Jan 6, 2012

Tazkirah Hari Ini (Part 26)



Firman Allah s.w.t::

Dan kahwinkanlah orang-orang bujang (lelaki dan perempuan) dari kalangan kamu, 
dan orang-orang yang soleh dari hamba-hamba kamu, lelaki dan perempuan. 
Jika mereka miskin, Allah akan memberikan kekayaan kepada mereka 
dari limpah kurniaNya kerana Allah Maha Luas (rahmatNya dan limpah kurniaNya), 
lagi Maha Mengetahui. 

(An-Nuur 24:32)
Sumber:: syahirul.com


hindari maksiat,
hindari zina!!
paling keji bila kamu jadi penzina + pembunuh!
tak perlu tambah dosa yang sudah sedia banyak dalam diri masing²...
tak perlu sentap atau marah bila ditegur...
kalau rasa nafsu tu kuat sangat...
segerakan berkahwin...!!
rezeki ada di mana-mana...
kita cuma perlu yakin dengan firman Allah di atas...
kalau niat kita baik, ikhlas, amalan kita juga baik,
insyaAllah hidup dipermudahkan...
tak percaya tanya kepada mereka² yang sudah berkahwin...
macam² rezeki Allah bagi...
YAKIN dengan kata² dan janji Allah...!







Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

8 comments:

Anum said...

tazkirah yang berguna
:)

diana said...

nak selamat baik kawen je..
hati tenang,jiwa tenteram..

BeloG MTT said...

Semoga kita semua di lindungi. Amin :')

mas saari said...

betul tu! kalau dah tak boleh kawal nafsu kawin je..

POSH76 said...

amin....info yg bagus!!

Myra Jay said...

Ada kenalan dah terlanjur, anak pun dah lahir, tapi depan sedara kata tu anak angkat, mak pak meninggal padahal diorang la mak pak budak tu.. Sampai sekarang tak jugak kawen, masih bersama macam takdak pape yg berlaku

Nauzubillah..

Finaz Jaafar said...

okay sangat bersemangat dalam mengingatkan..ini bagus..
saya setuju !

**kat jusco tak pastilah kak ada ke tak mochi tu tapi rasanya mesti ada punya..nanti try la usha2..kalau jumpa sila update kat blog..wee~

nabilah_2908 said...

hrumm..nak kawin gak....huhu...

tp belum ada yg masuk meminang... :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015