Apr 12, 2011

Sesi MengGEBUkan Kulit Muka~

Sejak-sejak nak kahwin ni kan...eh lagi 17 hari je????!! dem! O_o'


oke sambung balik...sejak-sejak nak kahwin ni, tiba² jadi sangat rajin menjaga kecantikan muka...wahahaha...haruslah kan...ingat senang ke nak jadi pengantin...public figure tau...semua mata akan tertumpu kat aku je sok...bukan mata manusia je, lensa-lensa kamera pun semua akan tertumpu kat aku...bajet selebriti kaoooo jalan atas red carpet ala-ala ambil anugerah isteri cemerlang...lalalalala~  =P


So hari tu aku ada pergi Etude House [klik SINI] dan telah memborong 2 jenis masker untuk muka...phewww...




~masker yogurt...ada 4 perisa~




~masker honey...juga ada 4 perisa..tapi aku dah guna satu...tu yang tinggal 3...hehe...~



Setiap satu perisa tu boleh guna untuk 2-3 hari sebab kuantiti masker dalam tu agak banyak...muka kita bukan besar mana pun kan...harga untuk masker macam ni ialah RM13.90 / 4 perisa... ^_^


Boleh dikatakan setiap malam aku tepek masker kat muka...perghh segar ai tell yu!! kulit terasa gebu gebas...weewiittt~  (^__^)"






Biasanya sebelum tepek masker Etude House, aku akan tepek Charcoal Mask [for 20-30 minutes] dulu untuk keluarkan semua kotoran pada muka...tapi aku tepek kat bahagian hidung dan dagu sahaja sebab kawasan tu yang selalu berkumpulnya white head...grrrr~






~masker yogurt perisa peach~



Lepas dah cuci charcoal mask tadi, baru aku tepek masker Etude House kat seluruh muka...malam tadi aku guna masker yogurt perisa peach...wangi babe! semua produk Etude House wangi-wangi...bau buah...rasa nak makan je masker nih....huhu~


Biarkan masker selama 15 minit, then cuci muka dengan air...settle!! kulit muka memang akan terasa sangat lembut lepas pakai masker ni tau...tak percaya cuba lah sendiri..hehe~  (^^,)


Sekian sahaja iklan tak berbayar dari YanaMIB...pffttt~   korang pakai masker apa?? ce cite ce cite 



36 comments:

mizzkechique said...

mkin cantek la bakal pengntin ni... :)

Prince Halilintar said...

berseri2 betul la nnt atas pelamin bakal pegantin ni..=)

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

wiwit...17 hari jer lagi tu....

xlama dh

Cik Eka said...

eka x pakai masker..sejak muka berpanau itu hari,takut gila nak guna macam2 produk dah..uhu

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

su jugak lah xmelaram ape2..huhuh

A.I.N said...

Ain gune masker Mary kay, dah 4 bulan gune, tapi smpai skrg xnmpk kesan pon..sbbnye sebulan pkai, sebulan x pakai..kui3

azila said...

tuuu ddiaa...makin cantikla yana pasni.kena p cari gakla masker ni:)

Nisa' Pasir Gudang said...

napak sedap macam calciyummmm hikhikhik

Isteri Yang Comel said...

wah nie semua tuk hari bahagia

nabilah_2908 said...

tetiba rasa macam nak try jer...murah pun yer gak...huhu.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
PART TIME PAPARAZZI

mOoN said...

moon pakai masker mustika ratu jek...

p/s : up skit muka gebus tu...hehehe..

ceotgilalensa said...

makin berseri seri la kak yana nanti!! hehe.

Mr feckry said...

tak kene tau ke tepek bende ni kat muke

mynameismy said...

wahahahaha.. suke la ujang klu lagu niiiii....;P

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

aah boleh..su semalam pi ngan ayah jer

azureEn said...

hah! 17 hari je lgi. mesti dup dap dup dapp je tunggu hari kan.. ^^

mcm best je product etude house nie. nnti nak try lah ;)

Dayana AZ said...

fuyyooo kak yana :D! syoknye jadik bakal pengantin!! kalau tak pengantin susah ler sket nk pki sume2 ni (sebab malas -_-') heee

YanaMIB said...

@Dayana AZ:: haha btol btol..sbb nk jd pengantin la jd rajin nk tepek segala benda kt muka..haha =P

Dilla Ady said...

bagusnye pengantin baru nih memanjakan diri ye..mesti nnti mase majlis, berseri2..

POSH76 said...

tingin nak cuba charcoal mask tu ....suka mask camni rasa nak makan jerkan

efa said...

berseri2 lah nanti akak atas pelamin hehe :)tak pkai mask pa2 pun ahaha

Finaz Jaafar said...

macam nak makan jeh mask tu sbb mcm yogurt !! Kte pky mask jenama pe ntah beli kat SASA..

tapi mask takleh pky hari2 sbb nt mke akn jd kering..2-3 kali je smnggu

Ujang9897 said...

muka JAMBU macam gua pakai air semayang jer..lalalala

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahh lg 17 hari?mesti debar2 kan...

Lizzie Yasmin said...

masker putih telur jer... lepas basuh, ulit nmpak putih dan suci.. hehehe

AngahSayang2314 said...

masker putih telur jer tue pun tengok kerajinnan la.. hehehe

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

yana silap ko,en ka ats tadi..nak jawab komen liyana,,tertulis kat yanamib pulok..huhu

diana said...

semoga berkekalan sikap rajin ni..
hahahh

CikBulat said...

http://fairyofmylove.blogspot.com/2011/04/pertama-kali-dapat-award-ni-wey_12.html

tag kamu, nak amik tak? kui3

Anati Soki said...

ok cun!! pasni bleyh try!!
uish.. kalau ogt2 balik
lama dah kot takpakai mask kt muka..

qasehraihan said...

waaa...lagi 17 ari ek???
dasat tuuu...
mcm best je yogurt tu..jgn ada yg tersalah makan lak..hehe

lalink7 said...

wow mahal gak ek masker2 bagai niee..hehehe..kite dapat free dr guardian haritu tue pun free gift..pakai jele..hehe..lepas tue dah xbeli lg..haihh bila mau kaya nie leh beli etude house terus..hehe

YanaMIB said...

@lalink:: mana mahal..13.90 tu utk 4 perisa..satu perisa leh pakai 2-3 hari..lama woo..jimat gila..hehe =)

Anonymous said...

Hi - I am certainly glad to discove this. great job!

❀Hanim_RosLan❀ said...

sedap pulak tgok..rase mcm nk jilat sket..

Hazrina Erin said...

da lama tak pakai masker~nti nak kawen kot bru sibuk cantikkan kulit..haha :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015