Jan 21, 2012

Baru Nak Basuh Baju Baby...hihi~


Baju-baju yang aku beli masa Pureen Sales hari tu...
dah masuk 9 bulan mengandung baru reti nak basuh baju baby..haha~
biasanya time time macam ni orang dah sedia pack in baju and segala
kelengkapan baby dalam bag and letak dalam kereta...ish ish ish~
takpelah...insyaAllah sempat nak pack pack segala nih...
bukan jauh pun rumah aku, rumah mak aku and hospital... (^^,)





Sabun pencuci ni pun beli masa  Pureen Sales...
mak aku cakap baju baby tak boleh campur dengan baju orang dewasa...
sabun pun tak boleh campur sebab kulit baby sensitif...
serius baru tahu fakta tu...haha
nasib lah ada mak untuk bagitahu  v(^__^)
cuti 4 hari ni kena gunakan sebaiknya untuk packing barang-barang baby,
letak dalam kereta siap-siap...ye dak??
whoaahh eksaitednya!
suka sangat bau baju baby...walaupun baby dalam prot lagi...hihihi  =P
oke bai~!





















p/s::  patutnya malam ni kena pergi Melaka, balik kampung dak encem..esok ada kenduri doa selamat..tapi abang ipar aku macam tak bagi balik sebab doktor pun dah cakap kepala baby dah engaged...takut apa-apa jadi kat sana nanti payah pulak...tapi aku macam serba salah dengan famili mertua aku...macam mana eh?? harap-harap dorang faham lah situasi aku...hurmm~






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

16 comments:

Lya Colours said...

ala dorang faham punya la. kang jadi apa2. susah plak oi. spital jauh

.........cP~ said...

Karang kalau balik, asuk paper pulak. Baby lahir dalam kereta. Makin glamor pulak nanti.

msredcheesecake said...

Org laen eksaited prepare beg nk gi hosp.... Dia relek je...hhhee..

Diorg mesti paham, yg penting bby ok...

THE LEKAT LEKIT STORY said...

akak dulu awal2 dh siap. kiranya masuk 8 bln tu beg semua siap sedia. sebab akak sorang2 kt sini.. nasib baik awal siap. bersalin pn awal 3 mggu kan??

Rozuan Ismail said...

diorg fhm nyer.

Puan Gojes said...

mesti faham punya :) kan ibu preggy..:) ibu preggy kena jaga diri elok²...ibu dan baby kena cukup rehat :)

Hazman said...

hurmmm....baru tahun PUREEN pun ade sabun pencuci sendiri...

mas saari said...

mesti diaorang faham yana! lagipun dah sarat ni memang tak digalakkan jalan jauh2..

Huda said...

tulah mesti faham punya, better tak payah pergi, lagipun betul kata abang ipar, kepala dah engaged kan, anytime je tu..

syuesyada said...

a'ah.kompem dorg paham.mesti dorg nak ibu n baby sehat kan.nnt bole jumpa lg :)

budak kacamata said...

akak ble dijangka bersalin?xsbo nk tgk baby akak..msti comey cm akak jugak..huhu

Siti khadijah said...

woooooo...semoga dapat baby comel dan sihat yeee preggy mummy :P

Fareha Rahmat (Bos Besar) said...

ololo comelnya baju...adeiii teringin nyaaa........

Ima Salsuzaima said...

ala..mesti diorang faham la kak.. utamakan baby dalam perut tu tau..hehe

Iela Fazielah said...

akak pun br nak basuh bj baby ni

zafairMAS_shakleeSITE said...

Salam perkenalan.. Hai.. Exsaitednye ngk da membsh bju bb ni.. Grm, smue comel2.. Kine prepare hanger byk2 la ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015