Nov 2, 2010

Go Crazy with Pizza Hut’s Extreme Cheesy 6 Pizza



Korang dah try makan Pizza baru ni??  Kalau belum pergi lah weiiii~  serius sedap! mabelesssss~  jangan kata sehingga menjilat jari, pan pizza tu pun korang jilat jugakkkkkkk!  bahahahaha~  =P

Pizza baru ni agak unik...sebab?

Ada 6 kategori cheese dalam satu hidangan pizza....wow!!


6 jenis cheese beb...ENAM!!



 1) Parmesan cheese



 2) Mozarella cheese




 3) Romano cheese




  4) Cheddar cheese




   5) Provolone cheese




  5) Monterey Jack



 EHHH??!!

 Pernah tengok tikus tu?? dalam cerita Rescue Rangers...cerita kartun zaman aku kanak-kanak...teehee~
 best cerita tu...tikus Moneterey Jack memang sukaaaaaaa makan cheese Monterey Jack...

eh!  mungkin juga nama beliau diambil sempena nama cheese...? @_@



oit OIT oittttt...itu tikus daaaaa...
bukan ke kita sedang bercerita pasal cheese...??>_<


oh tidak tidak...
Pizza Hut takde menu tikus yang bernama Monterey Jack (-_-")



Ini lah Monterey Jack Cheese...CHEESE oke!
bukan tikus/cikTi!! grr~


 



Biasanya kalau sebut cheese dalam makanan, pasti ramai yang kata, "mesti cepat muak ni.."

Kalau tak betul cara adunan mungkin lah akan jadi muak.....takpun yang jadi muak tu sebab korang memang dah kenyang!! huhuhu~  Well untuk Pizza Extreme Cheesy memang TAK muak lah I tell you!!  aku boleh bantai 3 slices....takde hal lah!! miahahahaha~  v(^_^)

Lokasi memuaskan nafsu melantak cheese telah kupilih di Pizza Hut cawangan Kota Kemuning...lepas buat site inspection hari tu...haruslah laparrrrrrrr kan!

layannnnnn~



Bagus Pizza Hut sekarang ni dah ada button² macam ni...kalau bengang waiter lambat nau layan, tekan je banyak² kali...miahahahaha~  =P






 Makan berDua je *berdua itu lebih baik..lalalala~*   Tapi order macam²! lapar sangat lah kununnya...nyum nyum~








Sebab tak sabar sangat nak melantak, dah tinggal separuh baru terhegeh² nak amek gambar...nasib lah sempat weiiii...>_<    Kitorang pilih topping Pepperoni Delight....cuma tambah RM2 je (regular Pizza) untuk letak topping...RM3 kalau large pizza....
kalau nak yang plain pun oke jugak...Lepas balik kerja, mak aku beli lagi pizza ni...plain, cheese semata!! sedap kaoooo!! TAK muak!! itu yang pasti!! weeeee~  \(^_^)/







tak menahan kaooo somi soleh..awww~  ^_^


gambar aku mana?? hehh~   -_______-'
disebabkan seat aku masa ni adalah menghadap cahaya, jadi gambar yang diambil adalah gelap...gelap oke!

Fine!  T__T






 Baik akak waiter tu layan kitorang..hehe~  mungkin sebab tak ramai customer...lalalalala~  =P





And last 

but 

not least

kita harus menjerit dengan lantangnya

sebagai syarat terakhir dari Nuffnang


yipppeeee~

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**







Dah habis baca ni, cepat² serang Pizza Hut berdekatan uols oke! Lepas tu join sekali contest dari Nuffnang...teehee~   Aku pun terasa nak pergi lagi makan Pizza Extreme Cheesy...berbaloi baloiiii I tell you! nyummm~ ^_^



30 comments:

Fazleyatul Aini said...

hoih dengki pagi2 buat aku craving pizza !!!!

lalink7 said...

rajin betol yana join contest..hehehehe...yana buat sis rasa nak makan..i'm on diet...omaigoddd.....

hentakbelipat said...

nampak serius betul kau suka cheese nih

Unknown said...

aduii sis teruja ni...tak pergi2 lagi...hadiahnya pun lumayan..mana taw u menang banjer pizza seketoi naaa

yanamib said...

:Lya Colours:
hahaha pe lg, lunch kang mkn pizza..weee~ =P

yanamib said...

:lalink7:
mcm seronok lak join..hehe~ mkn 1 slice pon oke wat..hihihi~ =P

yanamib said...

:hentakbelipat:
mmg serius lah ni..ngee~ ^_^

yanamib said...

:POSH76:
haha bereh..doa² dpt menang..^_^

Anonymous said...

smlm br je mkn..
sodap...
mau mkn lg..hehe

nabilah_2908 said...

wah....mmg dh lama pendam rindu dendam pada pizza yg baru nih...

tp masa mula2 keluar hari tu..pergi cari gak...sekali org pizza tu kata...kat sini belum buat lagi..kena tunggu minggu dpn...

?????..saba jer la...terus cancle...

pape pun..good luck...!! :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
ALLAH SENTIASA BERSAMA KAMU

Duniakuabstrak said...

ada piza kambing dak?

yanamib said...

:lionteen:
join la skali contest nuffnang..hehe~

yanamib said...

:nabilah_2908 :
eh boleh lak staff dia ckp cemtu..stok cheese x smpi lg la tu kut..huhu~

try pi lg..best! =)

yanamib said...

:DuniakuAbstrak:
akan menyusul thn 2013 nnt..lalala~ ^_^

Kak Amy said...

salam..

nasib la amy x berapa suka sangat dengan pizza jadi x de la terlir hehehehehe...

BENA said...

ohoooooo~ butang kat pizza tuh ari tu zra tekan byk2 kali. sekali adk zra marah zra. bes bunyi. HAHAHAHAHA. =)


bile nih sis nk blanje zra? HUAHUAHUA =)


tp tabik arr 3 KEPING sis makan. heehehe ~

Anonymous said...

pic kt warta lg smart

fara said...

perghhh!!! byknyeee cheeseee!!!
im lovin' it! :)

Fitrah Adnan said...

tetibe je jadi lapor..hurmm...sis belanja..hehehehe

silampuneon said...

wuuu mahal tak?? menarik ni nak join ;)

meo_chubby said...

ati2... cheese bleh menchubbykan seseorg

yanamib said...

:Amy Syaquena:
salam..oh naseb la kn..huhu~

yanamib said...

:BENA :
haha mesti bengang staff dlm pizza tu dgn zra =P

ms tu lapooo..tu yg bantai 3 slices trus ^_^

yanamib said...

:Anonymous:
ai xde gbr tu

yanamib said...

:fara:
sgt byk and sgt sedap ^_^

yanamib said...

:Fitrah Adnan:
bole bole..sis lanje...kamu baya..lalala~ =P

yanamib said...

:░♥si lampu neon♥░:
erm standard arga pizza jek..huhu..meh meh join =)

yanamib said...

:meo_chubby:
kita mmg usaha utk jd chubby skrg ni..huhuhu~

Anonymous said...

minggu lepas baru mkn piza..aummm! memang sedappp lah! haha! tp x amik gambar..huhuk!

yanamib said...

:makdara TERdiva:
gi mkn lg..kali ni amek gbr..hihihi~ =P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015