Apr 7, 2011

Etude House@Sunway Piramid

Petang semalam aku and Diana berjaya melancarkan misi mengular...bahahaha...hey 1st time tau kitorang mengular...pffftttt~   Diana punya pasal lah ni...dia terpengaruh dengan kawan dia, aku pulak terpengaruh dengan Diana...hahahahaha  gilo!  (-_-")


Ada dua mall yang ada kedai Etude House...Sunway Piramid dan Alamanda...tapi kat Alamanda tu cuma booth kecil je...kurang menarik...kat Sunway kedai dia agak besar, banyak benda boleh tengok, cuci-cuci mata...err lagi banyak kita tengok, lagi banyak kita beli...betul tak hipotesis itu?? ngeee~  =P






Kalau parking kat Sunway Piramid, wajib amek gambar parking ye...jangan jadi macam "orang tu", beria amek gambar, tapi bila nak balik tak jumpa kereta...muka pucat sebab ingat kereta kena curi...dah rujuk gambar dalam henpon untuk pastikan level yang betul, tapi gambar blur daaaa!!! kah kah kah...sengal gila lelaki itu...lalalalalala~  v(^__^)"






 yezzerrr inilah destinasi kegilaan kami...miahahaha~  comel tau kedai dia..auwww...oh kedai ni menjual barangan kecantikan dari Korea [klik sini]~



Promoter² yang bertugas pun comel-comel...friendly lagi...kat sini promoter memang akan ikut je kita usha² barang...tapi TAK annoying ye sebab dia akan explain kegunaan setiap barang yang kita tengok...bagus kan??


Aku suka cara amoi tu explain pasal produk....jujur...kalau produk tu tak ramai orang beli, dia akan bagitau...dan dia sentiasa beri suggestion tentang produk apa yang sesuai untuk kami, yang lebih cantik, yang lebih feminin...semualah!  jadi customer akan lebih yakin untuk beli produk yang dijual.... ^_^


Aku beli apa?? hekhek....yang tu aku cerita next entry...aku buat review pasal produk yang dorang jual lah ye..semalam tak sempat guna lagi barang yang aku beli...hehe~  (^^,)






 
dah puas shopping, pergi minum kat Coffee Bean sambil tengok aksi² orang main ice skating...haha gila santai...1st time mengular kan....haruslah menikmati saat² terindah ni...weehuuu~  =P   Lepas minum² kitorang balik la...malas nak redah jem kat LDP tu...boleh sawan tau jem kat situ....T__T



Korang minat tak barang² kecantikan dari Korea macam ni?? ce cite ce cite  ^_^



37 comments:

mizzkechique said...

minat dan selalu verangan mau jdik comel mcm korean gurl...muahaha

mynameismy said...

wah2 mngulorrr
xpnh pkai. kulit org korea ngn kite same ke? klu pakai tak pape hehe.

qasehraihan said...

waaaa.....mcm saya jg kamu ni ek..
sy salu sgt terjah cni neh..
umah dkt je ngn sunwy pyramid..hehe

shiqin said...

yana: rse nyer kat TS pu da kot.. pun ok jgk.
:)

mOoN said...

takut nak guna coz takut x sesuai...huhuhu

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

SU PAKAI FAIR N LOVELY JER

ஐ๑makdara TERdiva๑ஐ said...

barang korea/japan kiut-miut..
memang jadi kegilaan anak2 remaja & anak2 rebina yg sedang membesar :)

Lya Colours said...

aku minat vco =P

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

http://www.akiraceo.com/ YANA TENGOK NI..SMART LAH

YanaMIB said...

@lya:: vco tu suppliment daa..xde kena mengena dgn beautician..haha..sengal la ko =P

yatie's EPISODE said...

ohh maiii mekdii! kena terjah kat sini nihh. looks comel. hee (:

Mr feckry said...

cari barang hantaran ke

YanaMIB said...

