Mar 9, 2011

Mataku Macam Dah Juling!!! argh! (T.T)



Aku tak tahu la faktor lain yang menyebabkan mata juling...dan aku bukan meminta dan berdoa untuk mataku jadi juling...tapi kerja yang aku buat ni memang sangat mencabar ketahanan mata aku...! grrrr~







HAH! CUBA BACA CODING² TU!! juling takkkkkkkk??? kalau tak juling cuba klik untuk pembesaran yang bergaya...=P


Dari minggu lepas duk mengadap benda alah ni...gila! sakit tulang belakang sebab kena duduk membongkok sambil merapatkan mata ke monitor...jarak antara mata dengan monitor dalam 30cm je kut...kalau duduk tegak tak nampak la apa yang aku key in dalam coding tu...dem! =_=


Aku pernah pergi check mata...alhamdulillah masih sihat...tak perlu lagi pakai spek mata...tapi mata aku memang pedih weiii mengadap coding² nih...isk isk...T__T





Dulu masa study, subjek C++ aku adalah antara pelajar yang sangat lembab dan bongok dalam kelas...tapi masih mampu dapat B untuk final exam...hebat kan?? hebat la sebab aku gila meniru kut!! kahkahkah~   sekarang dah kerja ni dapat pulak assignment buat coding...nak tiru siapa?? bos??? *PANG!*  @_@


Hari ni dah settle buat coding...dah berjaya selesaikan 3 simulation tanpa sebarang error...phewwww~  *lap lap peluh kat dahi*   lepas lunch ada meeting pulak kat Bomba, Cyberjaya..ada sesiapa nak minta tolong aku carikan calon laki?? aku boleh tolong ushakan mana² pegawai yang masih single...lalalalala~   =P



31 comments:

d_tieah said...

Hahahahaha.. Kesian owh..
Takpe2, aku boleh tolong..
Tengok je lah aku mampu..
Calon laki????????????? Cis..
Aku taknak laki keje bomba, aku nak laki aku kareografer, boleh?
Huahuahuahua..



Entry Terbaru : Rahsia Tentang Tidur Yang Perlu Anda Tahu

Dinda Iva said...

samalah macam adik iva....dok baca coding hari²...ni dia dah sibuk nak tukar spek baru...katanya spek lama power dah kureng..maksudnya power mata naik lagilah tuh,,...kehkehkhe...pakailah eye mo dik...yang utk stress mata tu..kaler ungu..iva pon baru je beli...hari² pon keje ngadap komputer,,,letih dik..

HonEyBuNNy said...

ngeh3....berjuling2 mataku..ehhe...tolong carikan yer calon lelaki...kim salam kt pegawai2 encem..heheh

makdara TERdiva said...

kim salam kat manager..lalalala :P

Ogy said...

mama pernah blajar buat coding simple2 guna fortran masa studi dulu...tu pun mcm nk terbelah otak....asek duk tiru coding org je....

tapi untunglah org yg belajar coding ni...leh hias blog lawo2..hehe

My Aisy said...

klu aku confirm pening satu hari...adoai...

*luv Syahnia* said...

baru nak edit cding blog cikit
dah kantoi..
apalagik camni..icu teros

ppsstt// yg encem nak tak encem
tak mau..hehe

Isteri Yang Comel said...

wah cik yana kiter leh jadi ejen cari jodoh nie

AngahSayang2314 said...

coding2 hehehe angah pun tak pernah terjerebak..angah single apa hehehe

sissyira said...

salam

erk...kena buka nota balik la...payah tu..

hehe..kita nak ,pastikan laki tu hensom kacak dan bergaya serta berharta..hahah

Sharinginfoz said...

alamak memang juling betul kalau macam ini kena tengok satu2

lionteen said...

kene beli knta pembesar la mcm tu. hehe

lionteen said...

kene beli knta pembesar la mcm tu. hehe

diana said...

kalau mata letih kena
kerap2 pandang warna hijau la..
orang kata...:P

Muhamad Zaki Zafir said...

c++.dlu pun dpt b jgk.esaimen pun tiru2.pening loop semua tu.haha.tp test dgn final ok la, blh buat jgk. :)

shah-kayrul said...

mau muntah darah kalau tengok coding yang byak macam nie..hehhehe

DuniakuAbstrak said...

hahaha aku benci programming

ieda said...

subjek yg paling malas akak nak study dulu2 .. c++ , tapi sib baik lulus .. laaaaaaaa nie kalau suh buat .. sorry angkat tangan akak jalan terus ekekkek

nabilah_2908 said...

aduhai...dapat rasakan betapa siksanya Yana... :)

tp sekarang semua dah ok kan...dah siap... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
BLOG REVIEW : GORENGBAIK

echah mashuri said...

pehhh...programming?main coding.xmenahan mata neh.huhuhu

er.nak sorang abam bomba boleh;p

d_tieah said...

Aik, lambat plak ko update hari ni?
Aku semangat dah nak baca..
Awal2 pagi dah berkunjung ke sini tau..

Entry Terbaru 1 : Krisdayanti Follow Twitter Aku???
Entry Terbaru 2 : Kentut Punya Pasal Orang Tersayang Dilupakan

yatie's EPISODE said...

awak2, yati rase kann. yati mcm terjumpe la awk tadii... tp yati malu nak tgur.. takut sala oranggg.. T_T tapi kann.. betul kann.. awak tadi kann.. dtg kat ukm pakarunding tadi kann.. huu

sori byk "kann". hee ^^

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

huhu...coding apekah yang begitu banyak? huhu...mau tak bebino mate tu


salam singgah :)

Entry baru : member-body odor"

yatie's EPISODE said...

sis, disebabkan idea kering kontang di otak pikiran, yati wat entry pasal ni:

http://yatieepisode.blogspot.com/2011/03/kecik-dunia-nih.html

(:

lalink7 said...

Yana nie kene pasal IT ke masuk site nie? konpius kejapp..memang boleh pakai spec kalau tiap2 ari nengok coding yg kecik2 tue..dahla tulisan lebih kurang sama jee..alahaii..

Mr feckry said...

gua pun naik juling

Mummy `Aish said...

Sama lah kite..kalau bab2 coding ni mmg stress sgt2 tgk..lebih suke bab2 design dr settlekan hal coding ni

Finaz Jaafar said...

kesian sis..huhu

eh,ushakan utk kte ! ngee~

aLieF si Muncung ManiS said...

kak yana,,coding tu utk ape??hehe..alief pun juling tgok coding tu..macam tengok tulisan makhluk asing je..haha..akak,,tolong carikan calon pompuan boleh tak??

MIZZ SUE said...

su pulak juling tgok nombor statistik ni..adoii

athirah said...

sama la kita... blaja C++ trok gila... naseb lepas... cuma berdoa skang xdpt keje psl coding... haihhh... btw

ad keje kosong x? HAHAHHAAHHA