Oct 31, 2013

Meredah Jem Selama Sejam hanya di Bangi !!

Assalamualaikum....


Balik kerja semalam, elok je lepas tol Puchong, 
aku nampak jem dari mula² nak masuk susur ke Bangi/Kajang....
jem yang tak bergerak pulak tu!!! pehhh...
ligat otak aku fikir alternative route...
and wallaaaaa!!
aku tak masuk simpang tu, aku terus hala ke Cyberjaya...
then lalu kut Putrajaya and keluar kut Marriot Hotel...
jauh sikit la perjalanan....
yang penting lancar!!!
aku tak guna GPS or apps Waze pun!
aku dah biasa lalu jalan² tu....hahaha
nasib baikkkk otak aku bagi kerjasama yang sangat memberangsangkan semalam...
buatnya aku blur memang stress + meroyan aku ngadap jem lama²...
lagipun aku tak tahu panjang mana jem tu....


TAPI~!!!


hehh tak suspen la kalau takde 'tapi' dalam sesuatu cerita....muahaha~
bila nak keluar dari Putrajaya ke highway Silk, jem lagi !
orang keje Putrajaya mesti paham jem macam mana...
so aku u-turn kat junction Marriot Hotel....
tapi kat situ je dah jem teruk!!!
kereta tak bergerak!!
aku fikir mungkin sebab hujan...
ada eksiden...
hujan dan eksiden memang susah nak dipisahkan...hermm~
biasanya ada eksiden pun idak la teruk macam ni jem....
mesti eksiden yang super dahsyat kukira...
biasanya kalau aku dari arah bertentangan (Puchong-Bangi),
bila jem teruk area situ,
aku akan potong ikut Hospital Serdang...
orang tempatan je tahu nak potong² jem ni...kihkih~
tapi sebab aku keluar dari simpang Marriot,
mana dan nak masuk sepital Serdang...
kalau nak lalu hospital pun kena u-turn jauhhhh...malas la aku...
lagipun tak sangka jem hazab macam ni....adoiii~  T__T


aku tengok jam....
dah 6.15pm...
laju² call dak encem suruh amek Zafirah dari taska...
aku cakap la jem teruk...
tak mungkin sampai rumah 6.30pm...


aku dengar Mix.fm traffic info...
dia cakap ada treler eksiden near Hospital Serdang...
oke aku dah boleh bajet kat mana treler tu eksiden...
bila sebut treler aku dah bayangkan benda² dahsyat!
treler kooottttt!!
kemungkinan ada kemalangan jiwa....
dari simpang Marriot ke simpang keluar hospital Serdang tu tak jauh pun!
dalam 3 km gitu je....
tapi aku stuck kat situ nak dekat sejam!!
dah boleh makan 3 bungkus nasi lemak dalam kereta *tiba²*
dak encem pun dah call banyak kali....
sebab Zafirah dah mula cari² mama yang tak balik²...adeyy...
bersabarlahhh wahai hati....





ni lah treler tu (ihsan gambar dari wassap dak encem)
separuh highway tu dia landing!
no wonder la jem macam tuttttttttt!!! -.-'
masa aku sampai kat lokasi kejadian aku tengok treler baru dialihkan....
kenapa lambat nau alihkan treler???
korang buat apa dari petang tadi?? huwaaa!
sori la aku duk salahkan pihak berkuasa....
cuma aku rasa dorang ni kurang efficient...
sampai menyebabkan jem yang super hazab!! adoyaiiii  T_T




 satu² nya kenderaan yang terkena tempias treler tadi....
dahsyat kan???
Alhamdulillah driver kereta cuma mengalami patah tangan....
sebab kalau tengok keadaan kereta mesti macam lebih teruk kecederaan dia...hermm~


