Jan 15, 2012

Rumah Seri Kenangan, Cheras


Semalam ikut mak aku attend hari keluarga opis dia...
dorang buat kat rumah kebajikan, Rumah Seri Kenangan, Cheras...
agak unik kan buat family day kat rumah orang tua-tua   =)




Event sepatutnya start 7.30am...
tapi kitorang sampai lambat...
pukul 9am baru sampai..bahaha~   =P
macam-macam aktiviti opis mak aku anjurkan...
ada senamrobik, acara mewarna untuk kanak-kanak, pakaian beragam,
main carrom, congkak, musical chair dan karaoke...
orang tua-tua kat sini pun ada jugak join aktiviti dorang nih...
tapi aku tak join satu pun..huh!
sape suruh datang lambat kan...orang lain register pagi-pagi buta.. =.=
so aku tengok je lah segala aktiviti yang dorang buat tu...iskisk~




Part paling best dah tentu lah makan! muahahaha~
masa breakfast dorang hidangkan nasi lemak + air kotak...
untuk lunch ada nasi campur + air kordial sarsi...
sedap lauk-lauk dia...tak tahu la katering mana dorang amek...heee~




Acara terakhir is karaoke...
warga rumah kenangan juga tak lepaskan peluang tau untuk karaoke...weehuu~
gambar atas ni salah sorang atok menyanyi lagu rekaannya sendiri...
hebak atok ni cipta lagu tau...kao ado? kekeke~
tajuk lagu atok ni "patah hati"
sedih je dengar dia nyanyi..iskk~  =(




nenek ni pun taknak lepaskan peluang menyanyi...auwww~




walaupun dorang main belasah je menyanyi...
tapi memang nampak ketara dorang sangat enjoy masa menyanyi... =)



candid terbaekkk!! nampak mak aku eksaited gilerr dapat hamper..kekeke  =P


Acara paling kemuncak dan mabeles ialah cabutan bertuah!!
err padahal bukan cabutan bertuah sangat pun...
SEMUA staff dapat hadiah....(-_-")
bezanya saiz dan jenis hadiah je...
hadiah paling tip top ialah tv, dapur, apa tah lagi...tak ingat...
sampai turn mak aku, dia dapat hamper...yeyyy!




menarik jugak la dapat hadiah hamper kan...hehe~
lepas dapat hadiah haruslah cabot balik...muahahahaha~
tak larat la nak tunggu sampai habis majlis...
sampai bengkak kaki kiri aku duduk lama-lama...
maybe sebab darah tak jalan kut tu jadi bengkak...
tapi hari ni dah surut...dah selim balik kaki ni...ecece~   =P


Aku tak sempat nak temu ramah warga tua yang tinggal kat sini...
nak komen pasal rumah kebajikan ni pun tak tahu...hihi~
korang pernah pergi rumah kebajikan/rumah orang tua-tua??
apa perasaan korang bila pergi tempat-tempat macam ni??
mesti terharu kan?? tacing segala.... (^^,)




















p/s::  dak encem pi bukak cerita kum kum kat youtube lah pulakkk!!! arghh  T____T






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

10 comments:

farasakura said...

FS dah banyak kali g buat event kt rumah org2 tua kat ipoh...sedih je rasa :( tapi best sgt dpt spend time dgn org tua..rindu merekaa

Rozuan Ismail said...

x pernah g umah org tua2 haha.layan je lah dak encem tuh tgk kum kum

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

lum pernah gi umah org tua2 lagi..tp adakah rumah kenangan cheras ni rumah yg femes ek?2-3 mgu lps geng radio internet pun buat kat sana. kesian mereka yang tinggal di sana. huhu

Cik Azizah said...

rumah orang tua2 tacing giler...terasa yang betapa kita seharusnya menghargai ibubapa kita. huhuhu T_T

Cik Yatt said...

pernh pi rmh org tua2..sdeh je bile dngr kisah dorg yg ank2 tak nk jaga..

tpi rsa bhgia bile tngok muka dorg eppy time ktorg dtg.

ibu addin dan nasa said...

Salam perkenalan.

Semoga sentiasa dalam rahmat ALLAH jua.

Coretan seorang surirumah

Liyana said...

x pnh pegi... tp teringin nk pegi.. kesian dorg kan... errmm

mas saari said...

akak pernah pi rumah orang2 tua... sayu je hati tengok mereka kat sana!

eliyaezlinalias said...

gud idealah wt family day kt umh org tua cenggini
besh....teringin nak join!

PUAN SUE said...

cam best je kan tempat ni..murah rezeki leh pi sane..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015