Oct 4, 2011

Alhamdulillah...Selesai Sudah Majlis Doa Selamat ^__^


Sabtu lepas berjaya jugak kami laki bini anjurkan majlis doa selamat sempena masuk rumah baru...hihi~  eksaited nyah! tapi nebes pun ada...nebes nak dengar apa komen sedara mara pasal rumah kami nih...huhu alhamdulillah semua beri feedback positif...apa-apa pun kami sangat bersyukur atas rezeki untuk memiliki rumah sendiri  (^__^)




Kawan² yang hadir...terima kasih Dayah and Dini...dorang datang awal...so dapat lah join sekali baca yassin and doa selamat...doa kalian amat berharga weii...huhu toce! toce! *terharu*  ^__^




Kesian kawan aku nih...Acap and Sap...masa dorang sampai kerusi meja tak set-up lagi...tak cukup tenaga pulak masa ni so mintak tolong dorang set-up kan kerusi meja...hekhek...aku tahu korang tengah lapar...terima kasih banyak² ye...jangan serik dah nak datang rumah aku tau! (^^,)




Jemputan yang diundang 200 orang...tapi yang datang tak sampai 200 kut...haha dengan lauk², kuih-muih pot luck dari makcik² lagi...memang sangat meriahhhhh makanan hari tu...berlebih toksah cakap laaaa...aku bajet 200 orang sebab aku refer masa kenduri tunang aku dulu...rupanya tak sama kenduri tunang and doa selamat...hihi~  takpe lah...belajar dari pengalaman...rezeki makcik² dapat bawak balik lauk...tak payah masak untuk dinner dah...ye dak?? ^__^




 abaikan model tak diundang itu  =.=


Banyak kan kuih?? huhu semua ni ihsan sedara mara dan jiran tetangga...terima kasih kepada semua yang menghulur...jasa kalian akan kami kenang!  ^__^




 macam dah jadi trend bila amek gambar mesti pegang prot...hikss~   =P


Last minute aku ajak atok aku...haha sampai jugak haaa..walaupun sesat! ye rumah kami memang payah nak cari...majoriti tetamu yang datang semuanya sesat! adeh~  kitorang memang kena pegang henpon sepanjang masa sebab orang memang akan call tanya direction...memang aku ada bagi kod gps, tapi bukan semua orang ada gps ye dak?? huhu~  1st time datang sesat...lepas ni datang la lagi...mesti tak sesat dah...kot? ngee~  =P


Esoknya (Ahad) aku dah mula demam...perghhh dengan nak kemas rumah lagi ...tu kena amek MC semalam...*orang tak biasa buat kerja berat gini la ghopenye...ish ish ish~*   v(^__^)"


Hari ni demam dah kebah...tinggal sisa² batuk and selsema je lah...tak berani nak makan ubat sangat...risau baby dalam perot...huhu~  oh terima kasih juga kawan² blogger yang prihatin dengan ketiadaan aku semalam...very very terharu nyah! bukak blog tak sampai 5 minit tapi mesej² kamu buatkan aku tersenyum lebih dari 5 minit...hihihi~  (^___^)





Encik Ujang9897 dan Puan Yanamib  (^^,)


Sekali lagi kami ucapkan ribuan terima kasih kepada semua tetamu yang hadir....terima kasih juga kepada sedara mara yang datang membantu...bawak makanan, bagi duit, bagi coklat, cuci pinggan, cuci periuk, buat air, bungkuskan makanan bla bla bla...asal aku buat kerja je semua suruh berhenti...hihi kesiah kazen² aku tolong buat kerja segala...sebarang kekurangan harap dimaafkan ye...*biasanya ayat ni orang post kat FB, tapi aku post kat blog...haha layannnn~*


eh korang nak datang rumah aku meh la...kuih raya banyakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk lebih...kehkehkeh~  =P









p/s::  gambar² semua ihsan dari kamera kazen and kawan...kamera aku simpan je bawah almari tv...tak sempat nak bukak...sibuk melayan tetamu..hihi  =)






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

38 comments:

Aku Ibu Muda said...

byk makanan lebih ke? alahai...rugi tak datang...hihi

alhamdulillah da selesai semuanya kan

akak jugak yg masih menanti ni...bila la nk dpt kunci...

Fareha Rahmat (Bos Besar) said...

alhamdulillah dah da umah sendiri...akak entah biler huh

aDisH.sHidA said...

alhamdlah selesai semua nya.....umah 2 tingkat best nyer..shida suka umah 2 tingkat.....

banyak makanan...murah rezeki yana n ujang...rezeki baby jugak...

