Oct 26, 2010

Jenis Pakaian Ketika Panas

Salam readers...

Kalau korang tengok aku update lambat, dah petang/malam, means aku takde kat opis la tu...padahal boleh je nak buat auto publish...time weekend rajin lak aku set auto publish...takmo kacau waktu tido la kununnya..hakhakhak...abes waktu keje boleh lak kacau kan?? ngee~  *lempang..dush dush dush~*

Pagi tadi aku ke site, Giant Kemuning Utama lagi...last week inspection biasa-biasa je...hari ni wakil dari Bomba pun datang...nak make sure bangunan tu betul-betul safety...letih wooo berdiri lama²...isk T_T

Setiap kali pergi site mesti cuaca panas terik...sampai basah la ketiak...erk! =P    so kena pandai pilih baju yang kainnya menyerap peluh...means bila berpeluh takde la nampak ketara baju tu basah kan...buat malu jek...dah la ai ni anak dara gojes...kalau kontraktor² nampak ketiak ai basah...perghhhhh mana wa nak letak muka bapak wa?! >_<

Lagi satu baju yang dipakai mesti mempunyai sistem 'ventilation' yang mantop! means senang la angin nak keluar masuk dalam baju tu...ngehehehe~   Aku pernah pakai kemeja masuk site, balik tu badan berlengas wooo! melekit toksah cakap la...geli!! rasa nak terjun sungai Tekala...erm erm sungai lain pun oke..janji sungai la...sebab air sujukkkk! nyamannnn! ^_^




HAHAHAHAHAHA~  apa ko gilo nak suruh aku berspender je?? grrrr~




Inilah baju pilihan saya!! well memang mengikut kriteria lah supaya angin mudah keluar masuk dan tak kan nampak basah bila berpeluh *wink*



**

**

**

**

**

**

**

**

**



blouse je daaaaa...huhuhuhu~  seluar kena pakai yang cerah..kalau boleh sama kaler dengan debu lah...last week aku pakai seluar kaler hitam, memang nampak kotoran, debu-debu kat seluar tu...kalau tersandar kat dinding atau terduduk kat simen, habis bertepek la peta kelabu kat montot...kuang kuang kuang~  >_<

Kasut tu bukanlah safety boot ye...bangunan ni dah siap, so tak perlu nak ber-safety boot dengan helmet bagai...hehe~  tu but biasa yang aku beli kat Black Hammer, Serdang...ala area pasar malam tu..RM100 je oke (after diskaun). Kalau kat Alamanda, kedai biasa-biasa yang takde jenama pun dah RM200++...membazir! Aku beli kasut ni pun sebab convenience...bawak pi meeting pun sesuai, jalan² pun sesuai...tak payah beli banyak² kasut..aku lebih prefer pakai sandle je...sebab bila pakai kasut kakiku sukar bernafas...lemas!!@_@






Setiap kali masuk site, haruslah kasut, seluar semua kotor kan...seluar aku tu kotor kat bahagian bawah sekali...adeh...



Untuk mengetahui dengan lebih detail tentang inspection di site, boleh klik DI SINI...



Lepas habis inspection, dalam 1.15pm macam tu, kitorang lunch kat Pizza Hut!! yummieeee~  oke yang tu kena tunggu entry lain...ku prepare khas untuk contest sekali...lalalalalalala~









p/s:  Macam nak shopping blouse lagi la..nak cari yang kain cotton atau jenis nipis tu...sejuk sikit bila pakai masuk site =)


28 comments:

pokcik meo said...

nak g site... pakai sluar jeans jelah makcik :p

POSH76 said...

sesuai sgt kalu selalu keluar pi site,....kang kalu pakai blazer mau bersauna lak hehe

Along Tapa said...

tak nak ketiak basah pakai la rexona...kan kat tv diorang buat iklan "eee...peluh!!!"

haha

Gorengbaek - Lagu Demo - wajahmu dan hatimu

Hangit habis dah - Apa??suka ati aku la nak tak puas ati pun..

y@n@ M!B said...

:pokcik meo:
jeans panas la pacek meo..kena pakai yg nipis² je..huhu~

y@n@ M!B said...

:POSH76:
sy jarang pi site sbnrnya..tp just prepare je lah kn baju² yg sesuai..=)

y@n@ M!B said...

:Along Tapa :
rexona busukkk!!! hahahaha~ aku pakai jenama CNi..lalalala~ *promote²* =P

dotblogspotdotkom said...

pakcik kalau p site hantar surat.... mesti pakai jaket.... tidak kalu.. hitam le kuit pakcik yang dah sedia hitam legam nih wey....

miss lolly a.k.a luvfareda said...

l0lly pakai yg paling tecik tuh hahahah!!!

DuniakuAbstrak said...

ala..

ketiak kau memang sentiasa basah kan?

haha

ieda said...

haaa baju tuu sesuai sgt dgn adikk .. cumei jer ..
kalau berseluar nie selesa sikit kan .. tapi x leh terima kalau kena pakai tuttttttttt ajer tuuu hahahhah

six.september =_= said...

jangan nak ngada pakai spender saja

aku ngorat jugak nnt..haha

rAy jR...@...Aliff said...

ini pkaian musim sejuk niee....kakakaka

lau nk musim panas...kne paki..erkkk..erkkkk..erkkk...

xmo la ckp..hak3

Lya Colours said...

uish gerun tgk tumit kasut tuh
hihi

Privacy_Resident said...

Pakai putih. Jangan pakai hitam. HEH~ :P

Anonymous said...

pakailah yang menutut aurat..:PP
*jawapn stndrd n poyo..hik9
echah mashuri

hiro said...

hiiihii.

y@n@ M!B said...

:dotblogspotdotkom:
haha xkesah la itam..dari terasa panasss!! ^_^

y@n@ M!B said...

:miss lolly a.k.a luvfareda:
wah! huhuhu~ =P

y@n@ M!B said...

:DuniakuAbstrak:
mana ada basah..aku letak tuala bwh ketiak...lalalala~ =P

y@n@ M!B said...

:ieda:
hehe selesa sbb agak besar..senang msk angin ^_^

y@n@ M!B said...

:six.september =_=:
haha ko minat spende mana?

hohohoho~

y@n@ M!B said...

:rAy jR...@...Aliff :
haha siot lu..toksah ckp! O_o

y@n@ M!B said...

:Lya Colours:
relek aa..x tinggi mana pon sbnrnye..huhu~

y@n@ M!B said...

:Privacy_Resident:
bkn putih, cerah...=P

y@n@ M!B said...

:Anonymous:
btol btol..

awat guna anon?

y@n@ M!B said...

:hiro :
^_^

miss nina said...

yang penting pakai yang selesa :)

y@n@ M!B said...

:miss nina:
yezzerr~ ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015