Nov 12, 2010

Fed up!!

Salam Jumaat readers...

Hari Jumaat yang baik ni la macam² jadi...dugaan oh dugaan...

Pagi tadi hujan agak lebat kat area rumah aku...bajet memang akan jem agak teruk, so aku pun keluar lah rumah dengan agak awal...before 8am dah keluar...biasanya 8 lebih baru terkedek² nak pergi kerja...ngee~

Sekali jem! MasyaAllah!! 30 minit aku stuck hanya untuk keluar dari Bangi!! Rupanya ada eksiden kat depan LLM tu.... grrr~




Sampai opis memang lambat lah...bila dah jem macam tu aku terus fed up! malas dah nak fikir sampai opis pukul berapa...mood nak kerja memang OUT terus!! =____=


Kat opis ada masalah lain pulak....PC corrupted... >_<





Keluar blue screen lagi...lepas tu tiba² je ada security tools which aku tak tahu bila masa aku download menatang tu...Aku pun tak tahu la web apa yang aku bukak sebab aku bukanlah peminat cerita² porno, cuma minat baca blog which agak mustahil ada blogger yang letak virus/malware/spyware/etc kat blog dorang kan?? ish~  -___-



Mende ni jadi semalam....sekarang ni aku dah tak dibenarkan download sebarang software/application tools from internet sebab disyaki virus tu datang dari internet....Memang nampak macam salah aku sebab aku sorang je yang guna pc tu  *habis software untuk download movie² cina tu takde infection ke?? setiap pc dalam opis lak tu ada software tu...cettt~*


Antivirus pun BUKAN yang ori...lepas tu nak salahkan aku 100%???  gila apa!  aku tak kisah nak bertanggungjawab, tapi sebelum tuduh tu fikir la ikut logik akal sikit....aku ni tak la bodoh + gila sangat nak rosakkan harta orang...kerja aku pun banyak weiiii dalam pc tu...memang bengong sangat lah aku membuang masa buat kerja, lepas tu rosakkan macam tu je...grr grr~ 



Meh aku bagitau apa yang aku download kat pc ye...


1)  Picassa

2)  Photoscape

3)  Avira antivirus   (sebab yang lama dah expired)


Itu je pun!!  >_<   kat rumah pun download benda yang sama...TAK PERNAH lagi pc rumah rosak apa lagi corrupted!!


Before ni ada jugak la download software lain untuk edit gambar, tapi sebab aku tak reti guna, so aku terus buang je dari pc...berat!!





Ayat orang dah fed up!!  T__T



Mesti ramai yang tahu apa penyebab pc boleh corrupted kan?? boleh tolong share dengan aku???  takkan hanya surf internet dan download application tools boleh terus corrupted kan?? and berapa lama masa untuk pc tu jadi corrupted??  tak mungkin lah immediately.....betul??









p/s:  Banyak kerja hari ni..mungkin tak sempat nak BW sangat...harap maaf  (-_-)


21 comments:

Lya Colours said...

haha nasib lah
pc kita ni download macam2 kot, nasib ok
hik hik
kalo hang, mampuih la jwb nya

JULYA said...

sempat lagi update blog tgh2 fed up ek yana
pagi ni ade paper kul 9
my fren lg 45minit nak habis paper baru smpai
sbb stuck jam kat bangi tu jugak

zuar said...

maybe yana google tersalah tekan kot..kdg2 kt google kalau kita search kuar result tu, kita nk klik website sebenar, tp result yg kuar tu phishing punya..tu yg jd cmtu.sng je ni..download antivirus kt cni

http://www.zuarxpdc.com/p/download-antivirus.html

pilih yang malwarebyte anti malware tu..scan smpi hbs.mesti settle.huhu

lalink7 said...

sabar ya yanaa..maybe ade la tue masuk virus2 dari mana2 yang kite d/load tuee...sabo ye.. =)
smile plzz

Zezebel said...

virus boleh dikongsi melalui:
1. Thumbdrive.
2. Filesharing di network.
3. terclick apa-apa kat website ke, etc.

Tapi biasanya kalau sampai ada blue screen tu, penyebab utama adalah thumbdrive kawan-kawan ler. Harap-harap data semua masih OK lagi kan?

nabilah_2908 said...

sabar lah yana...

ada betul juga kata zezable tu..rasanya pc tu kena format balik..dh xde jln lain g dh...

jom ke APA KATA HATI pulak,
CHEATING IN EXAMS

zuar said...

yana..security tools tu la virus..bukan antivirus..hehe.free je..crack dh ada kt c2..xpun yana download portable trojan remover tu..xpyh install..nnti cara nk guna tya blk k..hehe

y@n@ M!B said...

@zuar:: orait zuar...thanks ye..klu xphm sy ty lg..=)

Ciklinn said...

huuhuhuh ciklinn tak tau... sebab kalu komp prob incik laki dgn laju membetulkan nyer.. hehehhe

Ciklinn said...

huuhuhuh ciklinn tak tau... sebab kalu komp prob incik laki dgn laju membetulkan nyer.. hehehhe

zuar said...

yana..ni antara fake antivirus..kena hati-hati kalau jumpa



http://www.zuarxpdc.com/2009/11/berhati-hati-dengan-fake-antivirus.html

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

member yanie jem kat area bangi kajang dekat sejam gak td....cian dier...

Sharinginfoz said...

tension betul kan jadi macam ni, tak apa esok dah weekend ya

POSH76 said...

sis pun ada kena camni tapi pun tak tau nak buat pa...tp sah2 virus tu mungkin dari tenet la kot

DuniakuAbstrak said...

mengikut kajian aku

pc tu dah tak dapat menampung aura2 sengal ubi yg terhasil dari tubuh badan kau selama ni

so kemuncaknya..pc tu jadi biol dan terus jem

rilek weh..semua tu dugaan.. =)


nah satu lagi senyuman ^__^

Amy Syaquena said...

salam..

sabar erk x mau marah2..

ieda said...

komp nie dikkk kdg2 tu memang kita x dwnload apa2 punn tetiba dier juar yg prono2 tuu .. komp akak pernah kena tapi x lah sampai corrupted ...

biasanya unit IT akan solve prob nie ,mereka cakap kdg2 tuu virus menyerang sendiri melalui pendrive .. tu lah yg paling bahaya ... :)

Along Tapa said...

kalo keluor blue screen cenggitu, hardware failure tu...sama ada terlampau panas, hard disk corrupted ke, tak pun ada file system yang missing...apa yg ko bleh buat, masuk dalam safe mode, try scan disk untuk carik error...bukan surface scan towh...full scan punye..kalo nasib baik, okla...

Gorengbaek - cerita pasal rokok...Meon kata

Hangit habis dah - Kawasan-kawasan aku mencarik idea...

BENA said...

zira xpenah pulak jadi cam gini . zira terus xleh bukak terus . sekali motherbod org pc tu ckp rosak . dah beratus2 kene.


ni mesti de org salahkan sis saje nk rosakan pc tu ek? ish3

Farah-Izzaty said...

sabar... sabar... sabar...

zuar said...

yana tya nk buang antivirus yg mn sblm install malwarebyte tu?xpyh buang pun xpe..yana try trojan remover dlu..yg tu portable..try scan guna yg tu dlu, klu xok nnti baru guna malwarebytes k

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015