Jan 10, 2012

Burned Je Lah Tiket Flight ni..iskisk~


Sepatutnya minggu ni aku pergi holiday + honeymoon dengan dak encem kat KK
bukan Klinik Kesihatan...bengong!
KOTA KINABALU lahhhhhh!!  (-_-")
aku beli tiket ni dari tahun lepas lagi...
Air Asia kan sentiasa buat promotion setiap tahun...
2 orang cuma RM100 (return hokay!)
dah nama pun PROMOTION...
kalau dah beli tu mana boleh jual² atau tukar² nama...
masa aku beli ni tak terfikir pun akan mengandung awal...
entah-entah time aku beli ni memang tengah mengandung...hahaha~


since aku tengah sarat 8 bulan sekarang...
terpaksa lah burned je tiket flight ni...iskkk~
tak silap last peknen boleh naik flight masa 6 bulan...betul tak??
ye lah Air Asia pun takkan nak amek risiko
angkut orang tengah sarat mengandung masuk dalam flight dorang kan??
erm takpelah...rezeki Allah ada di mana-mana...
burned RM100 je ponnn...
rezeki dalam prot ni lagi PRICELESS!  *nak redha ke pasrah? kuikuikui*


Ekceli aku ada beli 2 tiket murah tahun lepas...
satu ke KK, satu lagi ke Bandung....
yang pergi Bandung pulak awal bulan 3 nanti...
punnnnnnn kena burned!! T___T
erm  dak encem cakap dia nak pergi jugak ke Bandung tu...
aku oke je...lagipun pergi dengan famili dia...ramai²
so idak la risau dia sesat ke hape...ngeh³
biarlah daku berpantang keseorangan di rumah..sobsob~
baby teman mama ye nanti...
suruh papa borong barang baby banyak² kat Bandung nanti...yeyy!  v(^^,)
korang pernah alami tak terpaksa burned tiket flight macam ni??













p/s::  "manusia cuma merancang, tapi Allah yang menentukan..."






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

37 comments:

Aiya Hassan said...

ahhh
tak penah
sayang nyer....
bak lah tket uh
bg yaya

AYuNG said...

hehe..xpa2, nest time buleh pegi lg kan..:)

jual la kat sesapa tiket KK tu, mana tau ada yg nak...

YanaMIB said...

tiket promo TAK BOLEH dijual atau ditukar hakmilik ye...kalau tiket standard tu boleh la nk jual2 kt orang

mas saari said...

sayangnya! tapi nak buat camne dah takde rezeki...

akak tak pernah lagi kena camni! heheheee

CIK MAY said...

haha..klu la tiket tu blh dijual dengan haf perais..ye dak..hehe

Anum said...

x pe la , mybe nanti ada rezeki baby

Iela Fazielah said...

SO FAR XPERNAH Lg... mcm KK leh burn..tp Bandung mcm rugi pulak,... tp smapai bandung xkan sesatla... best sgt!

amal said...

nasib baik RM100 je ehehe

PUAN SUE said...

ayoyo...fuhh..nasin 100 je..klu tak terasa jugak tu..xpela baby lagi penting kan kan

Myra Jay said...

Ada hikmah semua tu..

Yela kita merancang tapi Allah sediakan yang terbaik buat kita tanpa sedar iaitu ANAK :)

Liyana said...

yana, kita naik kpl terbang pun x pernah, bahaha

xpe demi baby tersayang kan :)

mOoN said...

last year penah burn tiket (Sabah-kL) yg dibeli untuk majlis resepsi kat belah hubby.. bila hubby terpaksa g kursus masa majlis tu maka majlis ditunda ke tarikh lain.. nak 3ribu gak la harga tiket yg burn tu.. sedih..

pas tu terpaksa lak beli tiket baru untuk tarikh majlis yg baru.. pergghhhh!! banyak giler rugi...

ma kata,, 'sape suh cari laki org jauh..' ngeeeee~ sabar jak lah..

if datang KK minggu ni,, blh jumpa ngan Yana and Ujang.. tapi belum ada rezeki kut nak datang cni.. next time boleh honeymoon sekali ngan baby.. :)

Liyana said...

yana, kita naik kpl terbang pun x pernah, bahaha

xpe demi baby tersayang kan :)

aida4eva said...

aida pun penah burn tiket flight ke KK..

dah la vacation dgn dak2 umah semua.

cissss~

semua pny tiket pn kne burn sbb ada klas..sobsob

POSH76 said...

alahai sayangnyer...jualla...murah tu...takper nanti rezeki baby leh gi jenjalan bawak baby sekali

aDisH.sHidA said...

pernah alami nyer jugak....2x plak tu hahhaha....waaaaaaaah dah 8bulan..x lama lagi la tu....

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

eeemm...tak pa lah dik...nanti ada lg rezeki tu...

ieqa said...

