Oct 6, 2011

Karipap Tepung -.-'

Morning uols! dah bekpes?? well hari ni aku bekpes light light je...makan kuih muih...huhu~
Pagi ni aku beli karipap (3 seringgit) + sardin gulung 2 (50sen satu)...
Elok je aku bagi gigitan pertama pada karipap tiba² al-terbantut nafsu makan aku....


"awat rasa tepung je?? ishhhh"



saiz karipap kita bandingkan dengan pensel tekan tu ye...so korang boleh agak lah besar karipap ni...yes memang agak besar...tapi nipissssssssss! kenapa?? sebab intinya sangat ciputttt kat bahagian tengah² karipap tuh *dalam bulatan merah*  selebihnya tepung! sebab tu macam tak semenggah je ghope karipap...adeyyy~  =.=




ni kira keratan rentas la ye...huhu~  alahai macam nak taknak je letak inti kentang...apa harga kentang udah naik ke sekarang?? *sila pasrah dengan soalan tu since aku sangat jarang pergi pasar*  (-_-")



Nak tahu aku beli kat mana??
aaa kat cafe fakulti kejuruteraan, UPM!
muahahahaha hamekkk kaooo siap bagitau tempat laghikk..lalalalala~
eh pi la singgah sana...
mana tau rezeki korang dapat jumpa Zackzukhairi  *tiba²*  (^__^)"


erm no wonder la harganya murah....
biasa aku beli karipap seketul tu 40sen...
yang ni 3 seringgit...saiz agak besar pulak tu...
oh mungkin bila inti kurang dapat lah jual murah...gitu?? =.=


aku jenis tak suka nak komplen lebih²...
tapi lepas ni idak la aku membeli karipap kat situ lagi dah...
habis cerita kan??  =)
korang pernah jumpa tak karipap tepung macam ni?? hihi~






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

39 comments:

Anum said...

anum banyak kali jumpa
peniaga nak untung lebih

risa said...

halo dear!!! camne baby?? sihat ke??
hehehe....karipap ghope itu..kalo akak esok nye otomatik pi jumpa makcik tu kata ngan dia "mokcik, negara pengeluar kentang udah banjir ke? takleh supply kentang bebanyak eh" mmuueeehhhhh

Lya Colours said...

ish kentang murah je la. sekilo 2.50 kot. eh tak ingt. tapi x sampai 3 hengget pon. mana la rezeki nk murah. pelanggan makan pon bising2. lari berkat meniaga tu

CIK MAY said...

haha.biase la tu.hrge kurang isi pun kurang la.....kikiki

Liyana said...

selalu sgt jumpe, haha
nk sedap mkn buat je sendiri, tp antara rajin dgn takk jela, lalala :P

Prince Halilintar said...

dah selalu jumpe..kdg2 rase xpuas ati jgk..tapi dah beli makan je la..

Ujang9897 said...

gua hari2 jmpa karipap ni bai..!! sbb gua kerja dkt situ..hahah

Scarlett O'Hara said...

Memang patut pun letak nama Cafe tu besar2 biar org tak datang beli.Nak kaya cepat le tu + tak ikhlas meniaga = tak berkat.

Hishyamuddin said...

jenis nak kaya cepat..HAHA

My Aisy said...

em...macam2...hadoi wat org mati selera jek pepagi...hampeh...

Aku Ibu Muda said...

tak suka sgt beli karipap

akak makan karipap yg mak buat je..hehe

gadis kepastian said...

saboo jew la....

BENA said...

karipap dekat kite jual sedappp. karipap pusing lagi. nyum nyum

*lapo tetibe . errrr *

mas saari said...

nak untung lebih lah tu...huhuhuu

alif ibnu daud said...

konpem rasa kurang selera...!! rasa tepung jer

Mama Gee said...

sekali terkena tak sedap..jgn harap nk beli lg kt ctu...

teringat2 karipap kentang arwah nenek yg sedap sgt...tak sapa mampu tandinginnyaa..makan lak sgn sambal bilis..perghh...hehee

POSH76 said...

nak tifulaaa tu......lain kali jgn beli lagi...

nurkaloi said...

haha ingat kaann yana yg wat
hehehe

diana said...

kalau murah tapi tak de kuality buat apa..
sah2 la orang tak beli lambat laun...

Cik Azizah said...

lepas ni compom la org tak nak beli lagi..yelah buat karipap pon xikhlas nak jual!

ieda said...

skrg nie mcm nielahhh
banyak org berniaga x ikhlas ..
nak untung lebih
tapi bila kaji2
mereka nie buat sbb tekanan
pada keadaan ekonomi kita skrg nie
sakit ati
sbb brg semua naik .. nielah
yg dikatakan rakyat menanggung susah
yg meniaga rakyat
yg beli rakyat jugak .. :(

Iela Fazielah said...

byk kes karipap begini... tp kalau bbg kat anak akak mesti dia suka sbb diaorg mkn tepung karipap tu je.. inti xmkn.... hehe

cik yuki said...

pernah ! kt depan opis . . da la 40sen 1 . . pastu kecik tp tepong je lebih . . benci ! benci ! da ta beli karipap da . . beli kuih lain plak . . hehehee

Amirah Adnan said...

save bajet nye la yg buat karipap tuh..

kakchik@ella said...

Eeeee .. kedekutnya. lagi mewah yg KC buat lagi. Chewah... Hihi.

zuwaidah said...

berniaga fikir nak untung je...jenis tak ikhlas tuuuu

aimie amalina said...

haigoooo
ade jugak cenggini yee
hayoo
sabo la yeee akak
hehe
pas ni gi cari kipap yg demok2
dgn isi
kene tekan2 dulu gamaknye
hehehehe

Norasikin said...

Kira orait lagi la tu berbanding zaman saya kat upm dulu. Masa seluruh cafe upm dikuasai dewina, memonopoli makanan hinggakan tiada pilihan lain. mana-mana pegi dlm upm semuanya makanan dari dewina

farra8979 said...

dari aritu terasa nak makan karipap. tp x mo la karipap tepung... huhuhu..

kayrul-shah said...

banyak kali la jumpa kes macam nie...memang la jual murah tapi tak berbaloi langsung..kedekut nak mampus la ada la..ntah berapa org la dah menyumpah seranah macam tue..agak2 berkat tak rezeki penjual dapat tue????

Rtp Farra Arisha said...

slalu makan karipap macam ni..sepantasnya penjual memikirkan keinginan pembeli misalnya taruh inti yg secukupnya. no need to think rugi sebab taruh inti terlalu banyak..that is not so good.
karipap pap is one of my fav kuih :)
sedap :-)

Finaz Jaafar said...

standard la gini..memang membantutkan selera makan hokeyyyy! huhhh~

meo188 said...

laparlah cik yana.

wah mkin meriah famous blog nie...

erm, dh ramai peminat jg. meo dh ketinggalan tak follow blog nie

Rozuan Ismail said...

haha.biaselah nak untung lebhih

sYafIk-wAy said...

makan je lah labuu !!!

nabilah_2908 said...

mungkin masa harga tak naik..isi karipap tu banyak.. :)

bila harga barang dah naik..xnk pelanggan dia komplen kuih dia mahal..dia kurangkan la mana yg patut.. :)

Nyamuk Terbang said...

ala buat sndri je kak :)

msredcheesecake said...

jarang beli karipap.... selalu dapat yg best je....

Isteri Encek Bard said...

giler kentang.. banyak kali dah ieb jumpa karipap cam tu.. sabo jer lah kan yana

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015