Mar 11, 2011

Pagi Jumaat Dimulakan Dengan Melihat Mayat =_=

Pagi ni aku sampai opis lambat...pukul 9 lebih baru masuk opis...pffttt...well opis ai takde punch card ye..so just sms kawan² bagitau datang lambat...haha...best kan? =P




Gagah sungguh aku snap gambar jem...jalan ni TAK PERNAH jem oke! so agak terkezut bila jem dengan dahsyatnya pagi tadi...Jem start dari 500 meter lepas IOI Resort, sampai lah kat area depan MAHA kat Mardi tu...gilo!!





Dah la minyak kereta aku ni nyawa-nyawa ikan je...adoiii...bayangkan lah betapa risaunya aku masa ni...aku plan nak isi minyak kat Petronas yang sebelum simpang ke Cyberjaya tu...tapi masalahnya jem ni jauh lagi dari simpang tu tau...isk~  =__='


Aku memang stay lane kiri je tadi...senang nak berhenti in case kereta mati tiba² kan...tapi time² jem macam ni, lane emergency pun orang guna daaaa...isk bahaya tau  T_T






Dalam masa 30 minit dari rumah aku, baru sampai sini?? "Pintu MAEPS 2"...alaaaaa kat MAHA tu laaaaaaaaa...korang tak pernah pergi MAHA ke??? hahahaha tiba² nak bengang kan  =P


Aku baru ingat nak u-turn kat MAHA, nak lalu Serdang je...sekali eksiden betul² depan MAHA tu...huhu...eh dalam radio tak cakap tau ada eksiden kat situ...aku dengar Hot.fm tadi dia cuma mention ada kemalangan maut kat area selepas tol Puchong je...aku bajet akan ada 2 kali jem lah kan...


Rupa-rupanya yang eksiden kat tol Puchong tu is jalan menghala ke Bangi...bukan menghala ke Puchong...phewww...selamat!  memang teruk gila kot jem kat Puchong...kesian dorang~  =_=




~gambar dari Google~



Kat depan MAHA ni pun ada orang mati jugak...tapi by the time aku lalu situ, polis dah tutup mayat dengan kain putih...so tak nampak muka...aku takde la snap gambar mayat kan...tak pasal² polis saman nanti...haha~


Ni kali kedua eksiden kat jalan tu...dua² eksiden ada orang mati...yang mati tu ofkos la yang bawa motosikal kan...hehh...erm hari Jumaat yang mulia ni, aku doakan semoga roh² yang meninggal akibat eksiden ni tenang di sana...amin~ 


Macam mana pagi Jumaat korang?? oke tak??  =_=



33 comments:

Yaya^Pink said...

uittt..
al-fatihah...
tp kalo highway kajang ke putraja xjem xsah..slalu sgt eksiden depan uniten tu..tmbah2 kalo ujan..takot btol...

Muhamad Zaki Zafir said...

seb bek x plan nk gi shah alam arini..esok baru gi..kalau x sngkut jgk.. :)

lalink7 said...

amin..smoga roh dicucuri rahmat oleh-Nya..

yana, dah buat tuto..

hmm...pagi ku sangat indahh...sejukkk jee..tiada jem..tiada tekanan..alhamdulillah..rumah sewa dekat je dgn ofis..

Adzriel AB said...

petronas baru tu? eee... hancur. alfatihah. hati2 yana.

Dayana AZ said...

bhye ek naik moto ni huhu...

liyana said...

asal jam je mesti ade eksiden kan, haish.. bhya bawak moto ni, dah la pegi keje naik moto, berserah jelah~

*leklok bwk kete tu yana, awk tu darah manih. hihi

syaz rini said...

al-fatihah...
takut nak naik moto..

syaz rini said...

al-fatihah...
takut nak naik moto..