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

wahhhhh meriahhhhnya... syukurlah semuanya berjalan dengan lancar... =)

Anum said...

bestnya dah ada umah sendiri
tahniah

Isteri Encek Bard said...

wahh sanat meriah, sorry dear, IEB tak dapat datang

POSH76 said...

alhamdullilah...semoga majlis diberkati allah...meriah sungguh dgn menu2 yang bess...

Psst: Baru perasan Yana ikut muka ur father...sejuk taw anak perempuan ikut muka ayah...

mas saari said...

selamat masuk rumah baru!
akak ni dah setahun masuk rumah sendiri tapi takde rezeki lagi nak buat kenduri doa selamat masuk rumah...huhuhuuu

mizzkechique said...

alhamdulillah dh ada rumah sendiri..

Adylia Qarissa said...

cuter jer pegang perot tu haaaa...

lpas nie buat acara potong jambul lak yea..pasti ramai tak sesat :)

eh!! lupa...acara melenggang perot dulu... :P

Puan Saira Azura said...

pelakon lelaki tu (atok ujang) atok yana ke

MamaEma said...

selamat masuk ke rumah baru..

YanaMIB said...

@Puan Saira Azura:: anjang aki tu atok saya http://ctliyana86.blogspot.com/2010/10/anjang-aki-dan-saya.html

blog akak ada malware..xdpt nk bukak =(

makdara TERdiva said...

tahniah yana & ujang..mula2 dpt rumah baru..sikit2 lagi dapat anak baru..:)

maisarah sarah said...

uiyoo umah 2 tingkat.tahniah2 murah rezeki nnti.hehehe

diana said...

tak tengok lagi suasana dalam rumah yana..:p

GoJeS said...

bestnyeee...hrp2 kami murah rezeki ade rumah sndr n baby nnti..

neway..umah korang dkt sri kembangan ke??

~nadyahoney~ said...

muka korang berdua macam nak sama dah..

BENA said...

HEEE. da nampak pewot sis . set biru nooooo ;)


mane2 no pin gps. nanti kot2 zra sampai ke. cewahhhh . heee ;)

NUR AMINA said...

Alhamdulillah, baiti jannati, cantik rmh Ujang & Yana

hazman aka species1980 said...

Sorry la tak dapat datang aritu... aku tak sihat...kalau free aku singgah umah korang next time...

DeQWa said...

wah,tahniah...dah ade umah sendiri...
belajar berdikari lak kan...xkan nak dok ngan family jer bile dah berkeluarga....hehe..

Rinna said...

Alhamdullillah selesai dah yer.. doa selamat masuk umah baru..tahniah laa..muda2 dah ada umah sendiri.. :)

Alin Marlini said...

seronok kan umah baru..Kak Alin jek tak sempat2 nak wat kenduri..

wanda arry said...

akak umah kat Bangi ek??sekseyen mna?rasa mcm penah lalu ja kwasn umah tu..

Finaz Jaafar said...

nasib baik makanan lebih tu ada yang nak tapau..kalau tak mang membazir..eh suka la tengok muka kak yana lagi2 masa peknen ni..bertambah berseri gitu !

CIK MAY said...

bestnye..da ade rumah sendirik.. =)

nabilah_2908 said...

dah nampak dah perut Yana...hehe... :)

syukurlah...semua dah selesai..demam pun dah kebah... :)

hakamah hamyadi said...

tahniah sis yana....alhamdulillah,murah rezeki sis ngn husband...moga selepas ni baik-baik saja

Lya Colours said...

alhamdulillah. selamat menjalani kehidupan yg bahagia di rumah baru anda =)

kayrul-shah said...

untungnya..baru kahwin je dah beli rumah..kita nie tak tahu tahun bila la nak berjaya beli rumah..huhuhu..

tieha ismail said...

haaaaaa kenapa makanan itu sangat sedap semuanya....hueewwaaaa

sugar2 kapas strawberry said...

byknya maknan..huhu.

░♥si lampu neon♥░ said...

rumah u katne yana? heheh kelakar tgk ketayap ujang =p



tahniah ada rumah baru..semoga ceria2 bertambah ceria lg lepas ni ya =p

ieda said...

alhamdulillah dikk dah ada umah sendiri .. lepas nie leh hias2 cantik .. sure bb sukeee :)

meriah dgn lauk dan kuih muih .. beruntung kalau jiran tetangga x sombong kan :)

dah besar akak tgk peyutt tuu :)

Cik Azizah said...

bestnya kak yana dah ada rumah sendiri, lepas ni leh la deco rumah bg cantik2 lagi kan..berdua lah akak suami isteri dlm rumah..hehe

Mama Gee said...

seronok dpt duduk rumah sendiri..puas hati..

wahh atok yana pelakon rupernyaa...patutlah mcm kenal je bila tgk gambar tu..

My Aisy said...

last few year wat kenduri gak...n demam gak...haha...samalah...

banyak nyer makanan...rezeki baby tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015