Oct 23, 2013

Zafirah Melawat Zoo Melaka~

Assalamualaikum....



 kemain eksaited dapat jalan²...huhu~


Akibat tengok orang lain bawak anak² pi zoo...
haku pun takmo ketinggalan la kannnn...
lagipun Zafirah dah kenal binatang²...
seronok oii bawak bebudak baru belajar pi zoo...  :)


Aku pi 2 minggu lepas...
asek tak sempat je nak hapdet kat blog...
banyak nau kisah sensasi yang hadir...ecewahh *lempang!*
update kat FB pun lambat...hikss~


harga tiket...FYI~  :)



Kitorang pilih zoo melaka sebab ramai orang review zoo Melaka best!
mungkin sebab ada night Safari...
bagi aku, night safari macam tak berbaloi...haha~
aku taknak amek risiko...
so kita terjah zoo waktu siang sudahhhh!  :)


Ekceli hari aku pi zoo ni makcik aku yang duk Melaka ada buat tahlil...
alang² nak pi Melaka gitu kan...
singgah zoo kejap...  (^_^)


oke takde apa dah nak dibebelkan...
jom layan gambar² Zafirah melihat binatang secara LIVE!
selama ni tengok dalam flash card and tv je...
hah kali ni...tataplah wajah haiwan² ciptaan Allah s.w.t....  ^_^




 encik buffalo yang berketak²....beliau pi gym agaknya...pffttt!


 hi cik cik giraffe 


 monyetttt!!! ada lak some chinese family ni pi hulur makanan kat monyet² ni...eii aku jalan laju² masa ni....risau kang monyet² serang sebab nak makanan lagi...hehh sabo je lerrr...idiots!   -.-'


 pehhh bau binatang ni lagi perit daripada bau tahi Zafirah...  (-_-")


 rimau bintang!


 rimau belang....tak silap, satu²nya binatang yang 'berbunyi' sepanjang jelajah kitorang dalam zoo ni....selain burung...huhu~   seronok Zafirah dengar rimau mengaummmm! dia pun sibuk mengaum jugak...kui³~   


 oii femalas rimau ni...bangun oii...! orang datang dari jauh menziarah korang ni tahu??!! grrr~  mostly haiwan dalam zoo semuanya mentido...tak pun diam seribu bahasa...tak dengar bunyi binatang langsung dalam ni....macam aku cakap tadi, selain bunyi burung, kitorang cuma dengar bunyi rimau mengaum...tu pun sebab tiba² rimau tu ada konflik dengan 'room-mate' dia....hikss~  stress aku nengok haiwan² dalam ni....senyappppp je! hehh~


 oii Zafirah...apesal comel sangat lentok gitu??? hahaha~   (^_^)


 patung turtle...masa ni Zafirah tak nampak lagi dia duduk atas apa....bila kitorang tunjuk kat dia terus dia takmo dah duk atas tu...wakakakaka~!


 "tatooottttt....tatootttttttt...!!"

"nanakk tuwunn...nanak tuwunnn...."

(-_-")


 memang kena berdukung je si Zafirah sepanjang dalam zoo...dah la bosau zoo Melaka ni oiii...paling semput bila jalan tu berbukit...pfftt! papa la yang semput...aku pegang handbag je...kui³~   papa yang lenjun lebih masuk zoo...Zafirah relekkk je...hahaha~  kitorang lupa bawak buggy...tapi...err aku ghase ada buggy pun bukan dia nak duduk dalam tu...mesti nak berdukung punya! adoyainyepun!  -.-'


 elephant....tengah mamam! baru Zafirah tau saiz sebenar cik elephant kannnn...kehkeh~


settle round tengok haiwan², kitorang lepak jap kat taman permainan...dekat dengan pintu keluar....saja amek napas jap...kejapppp je pun!


