Oct 12, 2011

Sakit wuiii Kena Cucuk!! adeh~

Hari ni buat check-up kat Az-Zahrah...
lepas ni tak pergi dah kot klinik kesihatan...
follow up kat Az-Zahrah je...
guna buku merah yang sama....  =)


doktor::  awak tak pernah amek darah lagi ke??

aku::  pernah...kat klinik kesihatan hari tu dorang dah amek darah...

doktor::  yeke? sebab takde pun dorang tulis apa-apa result pasal darah awak kat dalam buku ni...

aku::  erm yeke?? entah la...saya pun tak perasan pasal tu...hihi~

doktor::  macam ni lah..saya akan amek darah awak lagi...kalau tak awak kena mintak result dari klinik kesihatan sendiri...oke?

aku::  oo aaa oke je...

doktor::  lepas tu kita buat injection untuk kancing gigi sekali ye....

aku::  err injection?? ermm oke... terima kasih doktor~






pengalaman pertama cucuk untuk kancing gigi...sobsob~  T__T


Terus terang aku cakap, amek darah LAGI BEST dari kena cucuk!! iskkkk~
elok je nurse tu cucuk rasa nak nangis dah tahu?? wahahahahaha hilang macho! huh!
lepas tu setiap saat nak ngadu kat dak encem, "sakittttt~" 
sambil tangan kanan tak lepas lah pegang bahu ni...isk isk isk~  T__T
dak encem tanpa perasaan simpati menjawab, "memang la sakit~"
cehhh...nurse-nurse kat situ gelak je tengok gelagat kitorang...huhu~ *malu*


Since tangan aku macam sakit gilerr tadi...
dak encem pun suruh la aku amek mc...
*idak la lama pun sakit...dalam 15 minit dah surut dah sakit dia...hihi~*
macam mana nak drive pergi kerja kalau  tangan dah sakit ye dak??
ehemm lagipun kan ke tak elok ingkar perintah suami?? lalalalala~  v(^___^)"
pergi klinik swasta memang senang lah dapat mc...weehuuu~
tapi sekarang still rasa sengal-sengal lagi tau...
kalau pegang rasa la sakit...
tangan jadi lenguhhhh je...
tidur pun tak boleh mengiring ke kiri...adehh~




aku::  err nurse, biasa berapa kali eh kena cucuk ni??

nurse::  kalau anak pertama kita akan buat 2 kali injection....anak kedua dan seterusnya sekali je *senyum*

aku::  oh 2 kali?? erm yang lagi sekali tu buat bila??

nurse::  erm biasa check up untuk bulan seterusnya kita akan buat yang kali ke dua  *senyum lagi*

aku::  oo bulan depan eh..? err oke terima kasih ye~



Maksudnya bulan depan juga aku bakal amek mc...pfftttt~
dan macam biasa, kalau aku cuti,
dak encem pun cuti sekali...hahahaha jaga bini lah konon!
padahal membuta je kat rumah...cetttttt~  =.=


oke lah...nak siap-siap pergi makan then nak pergi rumah membe...
kita jumpa esok ye...
hari ni tak dan lah nak blogwalking...hihi~
take care guys!
mmuuaahhhh~!  ^__^






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

23 comments:

!! YaNa YassiN !! said...

mmg perempuan mengandung banyak appoinment kan,... untuk kebaikan jugak, sabar eh..

Rozuan Ismail said...

haha.mengandung memang kena cucuk byk.dak encem poyo je jaga bini.huhu

missina said...

betul2 ckp misi tu,,nilah dugaan menjd seorg ibu,,kene bnyk checkup demi menjamin kesihatan ibu dan ank,, hehe,,~mcm ceramah kesihatan plak,,

Az-Zahra Fauzee said...

sweetnye kak yana ngan ujang..
huhu~
nanti kene cucuk mintak cuti lg ke?

ishiko said...

alololoo.. kene cucuk

diana said...

seronoknya mengandung...:)

Ira Bulat said...

kak yana da makin cubby kat pipi tu. chomel!

eyjalukman said...

wahh kak yana , hti2 lah kna cucuk lagi next month . :P

NURUL AINI NORAZMAN said...

xpe kak,.ini semua utk baby jgk,.heheh =)

Mr feckry said...

aik dah bessar pan jang pon takut kene ennjetw\

THE LEKAT LEKIT STORY said...

akak 4 bulan skip dr pegi check up sbb nak cr kekuatan utk berdepan dgn jarum.. kelakar bila igt masa br2 pregnant pegi check up.. smpai turn nak amik darah. tgh tunggu turn, lari balik smpai nurse call pun x jawab. punya la takut. tiap2 bulan tu amik darah. Yg suntikan kancing gigi dkt 7 bln baru amik. Memang seminggu gak rasa lenguh2.

mas saari said...

memang sakit cucuk tu, akak siap gigil2 lagi masa nurse nak cucuk...

agaknya kalau ada rezeki nak dapat baby lagi mesti takut nak cucuk..hehehee

maisarah sarah said...

wah berseri-seri wajah ibu mengandung ni ye,hehehe

Cik Eka said...

seronoknya bila peknen bleh update mcm2 kat blog,nnti boleh baca balik..

hehehehe

kak,kene inject sakit kan..eka pon gerun..ritu demam kena cucuk,sakitnyaaaaaa..huhuhuhu

cik pulau said...

bulan dpan ada orang ngadu sakit lagi la ni.. hahaha..
takpe sakit sekarang.
tuk kesihatan kan..
eceee.. kemain cakap..
kena diri sndiri baru tau nt.. hahaha

Rtp Farra Arisha said...

arisha pun takut klo kena inject..hehe.
always take good care of urself yah :)

.........cP~ said...

dah lama tak jenguk..dah berisi rupanya..tahniah.. :)

Nyamuk Terbang said...

ambek drah lg teruk rsa
sbb drah hilang
sobs sobs

Aku Ibu Muda said...

cucuk yg ni mmg lenguh2 sikit lengan tu :)

farra8979 said...

mahal x check up kat az-zahra?

Fareha Rahmat (Bos Besar) said...

adeii...akak dh rs dulu.....

mynameismy said...

sempat lagi tu snap gambar..-.-'

nabilah_2908 said...

erk...kena inject lagi...? huhu.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015