Oct 5, 2011

Cucu-cucu Sulung~

Selalunya cucu sulung ni mesti jadi kesayangan, celebrity paling meletop dalam keluarga...betul?? hihi aku ni cucu sulung Anjang Aki...tapi aku tak pernah pulak rasa macam celebrity ke hape...sobsob~  *bawak diri pergi Thailand*  T__T


Tapi memang betul kan...cucu² sulung ni macam lebih disayangi, dibelai macam takde baby lain dah yang paling comel, paling best atas muka bumi nih...hahahahaha~  aku cakap ni bukan ikut sedap tangan je nak menaip tau...semua ni berdasarkan pengalaman dan pemerhatian aku sendiri...biasa lah orang² tua dah lama tak pegang anak kecik...bila jumpa baby perasaan teruja tu macam luar biasa sikit...nenek² akan lebih sayang cucu berbanding anak sendiri...sila lah percaya statement tuh...huhuhu~  =P





Ni anak buah dak encem...cucu pertama dalam keluarga beliau lah...Zuyyin Eimanina nama diberi...memang comel budak kecik ni...umur dah cecah 8 bulan....well ada ke baby yang tak comel?? haha~  baju hijau tu MIL aku...aaa MIL and FIL aku memang sayang tahap dewa dengan Zuyyin...asal jumpa Zuyyin kalau boleh nak peluk 24 jam! taknak lepas! and yang aku perasan lah, kalau berkumpul dengan sedara mara, MIL aku macam taknak share lah pegang cucu dia nih dengan orang lain...hahahahaha serius kelakar...lepas tu kan asyik rindu nak jumpa Zuyyin...nasib lah rumah abang ipar aku kat area Bangi jugak...haaa tu gunanya cari jodoh dekat²...senang mak mertua nak visit cucu...kahkahkah~  *tiba²*   v(^___^)"






aaa si bulat ni pulak anak sedara aku....Aisyaa Syakira...pun dikira cucu sulung bagi keluarga belah mak aku...umur baru 5 bulan...tapi saiz badan macam dah 8 bulan...hahaha~  kalau ada family gathering je memang Aisyaa akan jadi diva paling HOT lah kan...setiap henpon, setiap kamera yang ada mesti nak snap gambar budak gemok nih...haha...and kalau mood dia tengah baik, cool, habis semua orang nak dukung dia, kish kish dia, gomol² dengan dia...tembam gila kot siapa tak geram kan...grrr~  sabar ye ayah...lagi 4 bulan dapat lah ayah cucu sendiri...kehkehkeh~  =P







err yang ni pun nak interframe?? haha saja nak kecoh yang dalam perot tuh pun bakal jadik cucu sulung dalam keluarga aku!! miahahahaha~  adakah beliau akan disayangi, dibelai, digomol, dimanja dan dilayan seperti diva?? aaa kita nantikan kemunculannya akhir Februari 2012 nanti okeh?! hahaha~




motif entry??
- saja nak bagitau anak sulung memang selalunya comel dan hebat! lalalalala~  =P



okebai~!






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

41 comments:

Anum said...

comelnya

mas saari said...

memang betul tu yana! anak akak cucu sulung, masa mak abah akak ada dulu memang disayangi dan ditatang bagai minyak yang penuh...heheheee

:: Mrs.Eady :: said...

agreed!!sb anak saya cucu sulung segala mak nenek benda mak tok dia nk belikan!!jimat duit mak nok!haahahhaa....

pena rozie said...

omel... Besar perut...

Liyana said...

betul2, setuju sangat. besar dh perut tu yana, comel, hehe

Mila Ahmad said...

cumeynye pewot...baby laki er???

Lya Colours said...

aku pon yang sulong jugakkkkk ^_^

aimie amalina said...

kekekke
tetibe nak sokong kak yana gak sebb sy cucu sulong!
ehehee

ILA HonEyBuNNy said...

comeii3 belaka...

anak yana pun nanti mesti comeiii...xsabar la nak tunggu nanti...hehe

nurkaloi said...

cucu sulung
menantu sulung
ape jerk yg sulung
mesti dapat perhatian lebeyh
hahah
pape punnn jge dri yerr

Puteri Biru said...

yana pregnant badan tak naik pun ek. huhu.

