Oct 13, 2011

Nak Sangat Pergi Klinik Swasta...Rasakannnn~!



Aku memang suka pergi Az-Zahrah ni...
maybe nurse kat situ comel² kut...ngeh³~
tak percaya tanya dak encem...hihi~  =P
lagipun kat sini selesa...
plus dorang memang dah ada rekod kesihatan aku...
aku allergic ubat apa...
senang la nak berurusan dengan doktor kat situ...
tak payah nak explain banyak² kali dah   =)




supposed ai punya next check-up kat klinik kesihatan is 1/11/11...
tapi memang dah plan nak sambung kat Az-Zahrah je...
tak payah bagitahu apa² pun...
kalau dorang call baru lah explain nak sambung kat swasta...
takkan dorang nak marah...??
ikut keselesaan kita lah nak buat check-up kat mana pun ye dak??  =)
lagipun kita guna buku merah yang sama....
yang penting rekod dalam buku tu...
sebab masa bersalin doktor nak rujuk rekod dalam buku tu jugak kan??  =)





saya datang Az-Zahrah guna panel asben saya...
tapi kalau ikut gred gaji asben saya,
beliau cuma layak claim panel sehingga RM45 sahaja...
so kalau lebih kena tambah la ye...heee~
erm sebelum ni buat scan kat Az-Zahrah + dapat vitamin Obimin,
saya kena tambah extra RM23...
so saya assume harga untuk scan dalam RM40+ gitu...


Semalam buat check up ada banyakkkkkkk benda dorang buat...

1. amek darah
2. check urine  (memang wajib buat setiap kali check up...sama jugak kat klinik kesihatan)
3. injection kancing gigi
4. dapat dua jenis ubat, suppliment dan Calcium untuk sebulan


So total untuk semua² kat atas tu ialah::






erkkkk!! pitammmmmmmmm! @__@
1st time weiii bayo mahal² untuk check-up je...
kalau tambah RM45 yang panel asben aku tuh dah lebih RM200 kut...wallaaa~
pergi klinik kesihatan free jewww...hahahaha~
cuma kena bangun awal pagi dan menunggu dengan agak lama lah...
tu jewwwww~  ngehhh~  =.=
aku tak sure lah boleh claim kat company ke idak...
tak tanya lagi orang HR pasal claim untuk check-up mengandung...hihi~





dan next appointment aku ialah pada 9/11/11...pffttt~
rasanya next check-up tak banyak benda pun nak dibuat...
suppliment semua dah bagi semalam...
macam la aku rajin nak makan semua suppliment yang doc bagi...
dah la besar gedabak..grrr~
next entry aku cerita pasal suppliment ye...
korang tengok pun mesti rasa nak muntah...hehh~  (-_-")
so next month aku story lagi berapa aku kena bayo untuk check-up...hihi~
sekadar perkongsian bersama...
takde niat pun wa nak menunjuk dengan lu...
wa tau ramai lagi yang kayo rayo dari wa...
bezanya wa ada blog...lu takde blog...
takpun blog wa femes, blog lu tak femes...hahahaha~ *wakluuu~*  v(^___^)"
okebai~!






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

23 comments:

Anum said...

mahal kan check up rupanya
hehehe

farra8979 said...

thanks for d reply yana. klinik kesihatan kerajaan masa menunggu sangat lama, kan. boring tul...

PinKy MoMMa said...

yana kalau amik darah dia memang mahal skit..tapi itu 1st je kena camtu..pastu tak dah..dia akan jadi rate biasa check up jer ;)

Cik Eka said...

oh begitu..hehehehehe

BENA said...

tetibe rasa tak saba nak ngandung jugak. HAHAHAHAHAHA ;)


tapi mmg betoi punn. sis dah gelemes kotttt . hahahaa ;)

Aku Ibu Muda said...

sbb tu akak stick je ngan klinik gomen...tak mampu...hehe...

plus kampeni kami berdua tak cover :(

nabilah_2908 said...

hrumm..nak selesa harus la bayar sikit kan..? :)

aDisH.sHidA said...

lepas nie g gomen la yana...duit tu simpan utk baby

Citarasa Rinduan said...

mahal tak apa..
but. jika bb dah sihat. boleh berurusan dgn kerajaan...

semoga yana dna bb sentiasa sihat..amin

Pembawa_Wacana said...

he he he.... biase la... kene sediakan bajet lebih sikit ler nanti...:)

NUR AMINA said...

Hahaha...4 baris akhir tu lucu la

intan morsalin said...

yana pilih dr O&G nama pe?kalau x silap sya kat situ ade 2 org dr O&G..sorang nama noraini n sorg lagi nama fazlina...sya dr anak 1st sampai yg no.2 ni mmg ngan dr.noraini jer...hehehhe...xpernah try plak ngan dr.fazlina

Ujang9897 said...

tggu lama gak klinik swasta ni...

bezanya awek cun yg jaga...hahaha

asal entri lu ni gila...pffttt

CikNaa said...

wah! agak mahal ek.. terkejut n tergamam sekejap. ehehe. thanks bg info tau yana.. nti dapat anak xkedekut ilmu :)

Prince Halilintar said...

boleh tahan harganya,..

mas saari said...

kalau kita mampu takpe yana..lagipun takdelah lama menunggu kan?

macam akak, dua2 anak pi klinik kerajaan je...terpaksalah tunggu berjam2! nak pi swasta tak mampu..

Lya Colours said...

syukur, x payah beratur lama2 kat klinik kesihatan.kalau mampu apa salahnya dpt kan service yg terbaik untuk diri sendiri

diana said...

kena bangun awal pagi??
ramai kot..
kalau ramai baik pi swasata eik..
selesa sikit...

klinik kat tempat akak ni dulu akak selalu pi pukul 12 tengahhari..masa tu dah tak de orang..heheheh

eyjalukman said...

mak aihh pitamm den .
huhu
tu bru skali . klu berkali2 , haru . haha

Ibu Zuyyin said...

nnti dh ujung2 bulan seminggu 1 x g check up tau..kalo xmo ramai org kt KK g waktu ptg..hehehe ^_^

mynameismy said...

hehe kalau mai camne gaknye ye.
tp company my ade kad klinik panel.. leh gune ke idak ek utk check up pregnant hehe...

Mummy `Aish said...

Yana
Klu kt KK leh pg waktu ptg gak..rasa yer waktu ptg akan kurang ckt org compare ngan pagi..

Uishh..klu tgk kan resit dr AzZahrah tu kire murah ape compare ngan AnNur tu..bukan nak mmburuk kan AnNur tp skg nak tggu turn check up kt Klinik O&G AnNur tu da mcm KK da..punya la ramai..then mahal dr AzZahrah..Mar agak pelik ckt why org suke ke AnNur compare ngan AzZahrah ek..dua-2 Islamic Hospital..Pakar lg..why lebih ke AnNur..walhal sebelah menyebelah je tu..

*diera* said...

tq ya info nih.. hehehhe adeh tgh pilih kinik mana nak pegi.. sebab first time dulu hosp pantai melaka.. ni dah pindah bangi tak tau plak rege cemana.. nak g kk biasa tak larat ahh nak tunggu lelama.. hehehhe

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers



Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers