Nov 4, 2010

Kisah Seram Di Danga Bay, Johor

First time jejakkan kaki ke Danga Bay...Aku bermalam kat Danga View Apartment....Betul-betul tepi laut...memang boleh nampak Singapore dengan terang, jelas dan nyata...ngeh~





Aku dan famili aku gerak dari Bangi before maghrib.... Singgah kat hentian Seremban untuk solat dan dinner....Sampai Johor dah pukul 10pm +....check in kat apartment dulu.........


 Ekceli apartment ni bukanlah hotel...macam apartment biasa, means memang rumah orang...tapi ada juga owner yang jadikan rumah mereka khas untuk orang yang travel/tourist...kira untuk disewa by day lah...cuma majoritinya adalah owner rumah tu sendiri....that's why it's very secured, siap berpagar lagi sebelum naik lift...kalau takde kad, jangan haraplah nak naik bilik ye.... =)





Touch card





 taraaaa~





Warning yang ditampal kat lift...kitorang stay kat Penthouse..P for penthouse...tingkat 13?!!!  @_@
Masa naik lift tu dah terbayang, "mesti cantik bilik dia, sebab tingkat atas sekali..nama pun dah sedap, penthouse gitu..."





 oke memang indah khabar dari rupa =_=
sampai je kat penthouse sunyiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....
erm maybe orang duk dalam bilik je..dah malam kan, nak expect apa lagi.....
Fine!
kitorang berpusing cari bilik...tempat tu tak besar, tapi confusing...

"kenapa ada 2 nombor pada satu pintu??"
"adakah kena share bilik dengan orang lain..."
"apa ghope dalam bilik tu sebenarnya??"

perghhh macam² soalan kat kepala kitorang masa tu.....
dah la lampu terbukak dalam bilik tu, terus fikir,

"eh ada orang ke dalam bilik ni??"
hurm hurm...

Fine lagi!

ayah aku bukak je la pintu tu dengan bacaan Bismillah~





 Nombor bilik kitorang...






 Oh rupa²nya pintu pertama tu cuma untuk melepasi koridor sempit ni je...
lepas tu baru dipecahkan kepada dua bilik...
hehh..buat suspen je (-_-")





 Living room~
Bau bilik ni macam kepam...sebab dah lamaaaaaaa sangat orang tak duduk dalam bilik ni..erk! >_<
Keadaan dalam bilik ni biasa² je la...memang lengkap dengan tv, cawan, kettle, air cond sume...macam masuk rumah lama...atau haunted house..sebab malap je cahaya dalam bilik...huhuhu~
tingkap kat tepi tu tak boleh bukak...sebab takde balkoni, terus menjunam ke bawah je...kang ada pulak yang terjun, so tingkap tu kira macam dummy je la....





 Master bedroom~





Single bed room...bilik aku lerr ni...
ayah aku mintak yang dua bilik je...kitorang bukan ramai pun...^_^
Bilik aku pulak menghadap toilet...dah la kat hujung...agak menyeramkan jugak la kannnnnn...hehh~



Lepas punggah barang masuk apartment, kitorang lepak rumah atok sedara aku tu...dah pukul 1am kut baru balik apartment...

pehhhh korang bayangkan je lah perasaan aku malam tu...dah la tempat tu macam spooky je...yelah dah lama kena tinggal haruslah ada makhluk² yang duduk kan...since aku takut tak boleh tidur and takut tidur tak lena akibat terdengar bunyi² yang pelik dan memberangsangkan menyeramkan, maka sepanjang malam aku pasang ayat quran...hehh nasib baik henpon aku memang aku letak mp3 30 juzu' ayat quran oke!

Well takkan nak menyemak bawah ketiak mak ayah aku laghikkk?? malu babe! hilang la ke-machoan aku!! bahahaha~

Jadi bila pasang ayat quran tu, sepanjang malam aku tidur dengan sangat lena TANPA sebarang gangguan!! weeeeeee~  \(^_^)/     Takde la habis 30 juzu' pun mp3 tu...bila dah subuh dia berhenti kat surah apa tah...tak ingat...huhuhu~



Kalau nak merasa stay sini sila sila call nombor dalam gambar tu....aku rasa kalau bilik lain oke je...maybe penthouse je yang kurang menarik...sebab bilik kat penthouse tu khas untuk developer tempat ni...sebab tu takde orang duduk...hehe~




Apa yang korang akan buat kalau takut nak tidur?? meh story meh~  =P








p/s: Esok cuti!! yeayyy~   \(^_^)/


17 comments:

POSH76 said...

tapi mmg nampak menyeremkan la...takper nanti dah kawen tak takut daa cik abe ada sebelah hehe

meow said...

wah2... ehem2... duk survey hotel2 dh...

honeymoon ye?

all the best! :D

Finaz Jaafar said...

klo takut nak tido??pasang je lampu n baca la pape yg patut smpy trtido!!hee~
plg mudah,ajk sesape teman atau lompat ke katil orang lain!!!mbahahahahahah~

nabilah_2908 said...

mcm leceh la entrance tu..pintu...by pintu... :)

hrumm...sy kalau dh ngantuk..dh tk kira apa dah..tido terus..hehehe..


jom ke APA KATA HATI pulak,
JERAWAT DAN DEEPAVALI

y@n@ M!B said...

:POSH76:
hehe hopefully..adek sy pn xde time ni..tu kena tido sorang²..huhu~

y@n@ M!B said...

:meow:
kena survey ke?? org gi kenduri lah..no time utk survey ye~ -__-'

y@n@ M!B said...

:Finaz Jaafar:
oh gitu...sy xleh sunyi..gelap tu x kesah tp jgn sunyi =)

y@n@ M!B said...

:nabilah_2908:
tau xpe..huhu~

time tu pn dh ngantuk sgt..tp tkt terjaga mlm..klu dh terjaga mesti ssh nk lelap blk..ngee~ >_<

lalink7 said...

yeayyyyy esok cotiiiiiiiii...hehehe
kalau takut pejam mata rapat2 kiranya lepas baca doa dah la nie..teringat balik org tersayang dan kenagan smpai tetido..hahahah =p

Lya Colours said...

penthoues gitew
best kalo honeymoon ni
atas skali xdak org kacau
haha

Rinna said...

Kalau masuk rumah yg lama tak berpenghuni mmg kita akan rasa seram sejuk kan..

Kalau akak pun bila tido tempat lain mesti susah dah nak tido.. :

makdara TERdiva said...

baca N3 ni terus rindu org singapore..haha.. :P [cepat2 bg adress]

akubiomed said...

Chubbynye baby. Kecil memang seronok jaga tapi nengok bila besar sikit bila dapat kaki tak terkejor

akubiomed said...

Aiseh salah tinggal komen sepatutnya dekat posting pasal belum kahwin dah ada anak.

BENA said...

kalo kecik2 dulu takut nk tido. larik g tdo bilik abah mama. hahaha

tapi dah besa ni. tido dalam ketakutan. SELIMUT . bia berpeluh pon. janji selimut. heeee~

y@n@ M!B said...

@akubiomed

:: haha tu la mcm pelik je bc komen tu..=P

azzey said...

yana MB: Mmg seram ye....ngeeeeee...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015