Oct 12, 2013

Alat untuk Asingkan Putih dan Kuning Telur

Assalamualaikum....



Baru² ni aku pulun kemas dapur mak aku....
and terjumpa satu alat ni....
aku tak pernah tau pun mak aku ada beli benda ni....
mak aku sendiri tak pernah ingat agaknya dia pernah beli menatang ni...hahaha~



aku selalu nampak orang jual kat Milkadeal....
tapi lebih canggih la patternnya...
zaman bila la pulak mak aku beli ni kannnnn...hoho~
nasib baik tak terbeli kat Milkadeal....bazir!
kat rumah memang dah ada rupanya....
oh alat pengasing tu TAK TERMASUK mangkuk kecik tu ye...
mangkuk tu anak aku punya! LOL~  :p





Senang jugak ada alat ni....
untuk noob macam iols memang sangat sesuai guna benda ni....hikss~
lepas ni nak membacking yang memerlukan pengasingan putih dan kuning telur
mesti jadi lebih senang dan cepat! *yeyy!*


Aku perasan ada banyak jugak cool cooking stuff kat dapur mak...
entah² mak dulu jenis suka membeli...
tengok kawan beli itu ini dia pun nak jugak...
no wonder la anak mak ni pun cepat terpengaruh....!
tapi aku terpengaruh dengan kawan² blogger!! pfffttt!
and sekarang penyakit aku sebok mengkayakan pak Daiso tu haa...grr grrr~


eh yang penting barang² yand dibeli tahan lama...
dulu mak pakai sekejap...
sekarang aku pulak guna...
tah tah zaman Zafirah anak dara pun boleh recycle lagi...hahahaha~
mampukah??
kita tunggu dan lihat...
10 tahun akan datang! pheww~   :p




p/s: otw to melaka yaw!


 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

8 comments:

Nurul Ashikin said...

Ha apa lagi yana
rembat la bawak balik
jimat duit --tak yah beli yg baru
Kikiki--
Pengaruh yg tak baik ^_____^

aizamia3 said...

Carik lagi apa yang ada dalam gobok mak tu.. mana tau ada brg yg tak payah dibeli lg.. ;)

nursyafinas zainal said...

Daiso hanya ada 7 je dekat Malaysia ni !! Dkat jb ada !! Hehe seronokkan kak . Rasa rm5 tu murah betul . Sekali masuk2 bakul da dkat rm100 . Tak perasan lgsg . Hahaha . Dalah comel2 . Kadg2 barang tak penting je yg byk dirembat T_T

adrianna syaz said...

Sya suka beli barang kek..comey2..dgn raga bawang..cantik2..nk kna cri ni..yg asing telur ni..rasa ajaib plak.hehe

DiriKu said...

hahaha. yg tak bestnya bila benda kecik2 mcm tu hilang. then beli lagi. lolz. XD

please follow http://szafky.blogspot.com/ untuk dapatkan shawl labuh dengan harga yang berpatutan. Terima Kasih :D

SweetLikeWhat said...

menarik..berita gembira..daku dah pandai guna cara manual asingkan telur..bahahhahaa

diana said...

cemana gunanya tu??kalau ada baru paham guna kot..:p

mrs kayrul said...

kat rumah nie ada jugak..beli pastu peram...cara manual lagi senang kot

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015