Oct 9, 2013

Akhirnya...Template Idaman...Boleh Upload Gambar Saiz Super Giant!!

Assalamualaikum....


Aku sekarang ni sedang melalui fasa 'makan gaji buta'...
boring tahap dewa bila takde kerja nak dibuat kat opis ni...hehh~
bila banyak kerja pun ko merungut...
bila takde kerja pun nak merungut lagi....
#apapuntakboleh


So aku cuba meluangkan masa yang banyak gila terluang dengan benda² berfaedah *ecece*
aku cuba edit template blog aku....
aku suka dengan template lama aku....
cantik, comel, garang...eh! :p
aku nak edit supaya aku boleh upload gambar paling besar kat blog ni...miahahaha~
terpengaruh dengan Dr. Halina ler nih....
dia upload gambar super giant dalam blog dia...
puas hati semua orang tatap segala gambar²....hahaha~
and aku tengok rata² blogger yang upload gambar super giant memang sangat ohsem!
lagi menarik nak baca entry dorang...
kadang² aku ni jenis pemalas nak baca entry...
lebih suka tengok gambar je....
macam si Lan Careno semalam cerita dia masuk museum 3D kat I-City...
aku pulun layan gambar je....
siapa suruh dia upload gambar lawa²...
aku teruja  la nengok...
langsung tak baca entry...kahkahkah...
pastu aku gatal komen benda yang dia dah tulis dalam entry tu...
hangin mamat tu....wakakaka~


Nak dijadikan cerita,
aku dah seronok alter² coding html template lama,
sekali blog aku jadi huru hara....choi~!



jadi macam ni...


untuk korang maybe tak nampak perbezaan apa² la kan...
tapi selaku tuan rumah yang hari² menatap blog sendiri rasa
"dah kenapa blog aku ni oiii~!!!"  grr sangat... *kononnya!*


background tu jadi tak consistent....
jarak antara header dengan tulisan bulat² tu tiba² jadi jauh...
nak edit balik segala mak nenek coding² tu aku tak reti...
dulu belajar C++ basic je....
aku benci pun subjek C++ tu....
segala assignment, test aku pakat tiru orang je...kahkah~
nak mintak tolong cik Bulat,
selaku designer asal template blog aku dulu macam segan pulaksss!
aku takut mengganggu dia....
kot dia tengah study, tengah sakit prot ke...eh! :p
last² aku bukak je template designer yang disediakan dalam blogspot ni....




hah! pilih la template mana ko nak!!
nak ejas width ke height ke segala benda dah lengkap!
template designer sekarang lebih convenience...
memang dicipta khas untuk mereka² yang buta C++ macam iols...ngeee~  *clap²!*


dan hasilnya....

















lerr takkan nak suruh aku print screen lagi....
apa yang ko tengok sekarang ni lerr hasil lepas guna template blogspot! muahaha~
ai loike! ai love! ai heart! my new template!
simple and yet elegant....kahkah~
baru la nampak professional dan matang *puii*
kurang kebudak²an....errrrrrrr~   *bunyi cengkerik*


lepas ni kalau aku ghase nak giant kan lagi saiz gambar dalam blog,
dah tau mana nak cari untuk edit....
tak payah susah² sakit mata mengadap segala mak nenek coding² dalam edit html tu....
kacang putih yaw! LOL~  :p


so....apa pendapat korang?? oke dak template aku sekarang??  (^^,)




 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

15 comments:

Ujang9897 said...

org takyah tuka tamplet pun boleh la.., dh semak putih je blog..hahahaha


patut adjust je saiz tu takyah kacau lain..haiyo macha

careno said...

hahahhaa... die pun nak gambo besar2 jugekk... ok ape yg ni... putih suci bersih lg...

e k i n ♥ y u s r i said...

ekin pon suke letak gambar besar2 giant
hehehehe

Nurzakiah Hanum said...

anum pun guna yang sedia ada

Chekgu Azrine said...

kalau gambar anak suka letak besar2..kalau gambo hakak segan haihh

Cik Eka said...

eka ade try ritu tapi x bolehla. dia lari kalau kita adjust.

tujuan dia nak upload gambo saiz beso gajah aaa.hahahahahaha

Nurul Ashikin said...

bab mengedit memang meletihkan
sehari suntuk tak cukup kau--

eima said...

SIMPLE BUT NICE ..AKU TAK SUKA NK AMIK MASA UTK LODING LAMA2 KAT BLOG ORG ... PENUH NGAN WIDGET ...LEMBAB ... HIHIH

TP BLOG KO NI BESAR SGT DR SKRIN MONITOR AKU ... HIHI

aizamia3 said...

hahaha.. kan dak kena sound dengan dak Ujang..

Semut Senyum said...

owh... lama tak singgah kat sini..
singgah2 je.. terbeliak bijik mata saya tengok gmbar besor-besor...

best r.... =)

SweetLikeWhat said...

sama ku yana..pakai yg ade je..tak pandai jgk tgk code2 tuh..hiihi

veesandy said...

wat yg simple jer . janji ringan aka cepat loading dan org suka baca entry kita ... hehehee

diana said...

akak pun suka kalau blog tu ada gambar besar2..kalau kecik2 rasa tak letak pun tak pe..hahaha

Aty_Fared said...

Eerrr..aku tak pernah usik cording bagai..tak gheti aku..huhu...aku suker gmbar gabak2 ni...hahaha...pastu org tegur nampak muker bejerawat mule sentap...ngeee

Huda Aziz said...

bertukar wajah dh.. cantik...hehe
err.. tp kak, kurg cntik pd iklan nuffnang tu... better xyah background kot iklan tu... weeweeweeweee.. sekadar pandangan... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015