Nov 25, 2010

Kimtal B Ada Menu Baru!! yeehaaaa~

 gambar takde kena mengena...aku saje nak tunjuk yang aku dah pandai pakai shawl yaww...kah kah kah~  cepat cakap comel sekarang!! 
lalalalalala~  v(^_^)




Oke memandangkan aku ni dah jadi regular customer kat Kimtal B, haruslah update perkembangan terbaru kat restoren ni...walaupun tak dapat royalty....ikhlas itu lebih baik..ecewahh~  =P



Dari minggu lepas member aku ni duk mengidam ice cream...kat Kimtal B ada la menu roti bakar pehtu letak ice cream atas roti tu...serius sedap! Tapi bila kitorang order, dorang jawab, "ice cream takde sekarang...."  memang kecewa lah kitorang kan...ish ish ish~  sampai hati dorang...



Then semalam, kitorang perasan menu ice cream dah takde pun dalam buku menu....lagipun ice cream kat sini tak variety...even banana split pun nan ado...ish~  --'    So kitorang pun macam redha je lah kan, "mungkin kena pergi 7 eleven je untuk beli ice cream.."  bisikku dalam hati...ecece~  =P



Tiba² ada seorang jejaka, chinese man lah datang kat kitorang mempromosi product terbaru....


ICE CREAM lah!! apa laghikkkkk! yeahhuuu~   Dan disebabkan begitu teruja melihat ice cream nya yang ala ala ice cream di ice room, kami pun terus order semangkuk ice cream coklat...mMmMmmm...*cuba bilang berapa banyak perkataan 'ice cream' dalam ayat tu?*  (-_-")





 "serius ke macam ni ice cream dia yana??"

HAHAHAHAHA~

weiii aku tau la aku guna camera henpon je...jangan la bersikap terlalu sarkastik...grrr~

bak kata pepatah kesultanan melayu Melaka, "don't judge a book by its cover"  ^_^

 Sedap ice cream ni...buatan sendiri...nyum! nyum!






oke ini gambar close-up...nampak tak biji-biji hitam yang macam tahi lalat itu?? oh bukan tahi lalat...itu ialah biskut Oreo derrr~   kotor siott otak korang....lalalalalalalala~  =P


Harga semangkuk RM7.90....semalam adalah sesi test market makanya product ini belum diletakkan secara rasminya di dalam menu Kimtal B....nak bayar pun kena asing-asing...well agak berbangga sebab jadi orang terawal merasa menu baru Kimtal B...weeee~ \(^_^)/


Ada banyak jugak perisa sebenarnya...tapi aku tak ingat daaa...sila lah melangkahkan kaki anda sendiri ke tempat ini...


sekian! ^_^









p/s:  Sekarang dah macam gila mekap/shawl...sejak bila tah aku ni mengikut arus perkembangan fashion...hahahaha~   semalam je aku dah borong mekap e.l.f, beli direct from US...kena tunggu dalam masa sebulan kut baru sampai....dah sampai nanti aku story wokeh! cheers!  ^_^


29 comments:

Mr feckry said...

peh gua ingatkan bihun goreng

POSH76 said...

aahla tak rupa sekerim pun...cam bihun atau kue teow pun ada gak ni hehe

mizz sue said...

perghhh!! ais krem tu cam sedap..nnti belanje su ok...weeeeeeeee

Ogy said...

ehh pakai shawl pun mcm pakai tudung biasa sajer....pakai inner kah itu??

kimtal B ?? wah lokasi baru ni..puchong dekat je tu..yana..bila nk banjer mama...eheheeh

ieda said...

heheh lain mcm rupe ais krim tuu ..
tapi kalau sedapp ok aar dikk :)

efa said...

hoho...tak nmpk cm ais krim pon...cm bihun ja heehhe

hans said...

tak pernah lagi try makan disini

P/S :Dasyat! Memang Dasyat! Kepada Lelaki! Awas Jika Anda Berjalan Keseorangan!

Cik Gallus Gallus said...

nampak macam mihum goreng
sekali tgk betul aiskrim daa

y@n@ M!B said...

waaaa pesal ramai cakap mcm mihun goreng?? hahahaha xpernah terlintas pn mcm mihun...adeh~ =_=





@mammaGee:: aah pakai inner cotton tu..hehe...meh meh dtg puchong..hihi~ =P

nabilah_2908 said...

oh...nasib baik la sy tk suka ice cream chocolate...so tidak la terluir sngt..hehehe..

psst...ajar sikt mcm mana nak pakai shwl mcm tu...yg tk melekat kat muka...

jom ke APA KATA HATI pulak,
CIVIC-MINDED

Umie a'iesya said...

adehhh..cam nak je satu sekerim nih!!!aduhhhh!

Fitrah Adnan said...

besarnya ais krim dia...

meo said...

yuck!!!

Rinna said...

Mula2 ingatkan cam meehoon goreng jerk..rupanya ice cream yer.. lain macam jerk..

syirakhalid said...

aiskrim tu mcm mihun goreng pastu nampak besar je..hehe

h A n Y S said...

erk! nape si eskem cenggitu ghupenye~? ekekekeke~
tp kalau dah name eskem, mestilah sodap kan?nyum3~oh! kurangkan mkn eskem! dah gumuk~ sob sob~ ;p

PHIRDOTE said...

chomell ;)

lalink7 malas nak login said...

wah jauhnyeee beli alat mekapp...sakan betul berfashion ek yanaaaa....hehehe

DuniakuAbstrak said...

aiskrim ni peLik

al-lavendari said...

saya suka entri awak yang mempersendakan lawyert tu .. sebab saya bukan lawyer ! hehe

makdara TERdiva said...

eh! apsal eskrem tu mcm mi..haha!

syahira ariff said...

perghhh
serius sis mula mula tgk mmg ingat bihun goreng basah dgn blackpepper
tak bajet lgsg eskrem
brapa org makan ek byk tuu?

BENA said...

erkkkkkk zra tgk aiskim tu mule2 cam BIHUN GORENG! hahahahaha .


cop2!! siyes nampak lain sis ! tapi cantekkkkkkkkkkkkkkk!


eh nk ulang lagi la. SIYES SIS NAMPAK LAIN ! cantekkkkkkk !


KAH KAH KAH ! nanti aja la zra mekapppp sis ! hehhehehe =)

Lya Colours said...

ngeri btol tgk eskrem tuh

ok saya menurut perintah
nak cakap
comel !!
hihi

Heidi Shafiq said...

pehh.. menarik giler aiskrim die..

Un Phat Lee said...

Lu buat prank ke hape ni?apsal gua nampak macam bihun goreng?ehe.
Apsal lu tak order brg mekap tu dgn gua je.boleh gua charge lebih nanti.he he he

Anonymous said...

nie "meehon" goreng beku kot...hahahahah

lalink7 said...

xleh jadi..kene ke ice room jugak nie..tp harga agak mahal jgk kan?

y@n@ M!B said...

@lalink:: tapi ice cream ni ai bli kt kimtal b..hehe..ice room pn lbh kurang gini gak rsnya price dia =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015