Apr 19, 2011

Musim Macaron la Pulak~ =_=

Ini ialah Red Velvet cupcakes~


Kalau dulu aku kecoh gila melantak Red Velvet, kali ni nak kecoh makan Macaron pulak...hehe...macam² jenis makanan sekarang...baru lah western kan...bahaha~  =P


Macam biasa lah benda ni aku dapat tau pun dari Diana...beliau umpama piring Astro dalam hidupku...segala informasi terkini aku serap dari kepala beliau....kah kah kah~  =P





~ini ialah Macaron~


Yang ni BUKAN mak aku buat...dia masih belajar macam mana nak buat Macaron...leceh rupanya...huhu~  no wonder harga pun mahal...seketul yang cinonet tu dah RM2 *pengsannnn!*  kalau red velvet, satu cup tu RM2.50...pengsan jugak! @_@


Mak, cepat lah belajar buat macaron...nanti kita pulak buat bisnes jual macaron...kehkehkeh~   macaron ni agak manis...makan seketul tu dah muak...aku lebih suka melantak Red Velvet..nyum nyum~  ^_^


Korang dah try rasa Macaron?? apa pendapat uols pulak?? hihi~  ^_^













p/s:: nak balik awal hari ni...nak amek baju sanding kat Jalan TAR...kali ni takmo tayang kat korang...baju nikah aku tayang awal² sebab korang bukan tengok pun aku nikah nanti...tak rugi apa pun aku tayang awal kan...? baju sanding aku tak tunjuk sebab nanti tak suspen laaaa...kalau nak tau aku beli baju apa, sila menghadirkan diri ke kenduri beta...auww~  oh siapa nak kad sila bagi emel kat komen ni...sekian! ^_^


36 comments:

kakchik@ella said...

cik min punya macaron sedap dan murah tau.

cuba tgk kat blog kc. rasanya title entry "macaron jgn jadi macawrong"

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

YANA TAK BELAJAR KE WAT MACARON..NNTI SU NAK FREE 28 BIJI TAU

Aku Ibu Muda said...

agree dengan KC...macaron cikmin antara yg termurah dan sedap!

Port lepak yang best!

Mummy `Aish said...

Orang cakap la..Macaron ni agak manis..tp Mar tak pernah lak rasa..and org cakap lg..kat Macarons Harrods KLCC plg sedap..tp mahal gler..6 ketul RM15..Mar nak kad kwen..nak nak..

mar_2012@yahoo.com

Epal Hirata said...

kak yanaa...nak kad kawennn..nak pegi makan nasi minyak kenyang2...

Prince Halilintar said...

prince pun 1st time dgr macaron tu..boley serbu mkn ns myk free ni..hehe

Nadia Mashuri said...

nak kad..
nak kad..
hehee..
=)

Dayana AZ said...

fuyoo nampak sedapp tapi tak pernah rasa plak macaron nih :P macaroni penah ler hehe

yatie's EPISODE said...

tak pernah tawu pon macaron nih. and rasa lagi lah tak pernah kannn. haha.

kena lah try nih! kat mane je eh ade?

FariehanIbrahim [LBC] said...

xpenah tgk pom macaron tuuu..heh! ~.~'

sys yann, nk pinjam bju kawen tu nti! weee~ ^_^v

Ct Arina said...

da lame nk test macaron ni. mane nak carik eh? aduiiii

diana said...

manis tu yang buat akak tak bekenan tu..
ada yang kata tak manis..
ada yang kata manis..
yang mana satu ye??

YanaMIB said...

@Yatie & Arina:: erm try gi kat blog cikmin mcm kakchik ckp tu..kita pn order kt internet je..hehe~




@kak diana:: depends pd org yg membuat kut..tp mende ni mmg manis sbnrnya..klu nk order kena mtk less sugar lah kt org tu =)

qyqa said...

huhuhu..
2 2 x pernah makan..
kat majlis sanding kak yana ada x menda ni???
hehehe

munna said...

kak munna dah rasa macaron cik min.. mmg sodap...

diyana said...

hoho..pernah dengar je..tak pernah pon makan..hehe ^^

HonEyBuNNy said...

belum cuba lagi Macaron....pasti akan cuba juga...ngeh3....

wah2...xsabar la nak tgk cik yana kawin..jeng2...

POSH76 said...

Aduii sedap jer mata memandang I pun tak pernah rasa kalu mahal sedap ok ajer

mynameismy said...

erk. xpnh mkn.. look nice colorful jek

msredcheesecake said...

hi cik yana,
sronok ye prepare tuk wedding....rase cam nk kawen gak la...eee...do follow cik yana

lalink7 said...

wahh Yana..husz xpenah makan pulak macaronn niee..kat sna sini ade orang cite pasal ni tp smpai skrang xpenah makan lg..ntah bile nak mentekedarah ntahh..

✿❤Cik Izan❤✿ said...

hai...^__^ salam kenal...
sedapnya macaron...tak pernah rasa..

b a m b a m ' s said...

dua-dua x pernah rasa.. ehehehehe..

aida4eva said...

peehhhhh! TERINGIN LAH..DAH ORDER DARI CIKMIN..TP DIA BZ AGAKNYA...huuuuu~

*tercaps lock lah pula*

:D

nak kad jugakk..nak g makan kenduri :)

mentositubiru@gmail.com

erk..malu pulak -.-

ieda said...

alaaaaaaa mencik lahh x pernah makan layie nie .. kat sini x der huhuhuh

MamaEma said...

macam pelik pulak berwarna warni tue....

tunggu kad dari ujang... entah bagi entah tidak...huhuhu

Wan Adawiyah said...

ermmm macaroons manis xhingat pernah beli 2 biji ajer 2pn xlalu mau habiskan...h3h3 boleh kne kencing manis klu mkn byk2..;-)

KatekateKite said...

wahhhh..............

dah lama dok kecoh blog sana sini cite pasal macaron nih!

kalau kat Muar and Seremban nih tataula nak jumpe katne.

tetibe tadi member ofis bagi potongan kek siap ada macaron melekat atas die!

pergh! first tiem kot tengok org buh macaron atas kek!

haha, pe lagi kite amik la semata mata tamo kempunan rasa menatang tuh! haha.

tapi, cam takde perasaan pon makan! heheee.........

tp ok la, luar rangup, dalam lembut, hahaha..... apekehe nyelah sampai mahai beno mende ni ek?

eyjalukman said...

mak aih , comelnye harga . haha;D

kak ana , nk kad khwen . hahah

sitikhadijah_girlz@ahoo.com.my

cik pulau said...

teringin gak nak makan macaron tu..
tapi x termakan lagi.. hehehe..

haah.. shimino tu yg dekat area wayang tu.. memang eskrem pun. campur kiwi, strawbery pe benda lagu ntah..
cuma dia balut dengan tepung..
seyes tepung tu rasa cam lempeng.. hahaha

WAHIDA ALIAS said...

nak makan macaron jugakkkk!!!

Anati Soki said...

heee.. layan makaron pulaaaak.. heheheheh..

Hazrina Erin said...

kak yana, nanti da belajar buat macaron, hantar sini sikitt~:D

Lya Colours said...

manis weh macs ni. boleh kencing manis aku

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

not bad la jugak rase die, maniss... budak suke la kot...cik bunga kureng la ngan manis² neyhh.. amalkan pemakanan yg sihat, cewahhh! ^^

liyana said...

xpnh makan, xtau la ape rasenye,manis sgt x sedap kot, tgh2 tu isi ape? coklat ke? ^_^