Oct 10, 2013

Musim Panas punya Pasal !!

Assalamualaikum....


Perasan tak sekarang ni payah betul hujan nak turun?
kat tempat aku ni ada je hujan turun...
tapi waktu subuh....pepagi buta....gelap gelita...
pukul 3-4 pagi gitu kot...
tak sure sebab tak tengok jam....
aku sedar hujan pun sebab terbangun nak nyusukan Zafirah...
kalau Zafirah pun sedap mentido memang aku takkan perasan hujan turun....bahahaha


Tapi waktu malam memang panas membahang!
dalam bilik lagi panas...
lagi lagi bilik aku kat tingkat atas...
aku pun tak paham kenapa rumah 2 tingkat,
yang tingkat atas tu mesti panas bila waktu siang dan malam....
unless waktu petang tu hujan baru la sejuk sikit waktu malam...
paham tak apa aku cuba sampaikan ni??? (^_^)"


So dalam 2-3 hari ni, kitorang pulun tidur kat ruang tamu tingkat bawah je....mihmihmih



model sambilan blog Life 101...model tetap aku dah hantar pi taska...ni gambar fresh pagi tadi....muahaha  gigih snap...blog punya pasal ! :p 


Nasib baik rumah mak banyak gila toto, tilam, comforter....
aku bentang je toto + comforter berlapis lapis nak kasi empuk sikit...
sakit tulang kalau tidur atas lantai sebenarnya...
tapi bila fikirkan kepanasan dalam bilik....
terus jadi selesa tidur atas lantai....kehkeh


Kipas pulak pasang yang maksima! pfffttt
bangun pagi baru slow kan kipas....  (^^,)




alolo dah macam rumah setinggan...kahkah   :p
ekceli kitorang memang dah plan nak pasang air cond dalam bilik...
tapi....erm....bajet nan hado! hahahaha
kesian................  :'(


buat masa ni....
atau sehingga musim hujan...
mentido je la kat ruang tamu....
sok kalau rindu dengan bilik,
kita mentido dalam bilik pulak....ngee


Tempat korang....panas tak?? :)




 Jom LIKE! Terima kasih sudi membaca!

26 comments:

Nurzakiah Hanum said...

panas kan sekarang nie

eima said...

mlm ni ko kena tido dm bilik ... sunat tau ... hihihi

hazman fadzil said...

skang nie tidor berlenggeng je....hehehehe

adrianna syaz said...

Sama dgn sya ni..angkat toto melepak kat ruang tamu je..skali jiran datang,klam kabut nyorok toto.hehe

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

sgt panas ...ktorang pun tido kat ruang tamu je ... gigih bentang toto sume ...huhu pastu pagi kelam kabut kemas lipat2 toto nak pegi kerja.. :P

careno said...

rumah titew tecik jer... mlm2 pasang aircond maksimum kat dpn... pastu tutup smue pintu bilik lain kcuali bilik kitorang... baru la sejuk tu masuk dlm bilik.. mihmihmih...

Cik Eka said...

aah panas kak.

hujan turun subuh je. SIang dah takde

aizamia3 said...

membahang.. tapi syukur masih ada kipas mampu sejukkan badan.. anak2 lak tdo tak pakai baju.. huhuhu..

Nurulhuda Abdul Latip said...

Panas tapi terima kasih pada aircond..Sebelum bersalin anak ketiga haritu memang dah cakap kat suami kena pasang aircond demi baby, hehe

SYANI said...

Saya pun dah lama tidur kat ruang tamu. panas!! psg aircond pun lmbt rasa sejuknya

Delimasari said...

mmg panas skrg ni...

My Little Diary said...

cuaca skrg mmg panas pun...
takper2...simpan duit nanti beli econ..hehe

Ayu azmir said...

Ye la cuaca memang panas sekarang...

PinKy MoMMa said...

panas jg..terbeli gak ekon yg murah murah ari tu yana..bawah seribu siap pasang jenama sharp..hukhukhuk york ke panasonic ke toshiba ke lg tak mampu poket..cer survey kt kedai..

erin said...

jelutong panas gile, hari2 tido ekon n hari2 jugak selesema..aaa stressss, tak psg ekon kang, ayah ngan anak takleh tido, bila pasang ekon aku yg xleh tido, sejuk smpai selesema..pffttt

permatabiru said...

kita kat utara hujan setiap hari..

cik hani said...

ha'ah..mmg betul panas la sekarang..cik hani tinggal shop lot, lagi la panas sbb tingkap xdpt buka banyak nyamuk, dan langsir pulak kena tutup sebab tingkap bilik bertentangan dengan bilik shop lot sebelah. sgt tak privacy.

so, panas membahang dalam bilik tu. tidur pun buka pintu bilik untuk udara masuk dari ruang tamu. nak pasang aircond takut bil melambung pulak. kipas je la..

Aty_Fared said...

Samaaaa yana....aku pon tido kat bawah ruang tamu...tido kat bilik tamu pon panas.. bahagian atas mmng bahang kaann...tak tahan ooii tengok tivi kat atas..sikit mase lagi mmng nak bawak turun astro tu.. ni aku dah tak tahan sgt..kemarin pasang ekon...dak qaleef pon demand kalau panas tak lena tido..selalu kol 2 3 pagi bangun turun angkut tilam turun..huhu..

Fai CeritaCinta said...

hihihi.. sekarang ni memang musim panas. kat jb ni pun sama jer sis...

UMIE SUE said...

umah su ni lagi la yana..tepi pantai...bayangkan kebahangan nye waktu petang..fuhhh..
su pun dah pasang ekon..sejak dah pasang ekon aqilah tidur lena dan lama...hehheee..kembong perut pun dah xde..adeh..bil sebulan 100

Mimy Hamid said...

akak mmg dah lama tido bawah heheheh..siap la tilam ko kt bawah...org nak datg kelibut angkat tilam naik atas bilik hahah

Cik Puan Rara said...

panas gak kak.kena pasang ekon gak.akk dh tukar rumah eh.lahhh sy klik 2 3 kali.ingat salah blog td.hehehe

Oshin Kecik said...

sesekali tidur macam ni apa salahnya hehe nak golek memana luas gilaaa :p

Chekgu Azrine said...

akk memang tido kat ruang tamu setiap hari...hehehe..

skang tmpt akk musim hujan ribun tiofan semua ada..wuwu

Fazleyatul Aini said...

btol la sekarang memang mempaneh gila weyh. kalau tak bukak aircond, merasa la berbahangg je

SweetLikeWhat said...

panasssss..lama tak hujan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015