Oct 31, 2011

Dem yu Mamak!! grrrr~

Lokasi::  Jalan Kenari, Puchong.
Masa::  8.45 pagi
Agenda::  Sarapan pagi



Y::  mamak, macam mana kira kuih ni??

mamak::  satu 70 sen...  *mahal gila kaooo!!*

Y::  erm ni kuih apa??

mamak::  ini inti pisang...

Y::  pisang???

mamak::  ya ya..kuih pisang...

Y::  oo ada pisang dalam ni??

mamak::  ya ya...

Y::  *cekodok pisang kut*



Balik lah si Y ke opis dengan gilang-gemilang...

Bila sampai masa untuk melahap 'kuih pisang' itu...

tiba-tiba....~~







kuih pisang jadah apa woittt~!! 
ni ROTI semata!!
cuma ada jugak la rasa manis-manis sikit...
'roti manis' logik la kottttt~
dem yu mamak! grrr grrr grrrrrrrrrr~ 


hari tu makan karipap tepung...ni kuih pisang versi roti pulak...aishhh~  =.=
oke la aku paham...kena bawak bekal je hari-hari...
biasa bekal yang aku bawak dari rumah jadi stock untuk aku melantak sementara tunggu lunch...
paham-paham je lah aku makan untuk 2 orang...
setiap jam rasa nak makannnnnnnn jewww...huhuhuhu~
kadang-kadang stok tak cukup tu kena beli kat kedai...sobsob~
ni memang kompem 1st and the LAST time lah aku akan singgah restoren nih..hurmm~ (-_-")
oke bai~!











p/s:  meeting pagi ni cancel...dah la dorang hantar emel time weekend..sape nak bukak emel opis time cuti..hehh~  =.=






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

24 comments:

AYuNG said...

semua benda naik harga! :)

Liyana said...

mcm roti bom pun ade.. huu

Anum said...

cisssss.......
x leh dipercayai nie

Lya Colours said...

bom itu mamak !!

diana said...

geram je bila rasa kuat nak makan apa yang kita beli tu dengan harapan rasa nya seperti yang kita nak ..
tapi sebaliknya yang berlaku..
masa tu makan pun sambil menyumpah..
ekekeke

:: Mrs.Eady :: said...

roti boommm...!! tu kire roti bagi terperanjat tuh..kekekek..

mizzkechique said...

anggap je ada isi pisang dlm tu.. hehehe...

Amy Syaquena said...

sekarang ni semua benda nak naik harga, gaji x naik2 tapi harga barang yang melambung2...

POSH76 said...

mamax mmg kuat kelentong....

Aku Ibu Muda said...

memang petanda soh bwk bekal kan...hehe

~ yus ~ said...

hehe, mamak tu pun tak pernah rasa kot apa yang dia jual...

mahai 70 sen satu nooo

mynameismy said...

perghhh...
campak je kat muke mamak tu haha..

beli la stok biskut yana letak kat opis... pastu cecah air milo hehe

deqnoor said...

makan sambil cakap dlm hati "sedapnye inti pisang ni..." confirm rasa pisang. hehe.. ;p

Hazman said...

hurmmm....moral of the story...lepas nie kena bawak bekal pegi keje la yea...

mas saari said...

dahlah jual mahal, pastu tipu pulak tu... memang cari untung je mamak tu!

Nyamuk Terbang said...

mamat kuat tipu
nk laris jualan jer kerja

lionteen said...

dasar mamak. tau nk untung je

mamaDiana said...

wah bestnya boleh beli2 tunjuk je nak makan pe...tapi tu lah masalahnya, org buat mesti ada yg tak puas hati..makan pon kekadng tak berapa sedap kan...so, penyudahnya..bawak bekalan hidup sediri je lah..heee..
dah ada pengalaman sblm ni...

salam singgah kenal2 dari mamadiana...mai la jln2 ke sana plak.

hakamah hamyadi said...

waaa....tepung je...rm0.70?? baik makan karipap...sian sis yana....

halila Ibrahim said...

Tepung je .. tu pun 70 sen .. mahal nyaaa...

Finaz Jaafar said...

kalau inti pisang konpem ah warna dia lain..ini warna putih dah macam roti biasa..apadaaa mamak..

nabilah_2908 said...

uiii..kot yer pun naik harga...jgn la sampai nak menipu pelanggan...melampau betul....

Cik Azizah said...

cis biadap sungguh! melampau la nak naik harga..memang tak berkat perniagaan dorang nanti..

MamaEma said...

kedai mamak memang semuanya harga mahal2..mencekik ke darah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015