Dalam 2 jam kitorang dalam ni....
berbaloi ke??
erm oke laaa....
aku a bit disappointed sebab kebanyakan haiwan mentido and mendiamkan diri...
mungkin waktu petang memang waktu dorang tido/makan/berehat/bermalas²an...hermm~
masa on the way pi rumah makcik aku,
Zafiah bantai mentido...
keletihan tengok haiwan² agaknya...hihi~


akan datang, aku mungkin akan bawak Zafirah melawat zoo lagi...
cuma next time aku nak pi zoo negara pulak...
saja nak compare apa bezanya dengan zoo Melaka...
err next time tu maksud aku......
err........................................


unknown..............


tunggu Zafirah besar sikit lagi...
atau tunggu mood rajin datang...kehkeh~
insyaAllah....


 Terima kasih sudi membaca!

18 comments:

Nurzakiah Hanum said...

SERONOK GAK KAN

~ Huda Qamar~ said...

haha...haiwan tu baru lepas lunch kot. sebab tu terbongkang je tido. ala gi night safari pun takde la best mana. byk haiwan tido gak. anak2 pun tak berapa nampak haiwan tu semua. nak amik gambo pun tak nampak haiwan tu sbb gelap. kalau zoom pun tetap la kelam je. cuma takde penat jalan kaki la. naik kenderaan zoo tu je.

eima said...

gile la sudah mahai .... dulu waktu aku RM 7 je ... pastu p seklai lagi naik RM10... kali ni dah naik RM15...mampus

pesal ko tak naik coaster die tu ...

YanaUjang said...

nek train x best la xleh amek gbr dekat²...

cikpingu said...

seronok nye g tgk bnatang...

MimahAjil said...

apekes mama tutup muka gambo atas skali tu?hehehe

Cik Eka said...

hahahaha lawak muka zafirah tgok mama tutup idong.

ritu eka pi zoo taiping. kbnyakan haiwan mentido!! grrr geram je.

pasni nak pi zoo melaka la. hehehe. eka suka pegi zoo gini,

Yan Ty said...

Ty pun nak tanya soklan yang sm kenapa tutup muka hat ataih tu , kak Yana?

Mak aih 2 jam , sgt la berbaloi... Kalau Ty pi mau 20 minutes pun xsampai.

Jom Buat Duit Secara Online bersama Iklan Sticky - Program Pay Per Click Paling Sempoi !!

hazman fadzil said...

lepas nie pegi akuaria la pulak... ke korang dah penah pegi....

Fazleyatul Aini said...

last aku pergi zoo melaka 3 tahun lepas kot dgn kwn2. saje je nak p masa tu. hoih penat gila

Mommy_Cha said...

hahaha.
aku tengok muka zafirah blur tengok live menatang kat zoo tu yana oi.
mak pak hover eksaited tau.
neway aku pon nak g melaka wiken ni.
kalo tak ujan boleh pegi jugak.
harus muka anak aku pon blur tgk meanatng kat situ.
hahahaha.

zafirah blur2 pon comey hoccey!

Fizah said...

uishh..penat ngukur zoo ni dolu..time pregnant lak tu...nasib tak terberanak..ekeke

diana said...

Maisara pun cukup suka pergi zoo.dulu baya2 zafirah ada bawak dia pi zoo..gitu la jugak..berdukung je..tak mau jalan langsung..

Mimy Hamid said...

ok nanti akak story zoo negara esok...heheh...zoo negara masuk mahal R<30 adult..tapiiiiiiii hmmmmmmmm

Seri Selaseh said...

Bess bawa anak2 kecik pegi zoo. Mesti excited nak tengok binatang2 yg berbagai rupa tu. Selama nih tengok dlm buku & kat tv je.

Umi Qi said...

Murah tiket pi zoo melaka kan...zoo negara bapok mahai...x pernah pi sna lg...sonok yer zafirah...hehhehe aksi xnak tuwunnn tuh best hehhehe

aizamia3 said...

dah naik harga rupanya.. nampak sangat dah lama tak pergi situ..

SweetLikeWhat said...

Hannah pun bukan main lagi takut gajah..

zafirah nangis pun comel..geram auntie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015