Jan 18, 2012

Nasi Lemak Daun Pisang~


Breakfast hari ni..nyum nyum~
nasi lemak daun pisang sememangnya old time favvy!!
tak tahu kenapa nasi lemak yang takde daun pisang rasanya kurang sedap! =.=
tambah pulak dengan sambal yang pedas meletop! ffuhhh~
makan sampai meleleh² hingus...ewww~  =P
lepas makan cuci mulut dengan kuih keria...
nak hilangkan pedas dalam mulut...huhu~


mesti ramai yang suka nasi lemak daun pisang kan??
korang breakfast apa hari ni??  (^^,)






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

16 comments:

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said...

nasi lemak daun pisang nie, selain sedap, bau dia wangi ...:)
tapi yang tak bestnya makan nasik lemak pagi2 nie , cepat ngantok! huhu...

nabilah_2908 said...

Ya Allah...terliur dibuatnya... :)

susah nak cari nasi lemak yg balut daun pisang full macam ni.. kalau ada pun...penjual tu letak sikit je..selebihnya bungkus kertas coklat.. :)

liyana said...

Sedap sebab bau daun dia meresap ke nasi tu la rasenye..

saya bekfes nescafe cicah biskut je
:(

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

tak sedap kalau tak letak dalam daun pisang nie sebab nanti tak ada baunya yang harum...
hehe...
tapi memang kalau makan nasik lemak dalam daun pisang sedapnya lebih. ^^

LoVEaQshA said...

smla bekpes kta pg nie nsi lemak beralas daun pisang...^__^

athirah said...

waa... sdapnya!! mana nk dpt ni :(

mas saari said...

lamanya dah akak tak makan nasi lemak, asyik breakfast minum nesvita je! huhuhuuu

Cik FaRiZaM said...

memang sedap la nasi lemak daun pisang, rasa dia lain dr yg takde daun pisang.hehe

harini sy breakfast susu anlene dengan sebiji epal hijau.

mOoN said...

pebret tu... tak kira makan waktu bfast ke,, lunch ke,, dinner ke,, nasi lemak memang terbaik!!! :)

kakchik@ella said...

aduiiii .. sedapnya. lama tak makan nasi lemak camni.

Cik Sara said...

bau daun pisang dalam nasi lemak tu yang buat kita berselera nak makan nasi lemak daun pisang..
breakfast itu juga..=D

Lya Colours said...

nasi lemak daun pisang sedap sebab menyerap aroma daun pisang tu kot
aku sarap roti teloq je.huhu

Liza said...

fuhhhh kalau nasi lemak daun pisang ni, mkn pagi petang siang malam pun xpe....hihihihi

Cik Azizah said...

aroma daun pisang tu mmg meresap ke sanubari..eh..hehe


jijah mkn roti cicah air teh jer..

Un Phat Lee said...

gua bekfast susu cokelat.

Liyana said...

teringat2 nasik lemak daun pisang kt R&R Dengkil mase p cameron hari tuh, hehe sedap kot

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015