@Mr feckry:: hahaha lawak la ko nih..bli brg kegunaan harian derr..xseswai bli htrn kt sini..haha~

Isteri Yang Comel said...

i like etude house yang kaler pink tu...... gilos pink.... dikala kesibukan tetap nak jenguk bakal pengantin comel nie

sarah mohamad said...

dah ramai org guna etude tuu kan. macam elok je. kalau ada duit lebih, boleh try set mekap tuu. hiks

liyana said...

yana, kita pakai sapi balkis je.. hehe x reti nak mekap segala :(

hanim azhari said...

waa..cambest je ni..

qasehraihan said...

br prasan silap link crita td..patutla yana xphm..hakhak..ok dh tukar..xpe a..yana amik watak anak perempuan jiran yer..hihikss

http://qasehraihan.blogspot.com/2011/04/doktor-cantik-lelaki-buncit-dan-dot-dot.html

AngahSayang2314 said...

wahhh yana nie betul2 giler nieeee ye...

Lizzie Yasmin said...

dulu time ke korea dok gila angkut barang Etude nie... skang, bila dah ada kt mesia, boleh kira jer bapa kali aku msuk Etude nie.. huhuhuh.. tp dia nyer maskara sgt best...

Prince Halilintar said...

siap amik gambar parking lagi eh takut sesat..bijak startegi tu..heehee..xgi main ice skating ke?

lalink7 said...

mesti la sukee Yana..hehe..kitenye mekap from etude house (minat korea nye pasal), the faceshop, elianto..feveret la...

hrp2 pas kwen dpt pkai MAC, BOBBI BROWN, shuemuera or STAGE..hhehe

yana mintak la kat Ujang nnt..hehe

sissyira said...

salam

lepas ni yana jadi gadis korea la pula..ngeee...

nabilah_2908 said...

sempat lagi ceritakan tntg lelaki itu...hehehe..:P

belum pernh try lagi...mcm best je..sbb makeup org korea..tkde la tebal mana... :)

lepas ni buat review pulak eh.. ;)



jom ke APA KATA HATI pulak ;
HOW TO..

efa said...

waa...brg2 korea mmg comel2 suka2 huhu

Dayana AZ said...

ooo kte pna tengok yang kat alamanda je, tu pun sbb booth kecik je an, kte lalu je la haha :P, best eh brg2 die?

Encik Suami said...

xleh tahan tgk air coklat tue.
ngences dah nie.nak jugakkkk.

jemput terjah new entry


1) --> Hoorey2x..Saya MENANG <--

2) --> Ceritera Kursus <--

two_dots said...

selalunye lalu je . xpenah masuk lg laa .

s.y.a.r.q said...

ingatkan syarq sorang je yang selalu tangkap gmbr tempat parking.kehkehkehkeh

Ujang9897 said...

cis..!!

mEiZ SHA said...

mama n my sis pon pakai produk ni yana..:)

Dilla Ady said...

slalu pakai produk cap malaysia jek yana..tu pun gigil2 tangan nk membayar bile kena yg mahal2..huhuhu

tp org kate bagus produk korea, sesekali memanjakan diri takpe kan..bukan org lain pun yang cantik...kite jugakkk..

Azroy Bin Kassim said...

baa~ CAK!!

tips yang bagus bila parking kereta.. baru tau..

lelaki tak layan barang kecantikan...

Dinda Iva said...

kalau salegul yg ikut tu senyum then bagi penerangan takpe..tapi kalau ikut muka masam mencuka baik keluar dulu sebelum kena sembur..hehehe..masuk kedai lain...

Tasha said...

owh yer ker....i tgk kat alamanda tu mcm tak minat jer nak beli. tak tau pulak ada kedai besar. nantilah len kali jalan2 cuci mata kat sunway.

btw, barang korea yang I suka is Faceshop. suka sangat!

Mama Gee said...

wahh kalo mama masuk ctu mesti lambat2 nk keluar sampai mr b pun mengantoksss...hee heee

eyjalukman said...

kak yana , etude house nihh yg hero boys over flower jd model tu kan ?
kalau tak silap laa .
hahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015