Lelaki Ini said...

hahaha..
mula2 jewk disyngi n dianggap seperti diva..
dah lama tak laa..
hehehee

diana said...

baru perasan yana mengandung pun tak gemuk ye..kalau akak mengandung mau macam tembayan jadinya..
hahahahh

Ujang9897 said...

hek eleh..

Aku Ibu Muda said...

setujuuu

sbb akak pun anak sulung gakkk....haha

YOUsoF said...

Sangat comel. Tak salah kalau nak kata kecomelan budak kecik dah boleh dikira penyeri hidup orang dewasa.. ;D


Untunglah dapat cari keluarga mertua yang dekat.. kan. hehe

Finaz Jaafar said...

mana aci cemtu !! kesian anak ketiga ni..hahahaa

BENA said...

setuju ngan sis ! sebab mama zra asik sebut name cucu sulong dia jek. padahal yang lain ade lagi. hehehehe ;)

hakamah hamyadi said...

heheh, kesian la cucu bongsu mcm 2..hehehe...papepun perut sis comey

Prince Halilintar said...

untung betul org yg anak sulung ni kan...hehe

comel betul bdak tu macam nama die jugak.

wanda arry said...

wanda ank sulung n cucu sulung..sokong statement kak yana..xdpt dinafikan lagi

azrinna said...

betul, sokong pendapat anda!

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

HA....ANK SULUNG MEMANG SELALU BAJET MCM TU...HEHHEHEHE....SAMALA KITA...

YAYA AZURA said...

anak akak pun cucu sulung jugak..jadi rebutan mak akak ngn mak mertua..berebut nak jaga..haha..

pe pun yana jg kesihatan n kandungan tu baik2..

ieda said...

ahahah terbaik lah dik kan anak sulung nie .. x dinafikan ( walau akak no 2 ... kena ngakuuu ) ekekek

dikk , nampak kurus sikit , x der selera makan lagi ya .. x per2 , yg penting bb sihat ok :)

zuwaidah said...

comel laaaaaa

nabilah_2908 said...

hehe...itu tidak di nafikan... :)

nnti anak Yana sure la di sayangi ramai... :)

Zul Fattah said...

semoga slamat baby tu dilahirkan.. hehe..

kayrul-shah said...

setuju sangat..hubby dan anak kayrul cucu dan cicit sulung..memang jadi kesayangan semua la..

Perfumes Farm said...

hi..lets join Perfumes Farm Contest and grab a chance to win fragrance mist from Victoria's Secret..

http://perfumefarm.blogspot.com/2011/09/perfumes-farm-contest.html

Mr feckry said...

bile due lu ek

eiela said...

ank sulung memang best.

Cik Azizah said...

wah2 suka la tu..berseri2 kak yana. dan mesti tak sabar nantikan kan..hehe

mynameismy said...

alahai comelnye dah la kurus... camne lah kalau 7-9 bulan nanti...-.-'

^^nu[dd]yra^^ said...

berseri2 sungguh mak buyung nih....;)

Mama Gee said...

anak tunggal termasuk dlm kategori anak sulung tak? hehee

hazman aka species1980 said...

yeahh..... ANAK SULUNG selalu dapat perhatian dan banyak TANGGUNGJAWAB....

msredcheesecake said...

bby sulung dlk keluarga puh pemes hape?hhee

anak first msred cucu sulung belah msred,suma nak dapat dari atok n wan.... jeles....

atiena said...

salam nak tanya..mak mentua y gpakai tudung hijau nih orang UPM ker? muka dia mcm familiar kat sini.. ;-)

YanaMIB said...

aah dia keje upm..org pggl dia mak ngah =)

aizamia3 said...

memang kalau atok dengan nenek ada, janganlah dimarah cucu2 depan mereka.. confirm kita kena balik.. waaa... sebab ai pernah kena.. waaaaa...
part DIVA HOT tu dak Nuha jadi DIVA tiap kali sesi bergambar.. klik sana klik sini.. dengan maknya taknak pulak.. huhuhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015