Oct 4, 2013

Bento Tools

Assalamualaikum....


Hasil rembatan kat Daiso...aku kan customer tetap Daiso...tunggu masa jadi model Daiso je haa...kahkahkah~  


Akibat terpengaruh dengan mama Elman, Wawa Yusoff...
tengok dia post gambar bento anak dia kat FB, IG...
berkobar² semangat nak berbento jugak untuk anak aku...kahkah
payah tau ada sifat mudah terpengaruh ni....
laki aku la stress nengok perangai binik dia...muahaha~
mahap la pa...ai kenot help it! :p


So, aku beli beberapa bento mould/tools kat Daiso...
aku rasa ada je kedai khas yang menjual bento tools...
cuma aku tak pernah jumpa lagi...
biasa jumpa orang jual online lah....
tapi aku kan suka nak mengkayakan Daiso...kihkih~
aku beli sikit je ni wei!!
macam la gigih sangat nak berbento...
takut poyo je lebih ni...hahaha~



Sampai je rumah, aku basuh semua tools ni dengan sabun then rendam dengan air panas...
aku pun tak tahu kenapa aku rendam dengan air panas  *dengg!*...
maybe aku rasa lebih bersih, kuman², bakteria semua mati bila kena air panas...
sebab botol² susu, bekas minuman anak aku semua aku cuci dengan air panas....kikiki   :p



oh, untuk food pick tu....
binatang hidung kembang ni terpaksa ku humban dalam tong sampah...!
macam geli je nak letak dalam makanan....  (-_-")



dalam banyak² bento tools aku beli, yang dua ni je belum guna lagi...tiba² blur nak guna untuk deco food apa?? LOL~   :p




yang ni bento tools terawal aku beli....
yang bread cutter (kaler pink) tu aku beli kat Milkadeal...
BUKAN Daiso ye!! 
yang besi bentuk star tu ye aku beli kat Daiso...kekeke~
lama dah aku beli 2 benda ni....
tahun lepas kot....
tapi baru guna minggu lepas....
bila semangat berbento membuak² dalam jiwa....kahkah~


err korang nak tengok ke hasil bento aku???
ai is malu lahhh... *puii*
nanti la aku buat entry lain...
tepek gambar bentoooooo je....
okeh?? ngee~  


korang...rajin berbento?? (^^,)








p/s:  aku tak rajin masak pun...tapi bila mood rajin tu datang aku usaha jugak la buat yang terbaik untuk anak, laki aku.... (^^,)


 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

14 comments:

diana said...

Akak nak buat tapi tak tahu nak cari kat mana barang2 tu.maisara kan hari2 pi sekolah bawak bekal.mesti dia suka..nak kena cari daiso jugak la.tapi kat daisk je ke yang ada..heheh

e k i n ♥ y u s r i said...

waaaa...
nak sgt bread cutter tue
adeh
xtau nak crik mane

Nurzakiah Hanum said...

cutenya

hazman fadzil said...

Hurmm...nampaknya ko memang dah ketagih shopping kat DAISO la yekkk

Baiduri said...

Waaaa....cam trpngaruh jgk je ni....huuuu

Aty_Fared said...

Aku pon sikit jer lg nih....dah membuak2 bk gi daiso dah ni beli brg bento....

Mimy Hamid said...

cari tools tak jumpa pun kat daiso ke akak rabun..belah mana eh

aizamia3 said...

tau tak.. akak pun jadik terpengaruh bila baca blog Yana ni.. hari tu dok layan puding oreo dengan popia ketam cheese tu.. sampai bosan dibuek eh..
la ni nampak gaya kena carik ni bento2 ni.. kehkehkeh..

adrianna syaz said...

Saya pun pminat setia daiso..hehe...rajinnya berbento ni..

Salam kenal sya folo blog yana..jika sdi,snggah ke blog sya ya :)

mrs kayrul said...

sama la leh laga2 pipi....klu masuk daiso nie terus jadi sawan...semua barang kalau boleh nak beli...sudahnya balik tersimpan jer kat dalam almari...bila la nak semangat bento wawa tue nak kena kat kita jugak

Mrs.Farhana said...

waa..comel2nye tools..selamat berbento yana! I is malas..hehehe..sbb nti beria2 beli buat sekali 2 trus xrajin dah..hahaha

Busyra Bt Takiyudin said...

waa. cutenya. hehe. btw fes time masuk sini. done follow :)

Miss Wahidah said...

OMG kawaiii giler....mesti lepas ni aper2 yg di masak akan habis licin...:))

CikLily Putih said...

barang, alat, tools, semua k lily ada tapi masyallah malasnya bukan main lagi kan hahahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015