Nov 8, 2010

Manusia Merancang, Nafsu Menentukan

Sejak bila tah pepatah berubah...sepatutnya memang Allah yang menentukan segala takdir...tapi ikut keadaan jugak...ada yang tak setuju dengan aku?? lalalalala~

oke meh aku bagi contoh....

Aku telah bercita-cita dan berimpian untuk tidak memakan Mc Donald dan semua fast food selama sebulan...starting 1st November hari tu lah...well biasanya dalam sebulan dalam 2-3 kali jugak la aku melantak McD atau KFC...sangat tak baik untuk kesihatan...

Sebab tu rambut asyik gugur macam dah boleh buat ladang rambut kat rumah tu, lepas tu muka banyak jerawat *sungguh huduh* sampai setiap kali nak publish gambar kat blog mesti makan masa yang lama hanya untuk edit, hilangkan segala kehuduhan kat muka...kah kah kah~ =P

Boleh baca SINI dan SINI untuk mengetahui lebih lanjut mengenai keburukan fast food dan kenapa kita kena cuba sedaya upaya untuk elak dari memakan fast food...walaupun itulah makanan kegemaran kita....badan ni nak pakai lama weiii....so beringatlah....

Seperti yang dinyatakan pada tajuk, "nafsu yang menentukan", atau dalam kata lain yang lebih pedas, "hangat-hangat tahi ayam"...  hei HEI hei aku ni bukan la fanatik sangat dengan tahi ayam...biasanya apa yang aku katakan dan apa yang aku rancang akan ku laksanakan dengan cemerlangnya....hinssff~


Cuma semalam.......hehh~  =_=








 



Kenapa lah mak aku pergi beli set breakfast kat McD?? spoil mission yana lah mak ni....wuwuwuwuwu~ T___T

oh aku bukan merungut...aku anggap itu rezeki yang mak aku bagi...kira baik la mak aku tolong belikan breakfast...kalau dia tak beli?? kebulur je lah aku sepanjang pagi, alas perut dengan air masak je....HAHAHAHA~  macam teruk sangat kehidupan kat rumah padahal sendiri yang femalas takmo masak! semua nak harapkan mak....lalalalalalala~  v(^_^) 

oke lepas ni teruskan lagi mission untuk TIDAK memakan fast food, bukan hanya McDonald, tapi semua restoren yang dalam kategori fast food lah...

chaiiyookk!!  \(^_^)/










p/s:  Misi mencari dewan untuk kenduri....leceh jugak nak kawen ni rupanya...hehh~  (-_-")


20 comments:

nabilah_2908 said...

tumpang gelak jap...hehehe...

boleh nk kawal..tp tk bolah la drastik..kena slow n steady..hehe... ;)

good luck dlm misi pencarian dewan.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
HAPPY 2ND ANNIVERSARY

Ciklinn said...

kikikiki takper dik sekali sekala...

Lya Colours said...

semalam kita makannnnn bigmac !!!
nak burger baru tuh tp bleh x out of stock?
gilo btol
kempunan mak

POSH76 said...

paling takut makan fast food side effect dia laju jer walaupun mmg sedap banget!!! heheeeee

POSH76 said...

paling takut makan fast food side effect dia laju jer walaupun mmg sedap banget!!! heheeeee

makdara TERdiva said...

lorr.. baru nak banje pizza..heheh!

lalink7 said...

eh yanna...same la kiter tgh dah 3bln xmakan fast food..
aleh2 smlm terbabas juaaaaaaaaaa
makan pizza...sedihhnyeeeeeeeeee...

mizz sue said...

semoga berjaya! kih kih

ieda said...

dikk x leh cakap jugak makan fast food rambut gugur dik .. akak nieh nak kata sbeulan sekali punn idokk sbb hubby x suka makan fastfood ..

haaa molek elokk jer rambut gugur setiap kali sikat huhuuh

Rinna said...

Hmm...kan kan..tak boleh kalau tak makan fast food nie..lebih2 lagi kepci tuh..huwaaa.. feveret tuh.. MCD kurang sikit.. hehehe

miss lolly a.k.a luvfareda said...

i love mcD =)


meh j0in c0ntets meh =)

Mr feckry said...

gua sangat setuju kerana gua pun selalu ketagih ayam goreng mcd

BENA said...

alaaaaaaaaaaa zira dah lame tak makan fasfood pon jerawat gak ni ?

ke sebab kuat berangan nak kawen ?


HAHAHAHAHA~


wah2. sis wat kat dewan ekkk kawen nati ? hehehhee~

Along Tapa said...

haha....meh menuntut ilmu dengan aku...senang jek nak elak makan fast food ni...ko pindah duduk kat kawasan kampung...hambik kao...belajor la makan jemuju, empoyang, daun tenggek burung, ulam raja...ko tau tak semua benda yang aku sebut tu??tula fast food kat kampung..petik, basuh dan makan...haha~~

Gorengbaek - Shhh~~~ Aku nak reveal rahsia aku ni...

Hangit habis dah - Kurang hajor ke kurang di ajor??

Anna Boleyn said...

hehe kan dah terbabas kejap dari mission sebenar. takpe2... usaha lagi. semoga berjaya. :)

zuar said...

mkn roti burger tu dhla..xyah mkn dgg..haha

Fitrah Adnan said...

2 sebenarnye jodoh a.k.a petanda utk sis blanja saya makan..hahaha..mehlah sini..jangan segan2...

DuniakuAbstrak said...

hanga-hangat tahi unta betul

E.d.Y said...

jgn goda diriku dgn fast food...berat naik 3kg sebab makan kat china...tidak.....kene diet

azzey said...

yana MB: KADAG2 MMG TETIBA JE TERINGIN NAK MKN BURGER mc'd

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015