Oct 7, 2011

Mutiara Kata (Part 9)




Mengkritik itu sendiri adalah satu kesalahan yang lebih besar dari apa yang dikritik. 

Kerana adalah amat mudah untuk mengkritik dari membetulkannya.







p/s::  senior saya macam dah tahu saya peknen...dia tak bagi saya pergi site hari ni...dia kata kalau budaya orang cina, pompuan peknen ni tak boleh dengar bunyi ketuk² gitu...hihi oke jugak tak pi site..idak la sakit kaki ai berjalan keliling bangunan...^__^






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

13 comments:

Anum said...

hehehehe
untung dpt senior yg baik hati

POSH76 said...

mmg betul kritik org sedap...sendiri kena kritik..amekaw....jgn ligat2 sgt yana...happy weekend..

:: Mrs.Eady :: said...

terbaekk..dapt gak rehat rehat kan :)

Lya Colours said...

kalau ikut cina, masa peknen pon tak bleh pindah. contohnya, pindah rumah, alihkan barang dlm rumah, renovate rumah. sebab apa ntah. tp bos aku masa wife dia peknen, selamba je renovate rumah dia.hahaha

mas saari said...

betul tu...yana kena banyak2 rehat!

Prince Halilintar said...

klu xjadi gi site..ape lagi jln2 blogwalking la arini..hehe

aimie amalina said...

=]
yela..owg peknen dok diam2..exercise titet2 je bg seng nak bersalin
hehehe
he..suke kate2 tu..
sebb yg membetolkan itu mendidik menjadi org yg betol..mengkritik hanya melontarkan ketidak sekepala an dgn org tu..heheh =]

Cik Bambam said...

menasihati lebih elok dari mengkritik.. :)

Ujang9897 said...

kritik la best

ieda said...

hermm tul tuu dik
tapi tabiat manusia inilah yg menjadi ikutan dan sukaan org ..

kritik mcm dia bagus sgt !!!!
pelik kan huhuh

waaaa bagusnya dikkk dpt bos yg prihatin mcm tuu , jarang ada bos mcm tuu tau .. kalau ada staff lah yg jeles semacam huhuh

farah izwani said...

kritik diri sendiri dulu baru boleh kritik orang.
eh boleh? ehe
takpayah kritik2 lah. :)

FariehanIbrahim [LBC] said...

untung lar xyah turun site dh :P

Cik Azizah said...

menasihati dengan cara yang psiko lebih baik dr menkritik org lain. hehe :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015