Jan 12, 2012

Ibu Mengandung Sentiasa Kepanasan~!


Ketahuilah wahai wanita² di luar sana
bahawasanya suhu badan ibu² mengandung agak tinggi...
bila baby makin membesar, lagiiiiiiiiii lah terasa panas badan ni...
asal salam dengan orang mesti dorang akan tanya,

"demam ke?? panas je tangan tu..."

soalan cliche...haha~
eskrim walls ku beli untuk menghilangkan rasa panas dalam badan...
sekarang dah tinggal setengah je eskrim dalam bekas tuh...
aku bantai sorang² tahu???
dak encem naik pelik tengok bini dia yang kuat makan...
tolak batu, kayu dan yang haram je aku tak makan...bahahaha~  =P


Tapi serius! suhu badan makin meningkat sekarang...
oh itu normal..dah tanya doktor punnnnn...  =)
kipas angin mesti pasang yang maksimum...
walaupun hujan turun, tak terasa pun sejuk...
jangan kata hujan, duk bawah air cond pun boleh berpeluh...
bangun pagi bau baju masham sebab berpeluh masa tidur  =.=
dalam panggung wayang pun boleh berpeluh...
kat opis lagiiiiiiiiiiiiii lah berpeluh! (-_-")
teringin nak suggest kat bos supaya beli peti ais letak kat opis...
agak² bos nak layan tak permintaan aku nih?? v(^__^)"
















p/s::  rasa nak balik rumah sekarang makan eskrim! =.=






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

32 comments:

NanieZara said...

hahaha...mmg lah yana..dulu pon masa ngandung tido tak pkai baju....bdn rasa berbahanag.

e k i n ♥ y u s r i said...

ekin pon suke minum ais
tp suami ekin bising
dan ade kate ais x sesuai utk baby,memudaratkan baby
tkot jugak dengar
tp nak jugak mkn bende2 sejuk
badan panas.....

Liyana said...

kita x rase panas pun yana... hehe semua mcm biase je... tp baru mkn eskrim slm, teringin, hehehe

:: Mrs.Eady :: said...

kenangan indah nie... :D

PUAN SUE said...

fuhhh...samelah kite yana..berpeluh2..

iz said...

uisy.. samala..

diana said...

SINI SEJUK LA YANA..:)

amal said...

huhh mmgla.. sangat panas bila ngandung ni.. hubby pon selalula buat2 terkejut kalo pegang tgn kita. tanya demam ke ape panas sangat.. tido malam kadang2 x berbaju dahh.. panas yg amat!

ciksuen said...

i pon ade stok eskem lam fridge. balik keje slalu ngap! hehe

Myra Jay said...

Eskrem ni sejuk masa makan je bila masuk badan dia panas>> Eh betul tak istilah ni? Selalu orang tua la cakap :)

Tp mmg pompuan preggy selalu rasa panas badan..

Lya Colours said...

dah nak raya cina ni, mesti banyak dapat limau.tapi ko jangan makan tau, sebab limau panas. si odah la bagitau aku. aku dah bedal berbijik2 baru nk bgtau

nabilah_2908 said...

bnyk betul yer dugaan org mengandung ni..

request la Yana..kenyit2 mata sikit...mana tau boss approve... :)

mrs. wanie said...

salam yana..
kandungan dah berapa minggu ya?
yana dah buat preparation utk bf baby tak?
exclusive baby utk anak sampai 6 bulan @ hingga 2 tahun?

boleh singgah blog kawan akak ni banyak info pasal penyusuan ;-)


BF is ROCK!!

chayok2 yana..

http://izzahazfar.blogspot.com/

Rozuan Ismail said...

rimasnya akak badan berpeluh.

Cik Sara said...

tengok eskrem ikut terliur walaupun bukan ibu mengandung.. Heee...

Layan je kak Yana~

mOoN said...

seyes skang ni dah di awal bulan kelima peknen,, sejuk giler... malam2 buka kipas yg paling low pun sejuk... tak pasang kipas,, panas lak...

kat opis tak sah if x pakai stokin... sampai selesema kesejukan.. huhuhu..

liyana said...

sedapnye tgk ais krim..tergugat iman..hehe..

Nadt said...

sama la, sentiasa ada stok aiskrim kat umah. semalam baru beli stok baru, makan sorang2.

BENA said...

mak aihhhh sis , zra kat opis ni dah la kene ujan . aircond pulak . sejak bangattttttt . hehehee :)


bile ek sis bersalin ek ? :)

mas saari said...

betul tu! akak dulu selalu gaduh ngan husband sebab dia sejuk kita panas, so kipas mesti pasang yang maksimum...heheeee

Finaz Jaafar said...

badan org ngandung panas sebab suhu badan baby brgabung dgn suhu bdn ibu ke ek?hahaha soklan ngarut tetibe..

mynameismy said...

a'ah la.. kat opis my ade kakak sorang ni hrtu mengandung dah ade aircond sejuk tahap gaban pun masih nak berkipas...-.-'

pehtu memanjang kalau lunch sik makan eskem jekkkk! -..-

YanaMIB said...

ada gak org ckp ibu peknen xelok minum ais sejuk tkt effect baby..nnt baby lahir senang dpt penyakit especially batuk + selsema..tp entah la..tekak ni xleh thn aa xde mende sejuk =)

aizamia3 said...

hehehe.. dak Yana ni bikin mak budak ni teruja.. tapi sayang terpaksa kutahankan selera.. batuk teruk ni..

msredcheesecake said...

Cer minum air barli.... Kalau msred berkesan kurangkan panas badan waktu pegnen dulu....

laskar pelangi said...

waaaaa..terliur plak nak makan aiskrim tgk kak yana asyik makan aiskrim =D

NUR AMINA said...

Akak waktu mengandung anak lelaki badan memang panas macam orang demam tapi bila mengandung anak perempuan ok ja. Sebab tu bila akak pegi scan, dua kali scan doktor cakap anak lelaki tapi akak tak percaya, last2 keluar baby girl...Alhamdulillah ada jugak sorang pompuan setelah 3 lelaki.

shera haifa said...

aiskrim.. owhh kita pengemarnye.. terliur laaa

aimie amalina said...

huwaaa
kene byk minum air barli la kak
sejukkan badan
hehehe :D

Siti Fatimah Fuzz said...

akak yana kena tag kat entry ni....http://eimah2328.blogspot.com/2012/01/talcum-powder-for-babiesimportant-u.html

Hazman said...

layan tutti fruiti pun okey gak yana....sejuk gak badan tue

Ummu Nurkhayla said...

Wah.. Perkongsian yang sangat menarik. Tq admin.. Vitamin yang terbaik untuk ibu mengandung.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015