Aku Ibu Muda said...

patut la member cakap ada eksiden maut :(

semalam plak akak mimpi tengok 2 mayat kena gilis, accident motor..darah bersepah2...

orang kata tengok darah banyak tu petanda duit masyukkkk

tengok eksiden org mati tu plak tandanya panjang umur...wallahualam

AngahSayang2314 said...

innalilla.... buat mangsa.. takut juga dengar kes2 kematian nie.. kan?? cian diorang nie...tapi kalau kat area situ diorang bawa motor memang kadang tak ikut undang2

Mr feckry said...

minta jauh la dri semua ni

FariehanIbrahim [LBC] said...

uishhh, seram amt tgk kemlgn neyh.
T.T nk2 lgi trok smpai mati2 niee, adoiii~

al-fatihah buat mangsa.

*luv Syahnia* said...

takot kalo btmbung ngan eksiden maut..teros kaki jem takleh tkn mnyak
huhu

alfthah bt mngsa tsebut..

Along Tapa said...

pagi jumaat aku diserikan dengan mimpi yang indah...gila r..

Gorengbaek - Syor kepada kerajaan Malaysia

Hangit Habis dah - Dinding getah, spender basah, tunggul kayu

Kerat Senget - Cakap tak gune tembak tak kene..

diana said...

tak berani tengok kalau ada eksiden kat jalan..
takut...

Encik Suami said...

Assalamualaikum..
Haiyo..klu lampu minyak dh menyala..mmg lah kita dok tertanya2..
sempat ker sampai stesen minyak seterusnya.
Klu x sempat..mau tersangkut kat jem.
klu ada bwk roti..buleh jugak dimakan ngn jem tue kan?

sila terjah

1) New Entry "MaSa KeCeDeRaaN"

nabilah_2908 said...

takziah pada mangsa kemalangan... :(

nasib baik kan...kereta tak terbehenti...kalau tak..lagi haru.. :)

jumaat sy...ok je...walaupun hujan..pemandu hari ni sngt berhemah... :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
MOSQUES AROUND THE WORLD

ieda said...

memang penat kalau menunggu dlm jem .. biasanya kalau jem memang xcident kan dik .. kalau highway jarang xcident kan sbb jalan strait ..

uhuh ngeri akak tgk pic mayat tuu dik walau dah ditutup .. tgk darah diseret2 tuu .. yg cebisan2 tuu huhuhuh

sissyira said...

salam

ngerinya kalau kena lalu sebelah mayat...huhu

semoga roh beliau tenang di sana...

Sharinginfoz said...

ngeri tengok accident yang melibatkan maut, hati2

Ujang9897 said...

mak ai..myt!!

gigiAriEma said...

mcm leh jadi skrg nih kan..takot nak bwk moto.. tp kena bwk gak..huhu

Ct Arina said...

oh my gudness, tak tegamak nk tengok =,=

ustat meo said...

kalau jumpe mayat pagi2...

murah rezeki...

niesz said...

semalam pun time nk amik adik niesz kat sabak bernam ade excident jgk, tp cume cedera je la..ni mesti case bwk kereta laju time ujan..huhu..bahaya tu..

MiLanGurLz said...

uish...
seram nye~
huhu!
:)

Un Phat Lee said...

meremang bulu roma gua.haih

Anati Soki said...

anat penah jadik mcm th jugaj.. polis tak smpat cover mayat tuh lg.. smpah scary.. ketar tgn2 time drive

iqbalhakimi said...

err..bahaya betul..pagi jumaat shari tu lena di buai mimpi..hehe

Nadia Mashuri said...

kalau nadia mau pengsan kat situ..

MIZZ SUE (ASAMGARAMGULA) said...

al-fatihah...

shah-kayrul said...

nape erk kalau eksiden lane bertentangan...tapi lane kita pulak jem teruk...ramai betul wartawan tak berbayar nak melaporkan insiden nie....hehehhehe

Ogy said...

huaaaaaaaaaaa....ngerinyaaaaaa.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015