Aku sampai rumah dalam pukul 7.10pm gitu...
kemain seronok Zafirah tengok muka mama terpacak depan pintu...
satu perasaan bahagia yang tiada tandingannya!
hilang terus stress aku mengadap jem tadi...hihi~
tapi kaki aku menggeletar sebab tahan brek lama²....tsktsk
mujur ada encik suami yang memahami...
gigih dia massage kaki aku....
tenkiu tenkiu! ♥ ♥ ♥


pagi tadi dak encem wassap video macam mana treler tu terbalik...
bagus betul mamat ni rekod...
motif dia rekod nak tunjuk betapa lajunya treler ni bawak!
sekali eksiden kaooo....
dah jadi viral pun video ni di laman sosial...
aku je baru tengok pagi tadi...hikss~   ^_^



video

seram kan tengok cara dia terbabas???
kalau jadi depan mata aku mau fobia naik kereta seminggu!! pffttt~



ya Allah....kau lindungilah aku dan keluargaku dari sebarang malapetaka dan bencana yang dahsyat yang boleh mendatangkan kemudaratan kepada kami....amin~









p/s:  amalkan baca doa masuk kenderaan...insyaAllah perjalanan kita akan dilindungiNya...

 Terima kasih sudi membaca!

19 comments:

Nurzakiah Hanum said...

bahaynya

MimahAjil said...

tu la...dah tau kenderaan berat.takyah ngengade bawak lane laju.ni la bahananya...ko terbabas.nyawa orang lain yg tk berdosa pun terlibat sama...Nauzubillahiminzalik

achiek anis said...

aah dah tgk pagi td...seram betul...moga dijauhkandari kita...nasib baik tak hempap byk kereta yg lalu lalang situ..kalau tak mesti lg teruk...nauzubillah...

cplud miera said...

perrgh laju treler tu bw... pheww. cian org nk kne hadap jem

Allene said...

kita ni bawak kete ok pun klu org lain tak ok, seram gak... huuhuh

Rizziela said...

Nasib baik juga waktu kejadiaan kereta x berderet jem kan? kalau tak bukan 1 kereta ajer yg kena..entah berapa biji kereta jadi mangso pemandu yg ngok tu

EZAN IDMA said...

ya allah,

qaseh dalia said...

semalam memang kecoh pasal ni .. drive safely , semoga sentiasa dilidungi

eima said...

AKU PUN DAH TGK VIDEO TU ... TERBALIK KE SEBERANG JLN ... SEB BAIK LA DRIVER TU TK BW PENUMPANG KLU TAK MAU MATI DAH ... SILAP2 BOSS2

acikbuCUk... said...

dah tengok juga video tu...sangat laju driver tu bawak..dah lah bawak treler..laju mengalahkan ferari..and menerima nasib yg sama..sangkut dalam jammed yg sangat hazab T_T

Cik Eka said...

smlm ramai gak yg post pasal jem teruk ni. Tadi eka tgokla video tu.
Seram kan. KAdang kite berhati2 lebih pun, kalau org lain tak berhati2. bahaya gak kan. Takut.

Moga kita smeua dilindungi oleh Allah SWT

Afidah Azmi said...

Eeee,

Seram gak tengok Trel;er tu terbalik,,,,,ape lah yg driver treler tu buat masa tu...tah-tah tengah watsappkan

♥M.Y.R.A.E.L.M.Y.R.A♥ said...

kita dah abih berhati-2. tapi orang lain cane?

PinKy MoMMa said...

hoihhh lajunyerrrr!!! akak jerit okeh masa part terbabas tu..naik bulu roma iols..kecut peruttt

Fazleyatul Aini said...

weh orang yang amik video tu pon, bahaya ok. jangan amalkan

Ummialyaanas said...

kalau nk laju2 xsusahkn org lain xpe..ni tak..sndr bawak laju tgk hasilnye..sume org sangkut kat jem..seram nengok...

SweetLikeWhat said...

masyaALLAH..laju nye...

Mimy Hamid said...

smlm pun akak blk lewat smpi umah kul 7.45..area bangsar kerinci ada kebakaran

juls julie said...

Assalam...salam ziarah..

hari tu kitorg dr Putrajaya balik ke Kajang pun sejam jugak..tu pun kuar dari Putrajaya kul 9 mlm... member2 yg balik sharp 5pm ade yg 2jam++ lam kete..balik ke Kajang jer pun.. mmg hazab laa rasanya..

geram atas sikap pemandu treller tu..atas kecuaian dia @ pandu laju2, dia dah menyusahkan banyak orang... driver yg patah tangan tu driver kat JPM ni..sian dia..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015