Jan 24, 2012

Packing Barang-barang Baby...yeyy!


Kurang dari 30 hari sebelum aku meletop! pheww~
35 weeks sudaaaaa~!
baru sekarang terhegeh-hegeh basuh baju and packing segala keperluan baby dalam bag...
comel kan bag baby ni?? cakap comel cepat!!
aku beli kat Pureen warehouse sale jugak! *wink wink*
so far ni list barang-barang baby yang aku dah packing::
- baju baby (dalam 5 pasang)
- pampers (5 ketul)
- bedung/barut apa jadah tah nama menatang balut-balut baby tuh..grrr~
- tuala (sehelai je)





selain pakaian, aku bawak jugak breast pump and storage bottle...
membe aku yang bersalin kat hospital yang sama bagitahu
nurse memang suruh bawak 2 benda ni...
tapi botol susu jangan bawak...
nurse tak bagi baby minum guna botol...
sebab?? takut baby konpius puting botol and puting ibunya...
lepas dah keluar sepital, boleh la nak ajar...
nak taknak memang kena ajar anak aku minum susu dari botol...
yelah, aku ni ibu berkerjaya...
nanti nak hantar nursery kena minum pakai botol susu jugak kan...
hurmm bila sebut pasal nursery rasa sedih je hati ni..
ibu mana la taknak besarkan anak depan mata weiii...
tapi demi mencari rezeki yang halal terpaksa jugak hantar... T__T


erm apa lagi eh yang kena bawak??
membe aku cakap sabun ke, bedak segala tu tak payah bawak..
nurse tak bagi pun guna sabun-sabun masa kat sepital...
takut kulit baby sensitif...
barang-barang untuk aku pulak tak tahu nak bawak apa..
yang aku tahu kena bawak kain batik je...bahahaha~
takpe lah...barang-barang aku fikir kemudian pun takpe...
mak aku dekat boleh tolong angkutkan pergi sepital sok...hihi~  ^__^
lega sikit rasa dah siap packing barang-barang baby..
rumah mak aku pun dah siap kemas untuk aku berpantang sok...
waaaa semakin nebes! tapi semakin eksaited juga!! huahuahua~
korang nebes takkkk??? ngeeee~  =P





Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

24 comments:

budak kacamata said...

moga dipermudahkan urusan..dan moga selamat sumenyer nanti..jga kshtn taw kak menjelang due date to labor time..huhu

syuesyada said...

eksaitednyaa nak tgu kak yana meletops! hehehe

NeNeK sAyHa said...

semoge cucu liyana dpermudahkan Allah utk bersalin nnt and cicit Nenek selamat dilahirkan :D
amiinnnn :D
tak sabau mau tgok cicit Nenek :D
weeewwwiiitssss :D
bhahahahahahahahahhahahahahaaha :D
Mama Nenek pesan, bawak pampers lebih pon takpe :D
takot baby "eyak" lebeh plak nnt :D
hehehehehehehe :D :D
hv a nice day :D :D

aimaniman said...

salam kenal dan dofollow sini

kisah x manis time akak bersalin kat HTAR,.. baju wad akak tercabut butang dan susu baby kena buang dgn nurse sbb akak bagi minum botol baby, dah tu air susu x da, baby nangis, ibu baby lemah.. akak cuba bagi, terus kena sentap baju dan susu yg dah dibancuh dan belum bancuh kena buang!!! kureng sikit nurse hospital nieh...

ciksuen said...

i pon tgh menunggu mase je ni. nebes bangat sih~~~~~~~

BENA said...

dup dap dup dapppppp . haaaa zra tak saba nihhhhh :)

Puan Gojes said...

semoga di permudahkan segalanya utk kamu syg ;) kita tumpang gembira...:)

Linda Amri said...

semoga dipermudahkan, menunggu hari ni banyakkan baca surah maryam & yaasiin, insha Allah semuanya selamat ツ nasihat akak, selepas deliver nnti dah settle semua, susukan baby sebanyak yg mungkin even kalau baby tido kejutkan je untuk disusukan, supaya baby kencing & berak kerap, takut kena jaundice, itulah sikit nasihat ibu beranak dua ni ツ

ieda said...

wah2 akak l;ak yg teruja dik
semoga selamat ke kelahiran ye yana .. best of luck ..
akak doakan semoga selamat semuanyaaa ... ;) banyakkan berselawat tau .. adehh cam nak bersalin ler2 nie aje akak nie ekekek

Lya Colours said...

nebes jugak. haha
semoga semuanya baik2 ye yana =)

lionteen said...

wah.. bestnyeee.. x sabar nak tgk baby yana. hehe

mas saari said...

first time memang rasa nervous dan packing barang awal2... nanti dah second time tak risau sangat dah!

Nur Farah Hani said...

terujanya baceeee.. best betul nak sambut family baru.. uhuuu.. gud luck yaa.. insyaaallah semuanya akan ok ok jerk.. :D

eliyaezlinalias said...

insyaAllah semoga dipermudahkan yea yana.....

diana said...

rasa seronok pulak tengok yana dah nak besalin..akak ni walaupun mengandung kali kedua tetap rasa nebes tu..ni kan pulak yana yang pertama kali nak beranak..ekekek

nabilah_2908 said...

comel..comel... :)

pejam celik..pejam celik..dah nak dekat due kan..? :)

PUAN SUE said...

su pun baru nak kemas beg,,,hihi..berdebor2

mOoN said...

semoga dipermudahkan segalanya.. :)

amal said...

dah kemas jugak! hehe.. cuma barang mak nye ni lah yang belom.. excited gak kemas barang baby. cam tak sabar2 nak beranak. pastu cuak lak takut sakit hihihi

aizamia3 said...

baca entry ni teringat pulak yang ai belum standby apa2 lagi (padahal lambat lagi due nye..)
mau tak standby.. dahler en. suami jarang ada kat umah.. huhuhu..

Iela Fazielah said...

yana...bwk brg baby je brg sendiri jgn lupa.... oh ye.. bwk skali baby oil sbb biasanyer diaorg bersihkan baby pakai baby oil tu...
lagi:
1. sarung tgn baby
2. topi baby..(kang nak blk hospital kepanasan baby)
3. carseat dah bl belum??

brg sendiri:
1. kain batik
2. 1/2helai bj yg ada button kat depan (kemeja)(senang nak susu baby)
3. camera
4. selipar jepun
5. minyak angin /minyak herba
6. pad
7. brg mandi ye

semua brg ni prepare je dlm boot kete.. biar dok dlm tu jgn keluarkan..emergency terus gi spital nnt ye...

akak pun xsabar2 nak bersalin ni...

Finaz Jaafar said...

ye saya nebes ! tak sabar nak baca pengalaman akak melahirkan,, berpantang dan sebagainya..hiikkk

eima said...

dik bersalin kat mana ni ?? klu gomen ok dah tu bw mende yg dah ade dlm beg tu .... tp klu private diorg provide semua cuma bw bj utk discas je

aDisH.sHidA said...

semoga semua nya dipermudahkan...

eh eh untuk si ibu jgn lupa bawak pad ibu bersalin...stokin...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015