Oct 15, 2011

Dah Ada Unifi kat Rumah...yey! yey!



Kitorang dah register Unifi seminggu lepas...
petang semalam kontraktor dorang datang rumah untuk proses pemasangan...
cepat kan?? hihi...
tempoh pemasangan dalam sejam lebih gitu...
dak encem yang pantau dorang buat kerja..  =)


Rezeki kitorang register time tengah promotion...
kena register sebelum berapa haribulan tah dorang takkan charge kos pemasangan...
FREE beb! wink wink~
so setiap bulan kitorang cuma bayar RM149 sahaja~
tu harga pakej yang kitorang amek lah...
aku tak pasti pulak kot ada pakej harga lain...huhu~
yang aku amek ni ada line internet, line telefon, tv (15 channel)
kalau ada kos pemasangan,
dorang akan masukkan dalam bil...
so untuk 5 bulan pertama kena bayar RM200...
banyak kan dah jimat?? (^___^)






Bila rumah dah ada Unifi, idak lerr guna berukband lagiiiii...muahahaha~
berukband yang ada sekarang nak bagi kat kawan dak encem...
dia kata nak sambung bayar je...
oke lew tew~
syok wehhh online guna Unifi...
nak upload gambar tak payah tunggu loading lama-lama...
lajuuuuuuuuuuuuuuuuuu je gambar tu keluar!
nak main game apatah lagi weiii...
mau tak tido malam aku mengadap The Sims jek...wahahahahaha~  v(^__^)"






dan akhirnya dapat jugak tengok tv kat rumah...pffttt~
kawasan perumahan aku ni memang tak boleh nak guna ariel biasa...
kau gantung lah tinggi mana memang takkan dapat siaran tv...
solution nya kena pasang Astro atau Unifi...
bagi aku Unifi lagi untung...
well lain orang mungkin lain pandangan kan?  =)
untuk sebulan pertama ni dorang bagi semua channel FREE of charge...
tak kira pulak aku berapa channel semuanya...haha~
basic channel untuk pakej yang aku amek (RM149) tu ada 15 channel je...
tapi aku tengok banyak cerita cina je....ngehh~
tak tahu la basic channel tu ada apa...
tunggu bulan depan lah baru tahu...huhu~
err kalau korang nak install Unifi...boleh roger aku k...
dak encem ada kawan boleh contact...
cepat sikit dorang datang rumah korang untuk install   ^__^
okebai~!













p/s::  wuiii meh datang beli bunga wuiii....gerai nombor 4, belakang dewan besar, UPM....harga dijamin terbaekkk dari ladang! *wink wink~*  (^^,)






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

27 comments:

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

wahhhhhhh best lajuuuuuuuuuuuu

Aku Ibu Muda said...

makin rajin lah berbelog pas ni kannn

akak tggu pindah dulu la kan, baru nk install unifi ni :)

BeloG MTT said...

Wahhh syoklahh.. Boleh blogging 2356678jam sehari la gini :D

Laju kannnn :)

POSH76 said...

bagusla info ni...tapi tak faham kalau tak nak astro unifi ada channel lain ker...nyampah dah dgn astro...

nabilah_2908 said...

tertarik dgn 15 channel tv tu...

lebih kurang macam astro la yer..? mcm best... :)

Prince Halilintar said...

best pakejnya tu..tapi belum mase nk pasang lagi la..klu nk pasang nnt prince roger..

Lya Colours said...

malas nak tukar2. nanti mak aku bising.guna je la streamyx tuh je.haha.alhamdulillah streamyx belum mengecewakan daku lagi

Adylia Qarissa said...

kalau yang bujang nie berbaloi tak pakai unifi?? kang kita sorang jer bayar yang lain FOC jer...huhuuuu..kempis poket gua :)

mas saari said...

best jugak unifi ni... rasa macam nak terminate je astro pasang unifi! tak perlu broadband dah!

ILA HonEyBuNNy said...

lepas neh sakan la berblog ye sis....hehehhe

naziyatul fatihah said...

besssttt la lajuuuuu je donlot kan =p

cik yuki said...

untungnyeeeeeee

diana said...

boleh la sapa2 tumpang umah yana nanti kot2 nak beronline..

wahahahahah

Puteri Iqa Izyan said...

hamboi kak.. kemain ler online pasni. huhu

cik pulau said...

best tuuu pakai unifi,.
pakai beruk ni pun kadang2 dah berukar rupa jadi siput vavi.hahha

Nyamuk Terbang said...

pergh bleh on9 sampai lebam

hazman aka species1980 said...

nanti...nak pinjam unifi untuk donload movie bebyk skit...

AMMAR YASIR said...

Bestnya ada line unifi... nak jugak...senang skit nk WC ngan awek

Mr feckry said...

lu ngan wa serupa beb..ujang langgan man u tv tak?

NUR AMINA said...

15 CHANNEL...WOW! ADA CITE KARTUN TAK? GAMBAR CINA PUN AKAK SUKA, HINDI APATAH LG

msredcheesecake said...

lepas ni leh la download citer korea....hheee

Liyana said...

best kan, laju giler tgk youtube, hoho

umh kita unifi ado, astro pun ado, tamak haloba sungguh, haha

MamaEma said...

nak cancel astrolah camni..

kayrul-shah said...

untungnya..dapat plak banyak channel..lepas nie rajin la yana update blog..hehhee

EZAN IDMA said...

cam bestttt

Orked Hanael said...

seronok tgk org da pasang unifi..
area umah oked lg setahun dua kot br ade.huk!

ammar Hzq said...

Logic giller

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015