Apr 4, 2011

Rocky dan Pocky


Ini ialah biskut Rocky...korang pergi je 7 eleven atau mana² kedai runcit memang bersepah dorang jual menatang nih...sedap weh...biskut dia kurus²...hahaha *again with the kurus thing*   =_=


 **

**
 
**

**


**


**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**
 
**

**



Ini pula biskut Pocky...hanya didapati di negara Thailand... ^_^



err korang sedar tak yang kedua-dua biskut Rocky dan Pocky adalah dari pengeluar yang sama??? memang lah biskut Rocky hanya boleh didapati di Malaysia....tapi kalau compare kedua² kotak biskut ni kan, segalanya sama tau...


made in::  Thailand


pengeluar::  glico


Dorang tukar packaging je derr...yelah kau bayangkan kalau kat Malaysia ada produk nama Pocky...mesti takde orang nak beli...Melayu Islam la khususnya....ingat ada pork ke hape dalam biskut tu kan...kan kannnnn~   tu yang dorang tukar packaging, tukar nama produk terus...ehehh ^_^


oh harga biskut Pocky murah sikit la dari Rocky...

Pocky:: rm1.40 / rm1.50

Rocky::  rm1.60 (kedai runcit biasa),  rm1.80 (7 eleven)


Aku pun tak faham kenapa harga makanan kat 7E mahal gilerrrrr!! grrr~  =_=


Lepas baca entry aku nih, korang still nak beli ke biskut Rocky tu?? hekhek...memang takde pun tanda halal...tapi benda tu biskut je...kalau was-was jangan makan ye...heee~  (^^,)



















p/s::  aku ada meeting kat balai Bomba, Cyberjaya pagi ni...balik opis nanti aku terjah blog korang k...^_^


22 comments:

Isteri Yang Comel said...

biskut kegemaran ieb nie yana

mizzkechique said...

MK suke choki choki...hehe

d_tieah said...

Kite bako jelah kalo dah takde tanda halal.. Tapi b4 tu word haram ade tak? Hahaha.. Kalo takde, makan je lah.. Ngee :) Jangan lupa baca doa..

*Serius, tak penah makan.. Selamat..

Entry Terbaru 1 : Berkat Emak Undi ; Shaheizy Sam Bintang Paling Popular 2010
Entry Terbaru 2 : Keputusan Penuh Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2010

░♥si lampu neon♥░ said...

suke rocky !! taknak bende lain wooo cam geli je pocky tuu =(

yatie's EPISODE said...

kawan yati mnat gilaak dengan rocky nihh! :D

MR. SYAH said...

memang dulu suka makan rocky tapi bila tgk xde tanda halal terus berhenti makan rocky... terus beralih makan choky2 je.. heheh..

Nobita Sensei said...

hanya makan biskut cap ping pong.

hanim azhari said...

time kecik2 sllu gak mkn..sedap2 hahaha

nabilah_2908 said...

favorite biskut ni..huhu... :)

eh..kalau tak silap..hari tu..pusing2 kt JJ..area supermarket..sy ada jumpa biskut Pockey ni... :)

jom ke APA KATA HATI pulak ;
REQUEST SI DD

Finaz Jaafar said...

yela,ini dlm subjek pemasaran antarabangsa..ecehh~ =P

nama produk ditukar kdg2 sebab ikut kesesuaian sasaran pasaran..awww..what the marketing sungguh ! hehhh

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said...

err...sedap ke ? alamak...takde tanda halal ek ? ni yang was2 nak makan nie....huhu~

Lya Colours said...

pocky ? macam mencarut je. haha. ke otak aku memang setting kotor je? tsk tsk tsk

aku suka rocky cokolat. dalam drawer meja kat opis mesti ada stok

('',)kapie_art'sLover('',) said...

pehh.. ingatkan btol la bilangan komen tu tadi...

singgah lalu di sini sebentar...

Mama Gee said...

masa kecik2 suka je gdn benda ni...tp dh lama tak makan pun...
erkk takde tanda halal ek..
mama tak pasan pun..

Encik Suami said...

Hallamak..nurin suke makan jajan nie.
lps nie kene bagi alasan yg kukuh klu dia mintak beli jajan nie.
thanks for the info.

jemput terjah new entry

1) Mood:Tak Byk Cakap

Ujang9897 said...

mcm budak2..!!

Liza @ Adzriel AB said...

ujang : bakal bagi awak budak nanti tu.

yana : pernah nampak benda ni, bila entry ni keluar, lagi le tak nak kot. kat petronas pun mahal giler gak.

mynameismy said...

seyes tade tanda halal? slalu men bedal je hehe

BENA said...

standard lah tuh sis 7e la katenkan . hahaha :) zra keje ctu pon kdg2 nk blei brg g kdai sebelah. HAHAHA

lalink7 said...

mari banned 7e..sume nak mahal..nasib slurpee xnek hrgaa...kalau naikk mmg bako je bako jee laa.hehehe

Satsuu said...

I'm sorry, but Pocky's originality is made from Japan. Thailand was the first Southeast Asia to open a factory there.

What you see the price being sold manufactured from Thailand (or from Malaysia's Rocky brand) are not that expensive compared to the original Pocky (which would costs you about RM9) imported straight from Japan.

Please get your facts right, as written in wiki & official websites.
- http://en.wikipedia.org/wiki/Pocky
- http://pocky.jp/
- http://www.thaiglico.com/en/

Naim Saat said...

Ape yg menyebabkan geli makan pocky? Ejaan dia ke? Ejaan pork kan lain