Apr 7, 2011

Aku Allergic Dengan Ikan Pari atau Ikan Pari yang Allergic Dengan Aku?? @_@


Lunch tadi pergi Asam House kat IOI Mall...aku order lauk asam pedas ikan pari + nasi putih...erm kurang ummpphhh!! kuahnya cair...nasib ikannya oke...tak hanyir...cili api macam banyak, tapi kurang pedas...huhu~   aku ni hantu pedas jugak lah....so kalau makanan yang kurang pedas ni bagi aku takde kick...


Sebab tu kalau aku masak, lebih prefer tumbuk cili guna lesung batu instead of guna blender....oh lesung batu juga termasuk dalam wishlist aku....korang boleh bagi wedding present lesung batu kat aku ye...KAH KAH KAH~  v(^__^)"


Tapi sekarang hidung aku jadi gatal, asyik bersin-bersin...macam kena resdung...macam allergic pun ada...adeh la...bila dah selsema nak buat kerja memang tak larat !! mata rasa nak pejammmmm je..tsk T___T


oh ruginya kalau allergic makanan laut...lebih rela allergic durian!! ngeee~   makhluk asing dari planet Wakawaka je yang gila dan cacat sebab tak makan seafood...HAHAHAHA~


errr korang suka seafood tak?? aku taknak jawapan allergic...soalan aku sekarang, SUKA atau TAKkkkk??? kalau suka korang memang makhluk bumi yang normal...kalau tak suka boleh join makhluk asing di planet Wakawaka....miahahahaha~   v(^_^)"



36 comments:

ஐ๑makdara TERdiva๑ஐ said...

i like pari beri2 mucho!

s.y.a.r.q said...

tu gatal-gatal hidung sebab mkn asam pedas lah tu. ada belacan :) resdung

YanaMIB said...

@s.y.a.r.q:: mungkin la kan..tp hari² ai bedal sambal belacan..haha..hari ni je ngade² nk allergic..grr~ =_=

mizzkechique said...

ye..MK alergik seafood..
maybe ikan ni bukan ikan fresh..sbb tu kite gatal2.. hehe, berdasarkan pengalaman...siap kena cocok dgn doktor lagik..huwaaaa

aliarosli said...

kak yana buat entri balas dendam ape??

hahhahahhahah,lawak lah

em,ikan pari sedappppppppp

durian pon sedapppppppp

due-due ngap masuk mulut

YanaMIB said...

@aliarosli:: lbh kurang la..haha..mana ada org x mkn seafood beb..org gila je x mkn seafood..bahaha~ =P

Rinna said...

Suka ikan pari masak asam pedas gini.. tapi cukup pantang kalau tiba2 kita dpt ikan pari yang aduhai..bau hancing.. ishh..tak lalu ler.. :)

Dinda Iva said...

memang suka seafood...kalau steamboat lagi mengancam..terbaiklah...yummy..bakau..ke..sedapnya...hehehe

p/s : lesung batu kalau kat pasar raya skrg ni macam xbest je..huhuhu..nanti nak cari kat kuala kansarlah..jauhnya...

shah-kayrul said...

seafood aku kureng sikit. sebab kekadang ada kedai yang masak tak sedap, siap bau hanyir lagi...

nabilah_2908 said...

sy rasa...sy normal....

mmg tk alergik seafood...makan je..hehe.. :)

kalau Yana nak makan seafood..tak boleh bawak En Ujang la eh..? :)

kakchik@ella said...

i like pari-pari
i'm in love with seafood

lesung batu?? yeay .. yeay .. dah tau dah nak bagi hadiah apa kenduri kawin ujang dan yana nnti. hihihi ..

YanaMIB said...

@nabilah_2908:: aah dia kena tggl kt rmh..BW diam²...haha..=P

Lya Colours said...

opkos la sukaaa seafood
especially tomyam seafood, kaw2 punya pedas and masam secukup rasa, memang cirs birs la bertemu jambans

Along Tapa said...

ko alergik belacan tu yana..mana pernah rekod aku dengor orang alergik dengan ikan pari..gila ke apa..

