Oct 8, 2013

Mini Tangga

Assalamualaikum....


Biasa kalau buat kitchen cabinet (KC),
mesti buat atas bawah...
means kabinet bawah table top, and atas tu sampai mencecah siling...
eh ko paham tak aku cakap apa??
paham kannnnnn....ngee~
oke contoh macam gambar bawah ni....



~source~  (ini bukan dapur aku!)

kalau takat kabinet atas kepala kita je oke lagi nak mencapai, menyusun barang dalam tu...
tapi bila part kabinet paling atas tuuuuuu...pffttt~
menjengket macam mana sekali pun tak mungkin sampai nak susun atur barang...adeyy~
ni kes untuk orang yang kurang ketinggian la nih....
macam iols...hiks~   :p


Biasanya orang akan guna kerusi untuk memanjat²...
tapi kan kerusi ni kadang² tak berapa nak stabil...
sebab ia direka untuk diduduk...
bukan untuk berdiri atas dia....
nak guna tangga yang biasa orang guna untuk panjat² siling,
betulkan kipas etc etc tu macam tak sesuai...
tinggi sangat la pulak....
so....mak aku beli mini tangga.....
ye...mak aku yang beli...
sebab aku kan duk rumah mak....muahaha~



alolo comelssss!
ada 2 step je....
sangat sesuai untuk memanjat KC...hahaha~
panjat untuk susun and mencapai barang kat kabinet paling tinggi tu derr!
kadang² aku guna jugak tangga ni untuk menggantung langsir...
or untuk susun barang atas almari baju yang tinggi....
nak mencuci lampu, kipas guna tangga ni pun boleh....
very convenience ai tell yu! ^_^



model tetap Life 101...wajibbbb interfrem....aku nak snap gambar tangga tetiba je dia posing 'peace'.... (-_-")


LOL~


haa tu kabinet kat siling tu lah yang aku maksudkan....
tinggi woooo....



The best part pasal mini tangga ni is ia boleh dilipat....
senang nak menyusun atur....
selit² celah almari je....
and child safe juga....
bila dilipat, idak la Zafirah nak memanjat² sesuka hati.... *yeyy*
sebab Zafirah memang pantang tengok tangga ni dibuka...
sebok nak memanjat...hehh~


err...tolong lah jangan tanya aku berapa harga tangga ni....
kan aku cakap mak aku yang beli...
dia pun tak ingat dia beli berapa hengget dulu....kehkeh~
aku rasa mana² kedai hardware ada jual tangga gini....
pi la wusha....ecehhh~
tetiba suruh orang beli tangga....hahaha~


kbai~!






p/s:  minggu takde kerja...bosan la pulakss! rasa macam makan gaji buta je....hehh~   -.-'



 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

11 comments:

eima said...

cantek dapur mak ko wei ...

Chot said...

Haha...nmpk lebih safe disitu. Kalau guna kusi biasa.bhya kan..jatuh tergolek bikin malu sajak

Nurzakiah Hanum said...

banyak kegunaan nie

Fazleyatul Aini said...

dah macam channel TLC la ko ni hahaha. tapi takpe good info. plus model tetap blog ko memang sentiasa gojes giteww

Cik Puan Fadli said...

oven cam i punya..hik!hik!..

kemain anak dara tuh meragaih...tlg mama kt dapoq ekkk..

UMIE SUE said...

serius cantik dapur yana...bile nak macam ni..huaaaaaaaa huaaaaaa

careno said...

Yana... baca entry ke tgk gmbr jer... grrr... entrance fee RM10 laa... dah tulis dlm entry tu...

Mas reena said...

Selalunya saya guna tangga je =)

Baucar Maybank dah naik harga!

Mimy Hamid said...

bahaya zafirah oii anak

aizamia3 said...

cantikler dapur tu.. boleh tidur baring cenggini..

diana said...

cantik la kabinet dapur mak yana ni..harga berapa ye??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015