Village View...hahaha...aku still bangga sebab gambar sangat sharp sampai tulisan pada kunci pun nampak sangat jelas...yearrghhh! ^_^





key-chain comel pemberian Diana...diimport dari Hatyai...pffttt~   
sekarang ni kalau amek gambar mesti nak close-up dekat²...excited gila aku tengok gambar dari camera handphone sharp macam ni...bahahaha...macam kanak² ribena berjumpa mainan baru gayanya  v(^^,)




Tiba² rasa taknak beli handphone lain...nak guna handphone ni sampai hancur...eh tapi kalau korang nak bagi wedding present handphone, Blackberry Torch ke, Samsung Galaxy ke, Nokia HTC ke, aku terima dengan hati dan tapak tangan yang terbuka luas!! "tangan yang memberi adalah lebih baik dari tangan yang menerima"  KAH KAH KAH~   =P


"hek eleh..setakat gambar macam ni kau kata mantap?? wakluuuu~"


Kalau rasa annoying sila keluarkan muntah pink seperti muntah cik Yatie....HAHAHA~


peace! v(^___^)"



45 comments:

mOoN said...

dulu penah angan2 nak pkai hp ni...bestlah kononnya...design lawa..sekali cik abg x berkenan..huhu..tapi ari tu sebelum tunang, dia bg surprise dapat Xperia X8..dia kata cian sebab mengidam sangat nak pkai hp touch screen..ngehehe...

cik pulau said...

erkk.. cik pulau tak nak muntah pun. hehe

Lya Colours said...

aku pakai nokia E5 kamera x cantik pon. biasa je. aku lagi suka sony K770i aku. tapi sony tuh merajuk weyh. kamera dia terus tak leh guna bila aku beli E5. tsk tsk tsk

FariehanIbrahim [LBC] said...

kn sys yana nk dpt dslr dh kannn..
pass kt sini lar enpon tuuu..ahahaa :pp

Lizzie Yasmin said...

mmg kalah BB lar.. tp klu BB touch tak tau plak...

nabilah_2908 said...

cantik lah...tul kata Yana..mmg sharp.. ;)

kalau compare dgn sony..rasa2nya lebih baik...or sama..? :)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
CUCI MATA ABPBH 2010

YanaMIB said...

@nabilah:: rasanya Sony lagi better..hehe..i like sony..ada bajet lebih memang nak beli hp sony ^_^

mizzkechique said...

gile dasat punye zoom, xyah pakai DSLR la eh...hahaha

Dinda Iva said...

iva pon jenis kalau pakai HP tu nak sampai hancusss....hehehe...last year baru tukau HP sebab screen dah selamat tinggal..hehehe...ha yang kali ni puas hatilah semua function ok...camera not bad..sebab iva suka amik gambar..hehehe...

Amira said...

wahh , terang gyle camera hp ni . hp nokia camera mmg cntek . tp i lagi suke sony bab sound best :D haha. tetibe je ckp psl hp sony . hee:D

Kakzakie said...

Bagus ek... tak payah angkut camera ke hulu-hilir. Pakai h/p dah ok. Clear....

Ujang9897 said...

sah la gila tunang org ni

Eza Ridzwan said...

x bek tauu riak² nie...burok perangai...udah lee nak jadi bini org dah..ngeh3!

p/s: x berminat dgn nokia!

hanim azhari said...

terase nk beli hp bru plak ~lalala~

qyqa said...

wah memg sharp pic nyer...
berapa kak harga third hand ni???
sebok tau nak tau..haa

doublescomots said...

haha.akak!sy gune fon nih gak..
mengidam kat Xpressmusic lame dh.. wee~myspecky tlg pilih yg nih.
kdg kalau xkene dgn lighting pon gmbar xmenjadi.hehe

shah-kayrul said...

aku pakai sony ericson aino..memang puas hati la...camera 8mp...jom reramai angkut...hahhahahahaha

ஐ๑makdara TERdiva๑ஐ said...

soni eriksen pun dahsat kualiti gambar dia, kalah nokia :)

lalink7 said...

wahh..baru nak beli ipad kat yana..kensel le camtuee..huhuhuhuh =p

YanaMIB said...

