Mar 31, 2011

Siapa Kata Cerita Kartun Untuk Kanak² je??


Korang dah tengok cerita ni?? best weh...rugi kalau tak tengok lagi...hehe~






Malam tadi terjah TGV Jusco Cheras Selatan dengan dak encem...nampak tak harga tiket kitorang RM 0.00?? haha...kitorang guna tiket dari Nuffnang...tapi aku amek dari Diana sebab dia dapat 4 tiket free sempena bulan birthday...so aku paw 2 tiket...weeee~   ^_^










Mula² dak encem taknak pun tengok cerita ni...macam budak² katanya...aku ni memang gila kartun...so paksa juga dia tengok...aku bagi 2 pilihan la, nak tengok Merong Mahawangsa atau cerita ni...then dia pilih cerita ni...haha...sengal !! =_=


Dalam wayang suara dia lah paling kuat ketawa...siap menangis bagai...feeling punya pasal *oke fakta menangis tu aku tipu..hahaha~*  baru dia tahu cerita kartun keluaran Disney sememangnya berkualiti...bukan dari segi production je...kualiti gambar tak payah cakap la...kalah Merong Mahawangsa babe!! tapi jalan ceritanya sangat menarik...banyak pengajaran...


Sangat sesuai ditonton oleh anak² yang suka melawan cakap mak, asyik mengeluh je bila mak suruh buat kerja macam²....lepas tengok movie ni, kompem insaf!!  v(^^,)   Aku bagi rating 4.5/5...terbaekkkk!!!  \(^_^)/



29 comments:

yatie's EPISODE said...

hebaakkk! ^^

nak tonton jugak lahh! hikhik

najwa's said...

rindunya kat jusco cheras selatan.. :)

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said...

betol2...
kadang2 yang dah besar nie lagi gile kartun mengalahkan bebudak...hehe..:p

shah-kayrul said...

bestnyer layan movie..lepas layan merong mahawangsa ari tue...dah lama tak layan wayang....huhuhuhu...

haikal susah nak bawa masuk wayang la.....asyik takut jer memanjang...sikit2 "ma jumpa keluar ma"...adehhhhh

ain said...

alamak..dh lame xlyn movie katun..harus terjah ujung minggu nih...:)

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

haha..si ujang ni macam budak2,,

xdapat dtg majlis kawen sebab paper final last 3hb..huhu

d_tieah said...

Walawehhh.. Nak tengok jugaklah.. Lepas ni nak tengok citer ape.. Huhh! Sabtu nak tengok wayang.. Ngee :)

*Ntah bila aku nak belajar ek?

Entry Terbaru : Perkara Yang Tak Perlu Ada Dalam AF9

mynameismy said...

haha best eh. nk tgk!
errr tp sape yg nk bg harga RM0.00 tu? isk

Hanis Azla said...

katun2 disney mmg terbaek kan..

fyna said...

yup....kadang2 cite mcm nih la yg besh..

liyana said...

ala teringin nak tgk jgk.. same la kite suke gak cite katun2 ni.. jiwa kanak2 lagi, adeh~ hehehe

Prince Halilintar said...

prince xtgk lagi..klu best mmg nk tgk cite ni..prince layan je kartun..hehe

Nadia Mashuri said...

hehee..
samalah kita pun suka tgk kartun..

kakchik@ella said...

ye ke best? nak bwk aiman nengok la wiken nih.

qyqa said...

wa len kali nak itoootttt.. hehe

Lya Colours said...

aku suka kartun fairy tail. kartun kanak2. kartun skrg kureng sket. kecuali shaun the sheep. i loike !!

Qaseh dalia adelia said...

qaseh suka tgk kartun hik2.. sory sis hr ni baru dtg komen2 wpun dah lame masuk blog ujang ..segan hihi suke tgk header

Dayana AZ said...

hehehe kak yana! kte tgk da cite ni, tp in 3D, gempak :P,
boleh tahan la cte die !

Rara Farah said...

tengok sedutan dye pon dah macam best...kat terengganu takde pawagam..sobs...

Faziera said...

best ke?? nak tengok lah nanti..
nak try 3D..mesti best..hihi

jom terjah: cerita budak sengal : shieldtox

meow said...

nanti nk download filem nie

eyjalukman said...

nak tgk laa cite ni nnti . ahha

niesz said...

alamak, bnyk nye cerita yg niesz da missed, hope sempat la tgk cite ni..heeee...nk kembali ke zaman kanak2..best!

mR.sYaH said...

filem animasi memang best... sambil berhibur dapat input yg disampaikan..

Along Tapa said...

perggh...review ko ni betul la buat aku rasa macam nak pegi tengok wayang terus...aku debik ko kang...

Gorengbaek - Kenapa orang pompuan rajin dapat eksiden

Hangit Habis dah - April Fool...kondem tapi buat gak...

Kerat Senget - Beberapa perkara tentang blog yang kita taktau...

ieda said...

hehehheh ingat tul lah tadi dak encem nangis .. ekekkeke

aah ramai yg review cite nie sedappp mcm chipsmore ekkeke upsss ..
sesuai utk kanak2 , yg best ada sedih2 sikit haa tu camne lah tuu .. duk bayangkan anak2 akak tgk .. sape yg nangis dulu .. :)

lionteen said...

nak tgk jugakkkk...

alinac lover said...

best nya~ x tgk lg

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

alaa..
sini xde pawagam larr..
sedey!!


salam singgah dari mummy weiyda❤
keep it up blogging ya dear❤
(◕‿◕✿)

hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015