Gorengbaek - Pesan ayah yang terbaik dari ladang

Hangit Habis dah - Budak jadik bangau...cikgu jadik ikan...mak bapak jadik rumput....

Kerat Senget - BOHSAN TAHAP GUANO!

YanaMIB said...

@along:: tah la..mmg hari² aku mkn belacan weh..xpernah allergic lg..huhu..logik je allergic ikan pari, mcm aku allergic ubat..haha =)

diana said...

asam pedas dia ada belacan la tu..
tu pasal gatal2..
bukan sebab ikan pari..
akak suka ikan pari..:)

two_dots said...

agree ! bia allergic durian dr seafood . hahaha .

lea said...

sedapnya. my feveret asam pedas

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

yana asyik baca belog tunangan kamu yg suka kentut tu..terus sis pinky jejak kamu pulak ahahahaha..
im ur 1202 follower..wowiiii nice no!..

psst..akak makan ayam pun gatai jugak..sepud lagi lar..aihhhh lg syahdis ye dik ;p

Ujang9897 said...

woi....DURIAN sedap la gila..!!!

seafood pembawa penyakit la...

tak best langsung.

DuniakuAbstrak said...

semua jenis makanan aku makan aku tak allergic..ngeh3

mahirahnazlim said...

saya bedal je ape saje yg HALAL haha tp seafood oke3 jer laa HAHA

Dayana AZ said...

dayana makan seafood :) , tapi ketam je tak layan sgt, haha tak reti cari isi~

eh kak yana, mne mau cari lesung batuuu? haha

meomib said...

makan suap2 ilanglah allergic :p

Prince Halilintar said...

jgn ckp seafood yg xseafood pun prince pelahap masuk mulut jgk..hahaha

ieda said...

loor ada mcm tuu lak ekekeke
haa kan buat asam pedas ikan pari kan .. asam pedas tuu ada belacn ..kang yana ada resdung ...

DHIQA nA.IM said...

ades..kak yana..ikan pari ni gatal ..tuh la yg jadi cam tuh...and ade sesetengah belacan yang die punye effect sgt kuat..tuh yg jadi cam tuh..

mynameismy said...

suke!!!!

yatie's EPISODE said...

yati kurang seafood nih. oh, tak normal! T_T

miss may & mrs hanis said...

s.U.k.E.s.A.n.g.A.t.s.e.A.f.O.O.d

tp,ade alergc jgk dgn seafood..tp belasah je bile ade.esok tu g mtk ubt dgn doc..thehhehehe..=D

qasehraihan said...

asam pedas my peberet..
bila pari..tambah sedap..

awk jd gatal2 sbb belacan..ada resdung la kot tu yana uii..hehe

xpe2 pas kawen nt ok la tu..dh xgatal2..muahahaha

http://qasehraihan.blogspot.com/2011/04/gambar-kereta-polis-malaysia-dan-luar.html

lalink7 said...

sian nye YANA>.seafood yang fresh adalah yang terbaekkkkkkkkkk!!! hehehe..tp xleh makan dgn kuantiti yng byk..sdrhana jee..

FariehanIbrahim [LBC] said...

ahahaaa
ujang tukarkan seafood kpd durian ke?? :pp

liyana said...

hehe berlawan2 pulak korang buat entri yer.. sorg psl durian sorang psl sifud. hehe

durian dgn seafood, dua2 sedap!!! =D

eyjalukman said...

mmg rugi bebenor laa siapa tk suka makan seafood tu .
hahah
mestilah suka !
hehe

MissNaL said...

xnikmat hidup la xmakan seafood..hehe
bayangkan sotong celup tepung yg rangup xleh makan? ohh.. syg2.. ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015