Jan 2, 2012

Aku dan Anak Sudah Dilindungi


Alhamdulillah, berjaya jugak amek insuran untuk aku dan anak yang bakal lahir ni...
punya lah lama plan nak amek insuran...
kena kira betul-betul kewangan masa kini...hihi~
insuran ni kita ambil sebagai langkah berjaga-jaga..
bukan lah meminta untuk dapat penyakit segala...na'uzubillah ye...
lagipun aku amek insuran ni lebih kepada savings...
sok anak aku dah besar tak payah amek ptptipu! lalala~
so far aku cuma percaya dengan Prudential lah...
insuran lain tak berani nak amek...
sebab dari zaman study aku cuma kaji pasal Prudential je...
tak pandang pun insuran tempat lain...hihi~  =)
korang macam mana?
dah amek insuran ke belum?  (^^,)







Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

12 comments:

zulhilmi tempoyak said...

insuran ke takaful..??

tahniah untung anak tu..hihi

btw. better take takaful. :)

ZYASH said...

Cuba buat entry cikit pasal prudential ne?? Tak berapa paham pasal insurant2 ne la..

diana said...

setakat ni maisara dan suami akak je yang ada insurans..
akak??tak ingat pun nak ada insurans..
heheeh..insyaallh akan datang akan pilih prudential jugak.

Cik Sara said...

a'a..ce story sket pasal prudential ni.. saya memang fail bab-bab insurans ni.. harapkan insurans masa belajar je.. eh, insurans ke tu ek? hee..

deqnoor said...

DN dah 3 tahun dgn prudential takaful... pilihan yg bijak! :)

ieda said...

uikkk same lah kitee
elokkk lah buat awal2 kan dikk ;)

Lya Colours said...

prudential ok. family aku semua pakai prudential

Liyana said...

aah la cik puan yana, ce cite sikit insuran prudential ni.. nk jgk amik, tp blm nk fkr2 lg.. hee

Cik Dania said...

PtPtipu tu yg klakar..ha..ha..cite la skit apa yg menarik tntg prudential ni..mn thu kot sy berminat gak nk ambk insuran ni..

nabilah_2908 said...

sudah....prudential juga.. :)

6 bulan lepas bekerja sy dah ambil.. :)

Finaz Jaafar said...

bagus2..dari awal la kena pikir benda ni..PTPTPU tu memang laaa macamm...grggggrrrrr

BENA said...

zra on da way amik MAA takaful kot . abang yang tolong daftarkan . heee :)


tapi untuk zra je la . anak xde lagi . hihihi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015