@lalink7:: eh eh Ipad 2 cun jugak..miahaha *mtk yg latest trus* =P

yatie's EPISODE said...

kak yana!!! ngee. fuhh. baru dtg komen. bz like gila hari nih! T_T

henpon nih same dgn henpon encik BF yati! mmg gila lah dpt henpon nih mula2. riak kemain dia sbb kamera dia cantik! haha.

jom muntah pink jommm! HAHA.
yati dah nak mula muntah pink dgn data yang banyak! @.@"

Ifti Larina said...

hehe okay what? kite pki sony w660i tu jeh. tak bile nak tuka T.T

Encik Suami said...

dah camera enset ok..tak perlu camera digital bagai kan?
erm..teringin plak nak gune nokia nie.tapi..enset masih ok.
tgklah nanti2 kot2 ada budget lebih kan?

mynameismy said...

memang terbaiklah!!
sape kate kamera henpon tak canggih? huhu

cancel la ujang beli dslr bace nih haha

efa said...

waah sharp gak erk wuwu T__T tak mampu huhu

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

kak..kim salam kat ujang..mintak lah phone baru ngan ujang..dia banyak duit tu.... =D

Dayana AZ said...

wahh, da rse bole kekal da ngn phone tu? hehe, dayana ni bru beli 1 tahun nk tuka len plak, mklumlah , teknologi skang ni mcm2 an :P, tergoda ouh..

oo kte pna gi village view :D!

liyana said...

perghhh! canggun (canggih+anggun) giler gambar tu.. cam pakai dslr.. hehe

yana, kita pun dah terpengaruh & dh beli VCO, kah kah kah

Tasha said...

image dia jelas ek.

btw, u have been tagged:

http://natasha1987.blogspot.com/2011/04/contest-show-me-whos-your-bff.html

Dilla Ady said...

ai punya kamera tak berapa mantop ah..tapi touch screen jugak yu..suke kan pakai yg touch2 nih..

ieda said...

eiii seyesss nampak berlagak dik ! ekekekke :))

haa satu layie .. cantikk arrrrrrrrr WM tuuu jelesss akak tau !! :))

❤ C!K MAZ's❤ said...

mmg jelas gambar tu..ni yg buat akak jelos ni...akak pun suka ambil gambar ngan hp...hehe

MR. SYAH said...

wah.. mantop...

DuniakuAbstrak said...

Lepas ni ce try snap gambar bulu hidung kau, mesti jelas dan berkualiti

eyjalukman said...

wahh kak yana ,
mmg gempak laa gmbr dy .
mcm sony pun ada .
nk tukar hp tp tkde bajet jugak ,
maklumlahh masih dibawah tggungn ibu bapa . haha

Juz Call Me Sharz said...

ehem..cik yana pki VCO gak ke??
patut muka cantik..

my Sony Ericsson K810i pon hebat jugak...cume video nak kene beli camera digital.. =))))

Juz Call Me Sharz said...

ehem..cik yana pki VCO gak ke??
patut muka cantik..

my Sony Ericsson K810i pon hebat jugak...cume video nak kene beli camera digital.. =))))

Bro Fit said...

jap nak gi toilet jap... hahaha...

qasehraihan said...

tapi..mmg betul cantik la ek??hoho
nape E71 saya xsecantik ni ek??
3.2 mgpixcel ..hoho..jeles gua

http://qasehraihan.blogspot.com/2011/04/iqbalhakimi-dan-faizal-fredly-tolak.html

POSH76 said...

cantek hp tu.....

diana said...

handphone akak lagi cikai dari yang kamu punye ni.:p

Citarasa Rinduan said...

wah!!
yana...memang bagusnya HP kamu..
macam kameralah

syuwai said...

kita minat ngan sony, tgh kumpul duit gak bile ni..hehe

btw ada entri tuk yana http://syuwaistory.blogspot.com/2011/04/bila-bercerita-tentang-cita-cita.html

Fina Fento said...

Wuuu..henpon saya sebijik macam ni hilang kat kedai makan sebelah pejabat :(

Hazrina Erin said...

salu camera nokia mcm kureng skit~tp yg ni ok laaa~^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015