Oct 11, 2013

Percubaan Zafirah Pakai Baju Sendiri~

Assalamualaikum....



Banyak benda yang Zafirah nak belajar buat sendiri sekarang...
pakai kasut sendiri, pakai baju seluar sendiri, pakai tudung segala....
apa yang aku buat, dia nak buat jugak...
aku tepek bedak kat muka pun dia ngikut!
papa sapu gel rambut punnnnn dia ngikut!
sapu deodorant pun dia pandai dahhhh! hahahaha~
bijak anak mama ni!!
cepat betul pick-up! (^_^)


Biasanya during weekend, lepas mandi petang/malam,
aku takkan pakaikan baju untuk Zafirah...
pakai seluar je....
sebab sekarang musim panas woooo...
lagipun kang nak bagi dia makan....
kompemmmmm comot!
aku tak rajin nak menyental baju²an dia...
senang aku cabut je baju dia....
kalau kotor pun kat badan senang nak mencuci...
paling koman pun aku mandikan je dia terus! kahkah~


Sekarang ni dia nampak baju sesiapa pun dia akan amek
dan cuba untuk sarung kat badan dia...hehh~
biasanya aku biarkan je dia belajar sendiri....
sebab bila dia buat benda yang dia suka...
baru belajar gitu kan....
dia akan jadi khusyukkkkkkkkkkkk sangat!
kalau aku kacau dia marah! hahahaha sabo je lerr~
and hari tu dia tunjuk kat aku hasil percubaan dia pakai baju sendiri...
siap buat muka bangga.....  (^_^)"





alolo....

ni satu pencapaian yang membanggakan bagi Zafirah....
"mama...mama....piya baju...."
maksudnya.... 'mama, zafirah pakai baju....'  
aku tengok je muka dia terus bantai gelak...kahkahkah
sorry lah sayang!
comel sangat muka tu buat gaya gitu....
ai kenot help to tahan my laugh....hikss~   :p


Kira oke la dia jumpa jugak lubang nak masuk kepala...
biasanya dia letak baju atas kepala...
kadang² kain baju tu tutup muka dia...
lepas tu sukahati jalan hulu hilir...
bila langgar almari terus buat muka blur...hahahahahaha
mak aku pulak kesian kat Zafirah sebab aku bantai gelakkan dia...kehkeh
comel oiiiiiiiiiii~!! :p




peace!


lepas ni usaha lagi ye Zafirah!!
usaha tangga kejayaan! *giteww~*  (^^,)


Anak korang kan...start umur berapa tahun eh reti pakai baju sendiri??
saja nak tau....takde niat nak membanding²kan....
sekadar rujukan aku sendiri...  :)








p/s: macam nak pi zoo melaka aa weekend ni...aku yang berkobar² nak gi zoo....Zafirah tak paham lagi zoo tu apa...kahkah~  :p


 Suka entry ni? Jom LIKE! Terima kasih sudi membaca!

17 comments:

Nurzakiah Hanum said...

heheh
x lama lagi pandai la

Nuriesya Nadia said...

Hahahahaha comel sangat niiiii.

aizamia3 said...

hehehe.. lebih kurang je situasi kita.. apa yang kita buat dia akan tiru balik.

FiQa said...

gambar first tu comel!!!!!
gerammmm, tgk badan dia tu, anak dara youuu. hikhikhik...

aznor ibrahim said...

alaaaa pandainye die..sikit lg syg!

Mimy Hamid said...

fayel tak reti pakai baju lagi...dia bukak baju boleh hahahaha...akak tgk babby center..start umur 21-22 bulan dia dah cuba pakai baju sendiri

wath syahadah said...

same laaaaaaaaaaaaa ngna baju asfa. hahaha. penat dok telek sluar dia. ha kompem same. siz je lain. kekeke

permatabiru said...

suka juga ank berdikari awal..sebab adik dia dah cooming soon..alhamdulillah masuk 2 tahun dah boleh pakai sendiri..walaupun kdg2 xbetul dan xjumpa lubang tgn hahaha..sekarang dlm proses ajar sikat rambut sendiri..mmg ssh la sikit..

permatabiru said...

suka juga ank berdikari awal..sebab adik dia dah cooming soon..alhamdulillah masuk 2 tahun dah boleh pakai sendiri..walaupun kdg2 xbetul dan xjumpa lubang tgn hahaha..sekarang dlm proses ajar sikat rambut sendiri..mmg ssh la sikit..

careno said...

tak pandai2 lg... bukak sluar die tahu laa... hehehehe...

Cik Puan Rara said...

aku pon nk gelak kak oiii.tak tahan dh ni.jd lah mcm ni ponnn.terkeluar gak pale tu.hahahahaha

Liyana said...

wakaka kelaka nye zafirah. comel bangat!

UMIE SUE said...

comei2.budak2 sekarang mmg cpt tangkap

cik hani said...

comelnya dia pakai baju..
peace gitu lagi naa..

nanti lama2 pandai pakai baju betul2 ye zafirah..aunty doakan cepat2 pandai pakai baju ye..

blog kita kita aje said...

hahaha...so cute...xpe,effort dah de tu,kena bagi pujian...

http://iamhaizad.blogspot.com/

eima said...

seksi ... hihih

SweetLikeWhat said...

zafirah!!!auntie pun mintak soriii..auntie pun tergelak..comel sangat zafirah wat gitu tau..geram auntie!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015