Aww sayangnyaaaa.
Tapi takpe laa, demi baby in ur tummy kn, redha je laa. Hehe

Em time berpantang pn tak boleh jalan2 ek?

diana said...

pengorbanan seorang ibu nih..
nanti dah besor bawak ibu naik kapal terbang selalu tau..
hehehhe

::p0t pEt iLa:: said...

situasi kita sama :(

fae jamal said...

tak pernah alami situasi mcm ni tapi rugi la kann..hehe

cerita mama said...

salam,

sy ada story nak share..maybe ini takdir tp xsalah jd kan sbgi panduan/peringatan..

baru2 ni jiran sy 8bln pregnant..dia naik flight ke sarawak sbb knduri kwen adik..dlm flight selalu kita dpt rs air pressure kan..

perut dia jenis kecik tapi tetiba mdadak besar..dia rs cramp keliling perut..bila gi check, air ketuban jd byk..then mcm2 failure pd organ baby (sblom tu baby sihat)..pndk kan cerita akhirnya baby x dpt diselamatkan..

so, apalah sgt RM100 tu kalau nk bndingkan dgn nyawa dlm perut tu..dh branak sok purchase lagi..gi ber-3 lg syok..

Finaz Jaafar said...

haih memang frust tapi takpe..bila baca komen cerita mama ni memang rasa tak frust la untuk kebaikan baby..
takpe kak, rm100 je pn..

Rozuan Ismail said...

naek flight pon tak pernah.haha.beli tiket lagilah tak reti

nabilah_2908 said...

alahai...

gerun pulak baca komen cerita mama...

takpe la...sabar sikit...baby dah besar sikit...boleh la... ;)

YanaMIB said...

adeyy ngerinya cerita mama nih..bkn ke nk nek flight time preggy kena ada surat doktor segala? and maksimum 6 bln peknen je bley nek flight? erm tp yelah org kata dh nak kena kan..kita ni amek iktibar la dari kisah tu =)

Aku Ibu Muda said...

akak plak mujur tk beli tiket promo air asia lst year....cdngnya awl tahun ni la nk ke KK..kalo beli, tpksa burn gitu je...cuti ahkak freeze utk 1 year...huhuuuuuuuuuuuuuuuu

eliyaezlinalias said...

6bulan ke???? pesaipe akak time 8bulan leh naek flight lagi eh???
tapi gi langkawi jek la pun...
dgn surat doctor laa...
hurmmmmm....(berfikir smpai jari telunjuk di dagu~~~)

Oshin said...

oshin pon amik gak yg promo Air Asia..tp bulan Mac nnti ke KK..2 tiket pergi balik just RM54.50..hope tak de masalah la nanti huhu syg wooo kalau burn

intan morsalin said...

huhuhuhuh...sygnya...tp lagi syg kat baby kan..
xpe..ade hikmah disebalik dugaan tu...
pasni leh bwk baby lak naik flight ye

Mama Ema said...

ala siannya...

akak pernah naik flight time tgh pregnant dr KL ke KB pergi dan balik...dari KL lepas tapi dari KB tak lepas..nak kena ada surat doktor bagai..akak bagtahulah yang masa naik kat KL okey jer..lagipun akak pergi balik dalam sehari jer...last2 dia kasi pergi..kalau tak mahu kena tinggal dek flight..

thn ini tahun ramai yg berjalan gara-gara tiket murah..nasib baik akak tak preggy lagi ni...selamat bulan dua dan tiga nanti....huhuhu

Mr feckry said...

weh, kalau 3 bulan boleh kan

Eera Shera said...

anggap je la xde rezeki..demi baby heee ;)

DeQWa said...

pernah juga burned 5tiket untuk ke Langkawi aritue sbb ade hal,xdapat la pergi...burned 5 tiket tueeeeeeee..
takpe,mungkin bukan rezeki kot...

mynameismy said...

ala sayangnyeeeeeee

cerita mama said...

ni air asia policy on pregnancy..

Pregnant Passengers: It is the duty of pregnant passengers to advise us of the progress of their pregnancy at the point of booking of Seat and at the check-in counter. Our carriage of pregnant passengers are subject to the following conditions:

Pregnancy up to 27 weeks (inclusive): we will accept without a doctor’s certificate subject to the passenger signing a Limited Liability Statement.

Pregnancy between 28 weeks to 34 weeks (inclusive): passenger shall produce a doctor’s certificate confirming the number of weeks of pregnancy and that she is fit to travel which certificate shall have been issued not more than seven (7) days before the scheduled flight departure date. The passenger will be required to sign a Limited Liability Statement.

Pregnancy 35 weeks and above: we will refuse carriage

kalau pregnant better mintk je surat doc & isi pregnancy form AA..kalau agak2 dh 7bln ke ats xyah la naik flight..hehe

Hazman said...

Yana : InsyAllah...nanti ko dapat la naik flt bertiga...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015