Oct 21, 2013

Aksi Mem Besar Tengok Pocoyo~

Assalamualaikum....


Zafirah bukan suka sangat melayan movie, kartun segala...
dia tak faham lagi....
sekali sekala nak bagi dia tengok oke la....
tapi tak boleh lama....
dalam 15 minit gitu dia dah mula bosan...hehh~
kalau kat rumah uwo dia la rajin melayan dia tengok kartun...
mama papa lebih prefer layan movie...kehkeh




Siap beralaskan bantal...kemahennnnn!!
sambil layan Pocoyo sambil makan dried fruit...


5 minit kemudian....





hamboihhhhhhhhhhhhhhh~!
sakit mata la nak oii tengok dekat² gitu...hehh~



Pocoyo memang sesuai ditonton oleh babies...
sebab takde dialog...
ada bunyi je...huhu
aku tak ajar anak aku layan henpon, tab or laptop...
sebab aku nak dia gunakan semua deria dia...
lagipun mainan dia banyak...
rugi je tak main kann...huhu
kebanyakan masa memang aku cuba melayan karenah dia...
kalau aku malas layan, pass kat uwo...
tak pun parents mertua aku....KAHKAH


anak korang suka tengok kartun apa? (^^,)








p/s: macam nak melawat Daiso hari ni...muahaha


 Terima kasih sudi membaca!

21 comments:

Nurzakiah Hanum said...

wow

Puan Ninie said...

heheeh
phea suke layan TAYO TEH LITTLE BUS
hahaha sbb bus tu nyayi2 kan,..heheh :)

Nurulhuda Abdul Latip said...

Baby kita sekarang pun kita bagi layan pocoyo sebab nampak comel je

Nurulhuda Abdul Latip said...

Baby kita sekarang pun kita bagi layan pocoyo sebab nampak comel je

Mommy_Cha said...

upin ipin yana....upin ipin.
meroyan takpat tgk sehari.
aduyainyepon anak aku.

Sumijelly Sumi said...

sama macam anak sumi.. macam2 gaya cara tgk kalu buka u tube...


Sumijelly.com

Pearl Kaz said...

anak baru 4 bulan je. haha. tp in my opinion, bagus juga tgk kartun mcm tu. kalau tgk kartun yg byk ckp pun, takut bahasa tak sesuai. mcm boboiboy tu pun, ganas betul. anak buah pun terikut la perangai boboiboy. scary!

Aty_Fared said...

Aku suker bukak pocoya kat qaleef sbb airi nyer panjang..senang aku nak buat keje lain..eeaahh...? Hahaha

Cik Eka said...

amboi sukanya dia tengok. Samai meniarap tu . hehehehehe

Cik Puan Rara said...

princess pon suka pocoyo.ntah apa lah yg dorg suka tu kan.myb sbb kaler n sound dye best kot.

hazman fadzil said...

Untung la Daiso dapat regular customer cam ko nie... hehehehe

mrs kayrul said...

anak kita nie maklum la lelaki..hari2 nak layan citer ultraman jer...huhuhu

mrs kayrul said...

anak kita nie maklum la lelaki..hari2 nak layan citer ultraman jer...huhuhu

mrs kayrul said...

anak kita nie maklum la lelaki..hari2 nak layan citer ultraman jer...huhuhu

aizamia3 said...

Setakat ni tak nampak dak Nuha suka tgk cite sebab takdan tengok dah kena kidnap g umah nenek dia.. ;)

DYatie said...

Arissa kalau layan upin ipin khusuk bebeno x tengok kri knn dh. Hahaha.

Mimy Hamid said...

peminat pocoyo ni..fayel suka pocoyo gangnam saja..lain tak suke

diana said...

Maisara dulu suka pocoyo jugak sekarang dah besar dia suka sopie the 1st..Mikhail je suka pocoyo..lagi satu mikhail suka timmy time.yang ni pun tak cakap..dia bunyi binatang je..Zafirah suka kot..

diana said...

Maisara dulu suka pocoyo jugak sekarang dah besar dia suka sopie the 1st..Mikhail je suka pocoyo..lagi satu mikhail suka timmy time.yang ni pun tak cakap..dia bunyi binatang je..Zafirah suka kot..

Umi Qi said...

Hebat zafirah....tgk Pocoyo...hehhe pipi tuh kan mmg ar juara...haishhh

ifa said...

anak kita tengok citer PINGU....
khusyuk tengok woo...cer try kasi zafirah nengok..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015