Nov 20, 2010

Review: Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1


Entry auto publish since aku di Segamat sekarang...bercuti sakan! weehuuu~





Korang dah tengok Harry Potter?? huish kalo tak tengok lagi, sila lah ke panggung wayang dengan kadar segera...hihi~   movie ni memang favvy aku...dari Harry Potter kecik comel-comel sampai dah macam bapak orang gayanya, aku still minat movie ni...aku tak baca novel sebab femalas kan....ngee~ =P



Aku tengok movie ni hari Rabu lepas...1st day movie ni keluar dah semangat sergah TGV kat Mines...nampak tak betapa minatnya aku dengan Harry Potter?? ^_^
Aku tak booked awal pun tiket...walk-in je...memang nasib kami (aku dan dak encem) adalah sangat baik malam tu....



Bayangkan lah, sampai Mines dah pukul 8.30pm...wayang pun start 8.30pm...mula-mula fikir kalau tiket dah habis atau takde seat kosong/best, nak beli je la tiket untuk tengok keesokan harinya.... sekali bila staff tu tunjuk kat skrin monitor, elokkkkk je ada 2 seat kosong...dan yang pasti bukan baris depan oke! so apa laghikkk?! teruslah kebasssss tiket malam tu jugakkkk! weeeeeeeee~  \(^_^)/



Kitorang terlewat beberapa minitlah sebab beli makanan lagi...dak encem lapo...sian dia...nak tunggu habis wayang baru makan memang tak dan lah..kang prot masuk angin lagi haru...huhuhu~   Cerita dah start masa kitorang masuk panggung...eh tak kisah lah nyah!  



Takkan nak soh aku cerita kenapa aku kata movie ni best?? tak suspen yu! yang aku boleh cakap, movie kali ni banyak scene yang kelakar...memang enjoy gilerrrrr lah tengok...err pernah ke cite Harry Potter tak enjoy?? agagagga~  =P    meh meh aku tunjuk antara scene-scene yang ada dalam movie kali ni...mengikut kronologi lagi tau....aku takkan letak caption sangat sebab nanti tak surprise daaaa...huhu...





ada simbol Illuminati la dalam movie ni...ngehh~  @_@




Semua orang jadi Harry Potter?? kenapa? kenapa?



 

 ehem ehem..yang belum kahwin sila jangan tiru aksi macam ni...nak kena babap!! haiippp! >_<





 Hermoine Gringer atau nama sebenarnya Emma Watson yang semakin cantik dan hot...suka lah tengok muka dia...sweet! ^_^






EHHH?!!!   hehehe~
oh aksi ni tiada dalam movie oke!  aku amek kat web mana tah...terjumpa masa search gambar² lain kat Google lah...*wink*   sian Emma, letih kut nak tunggu habis satu scene...ngehehehe~  =)




dah la tu kan...nak tahu lebih lanjut sila tengok sendiri! lalalalalala~   v(^_^)


overall cite ni aku bagi 120/100 stars!! auuwww~  ♥♥♥♥♥





15 comments:

syirakhalid said...

wow 120/100! hehehe
syira tak berapa follow cerita ni dari awal. main tengok je mana yang rasa nak tgk...tp ada intention nak pegi tengok yg kali ni punye..

AM SYA said...

u dh tgk!bestnyerr~

I x smpt lg nk jln2 tgk wyg~~huuuu T_T

BENA said...

wahhhh dah gune auto publish skg . hehehehe. bagus2. =)



cop2. zra penah tgk cte ni time yg no bape tah. pastu x tgk dah . xobses sgt . biase2 jek. HAHAHAHAHA =)

Fitrah Adnan said...

sy follow citer ni movie yg pertama skali cuma yg tbaru ni x dpt tgk g...hehehhe..malas nak kuar..

DuniakuAbstrak said...

grr takde masa lg nk tgok..bz

E.d.Y said...

banyak cakap2 tak??macam yg b4 this banyak giler cakap, sampai tertido tengok

ShueQry said...

saya juga dah tengok filem ni masa 1st release dia hari raya haji tu, nak tengok siang sibuk pula (update blog & siapkan job), memang best! Rasa nak putar masa ke depan untuk tengok part kedua filem ni..

Heidi Shafiq said...

kali ni byk watak dimatikan.. jln citer x bp menarik.. :(

y@n@ M!B said...

@edy:: byk ckp tu ada gak..hihi..tp x la sebosan yg b4 ni...=)

Un Phat Lee said...

Gua dah tengok dah cerita ni tapi just 30 minit yg pertama jelah.lu mesti pelik en apsal gua tak tengok sampai habis?he he he.ape2 pun harry potter memang best.ho ye.

░♥si lampu neon♥░ said...

HAHAH AKSI LAST SEKALI TUUU

meow said...

yes... nak ajak seorg gadis comel g tgk cite nie! :D

lalink7 said...

alahh yana baru nak tanye siapa yang mati dalam siri kali ini..alahai..xsabar nak g tgk tp sedihnya org yang nak diajak pergi belum berada di sisi..kena tggu la kalau x dia majuk...hehe

diana said...

amboi.. 120 star??
betul2 best nih..

MacJay.Net said...

baca artikel 'Agenda Illuminati dalam Harry Potter and the Deathly Hallows?' di http://aku-macjay.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015