Oct 2, 2013

Berus Khas untuk Cuci Straw~

Assalamualaikum....



Dulu aku pernah buat entry pasal botol air Zafirah yang bertahi lalat....
kalau bahagian dalam botol tu oke lagi nak mencuci, menyental...
tapi bila part straw tu...lahaiii
pening kepala fikir nak menyental guna apa...
dalam entry tu macam² idea orang bagi...
guna lidi then tolak guna tisu basah lah....macam²!
then, satu hari tu ada sorang gojes share pasal berus khas ni....
laju² tanya brand apa, mana nak cari...bla...bla....
lega nya rasa bila dah jumpa solution bagi masalah yang lama terperam! yeyy!  ^_^



brand Tupperware!
kecik halusssss je berusnya....
aku tak pasti kat Manjaku or mana² kedai baby ada jual ke idak berus gini..
sebab selama ni duk cari tak pernah jumpa...benci sangat!  :(
aku pi kat PKNS bangi je...
area depan KFC tu ada booth jual barangan Tupperware...
mujur la ada stok sebab makcik tu cakap susah dapat stok berus ni...
laku sangat agaknya....huhu~
harga? RM5....
err...agak mahal la kan...
bak kata dak encem, baik beli botol baru terus! kahkah
kalau beli botol baru pun kena gak mencuci straw² tu...
aku fikir long term....
so sebenarnya agak berbaloi la RM5 tu...kannnn??   :)



see....senangnya lahaiii nak menyental straw...yeyy!
mekaseh kepada yang berkongsi pasal berus ni...
hug ketat²! \(^_^)/







p/s:  daku mc lagi hari ni...bengkak mata tak surut-surut...ai is segan nak jumpa orang ramai..kihkih  self-confident jatuh wooo...tsk tsk...tadi pi klinik kesihatan doc bagi ubat titik sebab mata aku still rasa gatal-gatal...tak selesa...doakan mataku cepat sembuh ye geng! ^_^


 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

15 comments:

Nurzakiah Hanum said...

bagus kan

erin said...

eh, baru igt nk update pasal berus ni esok..haha, rin baru beli smlm, pakai no. ahli tpware dapat 3.75sen sajoh..hahaha, brand fiffy ke apa ntah ada jugak jual berus straw ni, lagi panjang tangkai dia, tapi 11 hinggit, terus x jadi beli, lgpun tpwerware bawah office ku ni je

aizamia3 said...

memang dah lama nak cari berus tu.. tenkiulah yana.. ai lap u lah.. ;)
nanti ai nak order kat member office ni berus tu..

bspotgurl said...

good info

Salhah Suhot said...

Brand pigeon ade. Tp mahei wei.. Murah lagi tupperware ni...

Rizziela said...

Kat manjaku Bangi ada jual..sy pernah nampak tp blm beli lagi..murah la..Manjaku RM7 or 8 rasanya

✿ pink velvet ✿ said...

ehhh ade ye? x penah tau *sadis* hahaha~

Hafizah said...

errr..saye pn dh lame beli...kt aeon bukit raje saje..kt bhgn baby tu...harge x igt...hehe

diana said...

selesai satu masalah..hehe

Anonymous said...

RM5 murah la.

i beli brand pigeon, RM11 tau tak.
pffffttt.

hazman fadzil said...

bagus jugak bila ko share pasal kewujudan pemberus unik nie....hehehehe

Azura said...

saya pun guna berus ni. kat bahagian baby di jusco pun ada, x ingat brand apa. tapi Rm10 ooo...

Azura said...

saya pun guna berus ni. kat bahagian baby di jusco pun ada, x ingat brand apa. tapi Rm10 ooo...

Umi Qi said...

Sgt berbaloi beli mama yana...senang nak berus...RM5 oooo brand tupperware mmg mahal tp berbaloi yana...yeyyyy tiada lagi kesan taik lalat weeeee

mrs kayrul said...

baru juga beli berus nie..tapi ntah bila la nak gunanya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015