Oct 31, 2011

Patient Ramai Tapi Tak Cukup Staff?? hurmm~


Awal bulan hari tu aku pergi sini...
kat hospital Serdang nunnn~
sebab doktor kat Klinik Kesihatan suruh...
dia kata bunyi jantung aku macam kuat sangat...
usually benda tu normal for pregnant woman...
tapi dia mintak buat check up je lah...
untuk direkodkan~


Masa hantar surat kat kaunter
dorang cakap tunggu 3 minggu....
alasan...nak bagi doktor baca dulu surat tu...
tak faham aku apesal lama sangat doktor nak baca surat...
ye memang tulisan doktor macam cakar katak~!
tapi doktor mesti faham kan tulisan doktor lain?? (-_-")


Since dah lebih 3 minggu memang haram pihak sepital nak call,
aku lah yang kena call....
dah la kena call lepas pukul 2-3pm je..
udahnya telinga aku panas dengar bunyi ringing semata...
takde orang angkat...!! dem!








oke fine! ada jugak kawan aku yang pernah berkhidmat di sepital Serdang...
so dia faham lah selok belok kerja kat sana...
memang pelik management sepital nih...
oh sila baca yang dalam kotak merah tu je...
yang lain² tu tak penting pun...haha~


erm...lepas pukul 3pm nanti nak try call lagi...
kalau tak dapat jugak tunggu esok je lah...
tu pun kalau aku ingat...
esok schedule aku penuh...
meeting pagi petang...
tapi aku pergi yang pagi je...
sebab petang tu kena buat check up kat KK pulak...
dak encem takmo pi Az-Zahrah...
serik katanya bayar memahal...ngaaaa~  =P
oke bai~!






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

28 comments:

BlueiceButterfly said...

~errr..susahnya cam tue..sabar erk :)

Aku Ibu Muda said...

KK kalo dpt pegi ptg ok lah yana...tk la perlu tunggu lm sgt.

cam akak ni, KK desa...belah pg je ada, belah ptg nurse2 buat lawatan post natal rumah ke rumah.

akak pun pernah app kat klinik jantung tu...tp masa serah surat, terus dorang bg tarikh which is dalam 4 minggu gitu kot baru app.

mas saari said...

hospital kerajaan memang camtu! akak pernah tunggu dari jam 8 pagi hingga 3 petang semata nak scan anak songsang atau tak...

memang naik fedup tunggu!

Lya Colours said...

sabar je la
patient ramai
kwn ko jugak ckp itu je klinik pakar jantung
so ramai la tunggu queue agaknya

Anum said...

sabar ek
susah jugak kan

Prince Halilintar said...

harap2 dapat la call sepital tu ye..

diana said...

dah besalin baru dia nak call kot yana..:p
tak de pilihan la yana..kena try2 call tak benti2...
untung2 ada yang jawab..

CikNaa said...

itu la masalah nye dorg ni. susah nak angkat tepon. kalo angkat karang mcm layan tak layan aje.. fuuuuhhh..

PCL said...

dah lama rasanya tak meneman mamadiana ke KK...masa dah berlalu la tu agaknya ..hurm !

Cik Azizah said...

kardiologi khas pakar kat serdang je kak. semua hospital di Malaysia,KK refer kat sini kalau berkaitan jantung.. memang dorang bz habis lah. bukan semua duduk kaunter.huhuhu try call lagi pagi2 kak. cakap macam kawan akak cakap tu..:)

YanaMIB said...

tak boleh call pagi..dorang suruh call lepas pukul 2-3pm je =.=

Rtp Farra Arisha said...

it must be first call, first serve. emm :'D normally, perkara macamni sering terjadi..so, mahu atau tidak, harus hadapi dengan tenang okey??? :) how's your baby?

aimie amalina said...

aduhaiiiiiii
payah la gitu
servis gov selalu cm tu ye
emm3
paham



napelah x buat jawatan kosong
sy sedia bekerja
huk3

MamaEma said...

begitulah situasi hospital kerjaannya...

Rozuan Ismail said...

ape punya sepital da.x sistematik langsung

lula said...
This comment has been removed by the author.
Amy Syaquena said...

eeeiii susah jugak macam tue erk..sabarrr je la dik

Zabid9897 said...

Tahniah sbb menerima ujian kesabaran :)

lionteen said...

geram je klau bc. lionteen pun xsk klau mcm tu. call x agkt. lg2 kalau kol mn2 cmpny or hspital, x agkat, mmg rs nk mengamuk

YanaMIB said...

Klu pi private xyah ssh payah nk call segala..ni pn terpaksa follow up sbb KK nk rekod dr sepital serdang..mmg sgt berharap ada staff bhg management bc entry ni..xslh pn nk upgrade management sepital tu bg memudahkan patients...kan??

Mummy `Aish said...

Ce LIKE page HOSPITAL SERDANG kat FB..selalu yer dorang akan reply komen2 yg kite adu kan kt situ..

Nyamuk Terbang said...

dh fobia dgn hsptl
dktr dgn nurse sma jer bangangnya
xpnh nk lyn elok2 patient
sllu bg alsn staff xckup
pdahal yg ad sembang jer lbih
buat kerja tak pn

fazrulnoor said...

pergi hosp kerajaan mmg lambat. sebab patient terlalu ramai. biaselah bende yang dah siap subsidi ni mmg tumpuan org. jadi service kurang sket. bab2 appt ni...mmg kne follow up banyak kali. sbb dia amik doc dr hosp luar. harap maklum ea :)

POSH76 said...

Bab camni yang lomah ni...service alahai

mynameismy said...

alahai ni lah klu gomen pnye keje..
lame2 xde sakit jntung pnleh kena jntung sbb sakit ht dgn service die hehe...

nabilah_2908 said...

erm...ni bukan nk mengata kerajaan..

sy pun call org gomen ni..punya la payah..bukan kt hospital..

jabatan biasa je...payah sngt nk berjawab..

tgk2 jam baru kul 10 pagi...ok la anggap dieorg tgh rehat..kul 11 try call lagi...takde juga....

dekat 1120 baru dapat...hmm...mcm mana la tu...

Finaz Jaafar said...

huhh kte ngn PPUM gitu jgk..kdg klo kol kemain susah..duk sambung kt org ni org tu last2 apa pun tarakk!! sakit ati jugaa!

**eh ini bkn psl check up peknen..hee

Adzrien Shoppe said...

intai yana... hospital serdang?...tak laratlah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015