Oct 11, 2013

Dah Dapat Claim...cepatnya! ^.^

Assalamualaikum....




motiffff sangat tak sensored jumlah duit...kahkah~   :p
ekceli ni claim yang beli tiket flight ke Phuket tu...
aku ingat bulan depan baru boleh dapat...
sebab aku baru submit claim tu kelmarin....
tiba² tadi orang akaun release claim bulan September, sekali dengan claim flight...
weehuuuu~!!! tak sabar nak masuk bank...hikss~
ekceli aku bayar lebih dari harga ni...
tapi kompeni cuma sponsor tiket untuk staff sahaja...
kalau nak bawak family members kena tanggung sendiri...
maksudnya tiket untuk dak encem and Zafirah aku lerr yang menanggung...
kompeni cuma sponsor tiket flight untuk aku je...
aku silap tak beli tiket awal²....
makin lama makin mahal tiket Air Asia tu...hehh~
pasrah je la....~
fikirkan boleh claim....
and segala accommodation kat sana kompeni jugak yang sponsor....
oke laaaaaaaaaaaa~   :)


Eh jangan ingat aku nak shopping lak dengan duit² claim....
biasanya segala claim² aku akan simpan dalam bank lain...
tak campur dengan duit gaji....
bank yang aku jarang guna....
bila emergancy baru guna bank tu...giteww~
aku kena buat macam tu untuk menyimpan....
sebab aku memang tak reti nak berjimat cermat...
selagi ada duit dalam akaun selagi tu rasa seronok nak shopping...
mengkayakan tokey² supermarket, Daiso, kedai runcit, kedai online...
nak jugak mention Daiso dalam ni....kahkah~  :p


err orang gomen dah dapat gaji kan???
pandai² la control pengeluaran duit ye...
asingkan siap² segala yang wajib...
macam duit rumah, kereta, bil air, letrik, bil telefon, ptptn etc etc....


oke tu je nak cerita...
aku tengah bosan kat opis ni sebab takde kerja...
tu terhasilnya entry merapu petang ni....hahaha~


k bye~!







p/s: kepada yang balik kampung hari ni....have a safe and pleasant journey....  (^^,)





 Tak sempat komen? Jom LIKE! Terima kasih sudi membaca!

10 comments:

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah

Mimy Hamid said...

untung la....hehehe rezeki dik tengah bulan

Norma NML said...

Bestnya company trip boleh pegi jauh..:-)

Ayu azmir said...

Wah.... bagus2 kene simpan..

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

Alhamdulillah untunglah kakak :) Entry Terbaru : Dibenarkan Bernikah

D Yatie said...

Waaaa. Alhamdulillah. Tu yg ssh ht ni yana. Kena simpan bebaik duit gaji nih. Lambat lagi nk tgu 25 nov oi.

aizamia3 said...

berjimat cermatlah kite semua..

Rozuan Ismail said...

wah, money2

EZAN IDMA said...

awal gila kan gomen dpt gajii

hazman fadzil said...

comel betul tulisan kat cek tue... ingat time dulu aku keje akaun buat manual cek tulis nama supplier...hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015