Nov 26, 2010

Bukan Stokin, Bukan Kasut...Tapi Sama Spesis Dengan Stokin dan Kasut....


Sekarang ni cuaca tak menentu kan...kadang² panas terik sampai sakit kepala...
Kadang-kadang hujan selebat-lebatnya dengan angin kuat sampai terpaksa membungkus diri di dalam selimut sewaktu tidur...






Itu kalau kat rumah oke lagi ada selimut...kalau kat opis?? dengan air cond lagi...brrrrrr~ >_<


Sesetengah orang lebih suka balut badan mereka dengan selendang pashmina since kain pashmina pun agak tebal dan nampak lebih stylo...*kau nak pergi kerja ke buat fashion show?*  lalalalalalala~  =P





Takpe, imej itu penting especially yang pangkat pegawai tu kan...huhu~   Tapi kalau orang yang takde lemak dalam badan macam aku ni, jangan harap la boleh panaskan badan dengan kain sehelai macam ni...mesti nak sweater yang tebalnya seinci baru boleh jalan proses pemanasan badan (-_-")


Tapi selalunya kalau sejuk, bahagian paling sensitif ialah kaki...bahagian badan kureng sikit nak terasa sejuk...mungkin lemak di bahagian perut sudah cukup banyak untuk menyerap segala kesejukan  =P


Jadi aku cuma pakai 'kasut sejuk' sekiranya kesejukan di opis...berjaya dipraktikkan masa kerja kat Putrajaya dulu...memang berkesan! weehhuuu~  \(^_^)/







Comel kan? teehee...makcik aku belikan masa dia ke Mekah tahun lepas...ye sudah lama 'kasut' ini berkhidmat untuk aku...terima kasih kasut kerana berjaya memanaskan kakiku ketika sejuk...mmuuaaxx!
Aku tak tahu kat mana lagi ada jual 'kasut' ni...sebab aku tak pernah cari...ngeeee~




Motif entry::  Kakiku tengah sejuk sekarang! T_T









p/s:  hari ni lunch mekdi!! senior lanje...wehuuu~  setelah sebulan tak makan mekdi...nyummm~  ^_^

22 comments:

Fitrah Adnan said...

wah!! tomeinya..mcm kasaut tp macam stokin pun ada...

pepepun nampak lawa..

efa said...

huhu..comey la...itu kasut sejuk...suka la

syirakhalid said...

dear, tahniah eh sbb tersenarai dlm blog pilihan malaysia! hehe

cha said...

wah cute la.i pn kt sini asyik pi toilet je.sejuk gilerrr.tp pakai shawl je atau blazer maklumla kene jaga penampilan -__-"

mizz sue said...

auww! comei2

nabilah_2908 said...

sy ada sepasang kasut ni...heheh..

tul la...kat sini pun..kalau sejuk sure akan menyerang kaki..dan juga jari jemari...

terasa mcm nk pakai sarung tangan pun yer gak...hehehe...(^_^)

paling letih...kejap2 nk g toilet..

jom ke APA KATA HATI pulak,
UNDERWATER LIFE

HonEyBuNNy said...

ila pun kalau sejok kaki xthn...wajib pakai stoking kalau tido...comeii r stoking tu..

Cik Moon said...

waa...lawa kasut tu..erkk..baru je ingat nak tnya kat mana nak cari.. skali terbaca ayat seterusnya>> xtahu kat mana ada lagi jual kasut ni.. huhu.. (^______^)

Lya Colours said...

nasib baik kat ofis aku dok dlm blk sdri, so bila sejuk tutup terus ekon
x sanguppp wooo

Ogy said...

shomelnyaa kasut itu...jauh lah pulak nk membelinyaa... :)

Anonymous said...

mcm nenek2 pulak pakai mcm tue..hahahaha....<---gelak jahat

Deeyaudeen Sabri said...

uih.. mcmmana kalau kat ujung kaki ade kipas? nk beli la kasut tuh.. hhehe :D

lalink7 said...

beli kat mekah? wowww...jauhnyaa..alahaii kat mesia ade ke ek?

░♥si lampu neon♥░ said...

WEH HALAAA NAK NAK NAK GAK ! HAHAHAH GEDIK GILER OK

Hazzy Ishak said...

comel je

Fida Faizal said...

salam. kakak, fida pun ada ni satu. heheh . maklang belikan dari makkah <3
comel :)

d_tieah said...

Nice..
Lm x singgah..

*Ade entry terbaru dan yana kena tag..

Nur Misnan said...

salam.. wahhh ada stokin kulit jugak
huhuhuhu... sama ler kita
time sejuk kat a/c jer baru pakai...

BENA said...

haaaa stokin ni pon zra penah tengok . makcik yang tempat practikak zra ari tu die pakai time sembahyang . die pon ckp die beli time die g mekah ari tuuu . heeeee ~ =)

cik EPAL said...

kretip la siapa buat ni. hehe =)

DuniakuAbstrak said...

bleh panas ke weh pakai natang tu?

kak ina kl (1) said...

kena makan jamu nak panaskan badan ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015