Oct 25, 2010

Will.i.am Tubuhkan Tabung Perumahan Untuk Rakyat US...wowww!!



Kenal tak Will.i.am?? Nama betul is William lah kut...huhuhu~   ala penyanyi dalam group Black Eye Pease tu...manis gak senyuman mamat ni sebenarnya...teeheee~  =P

Semalam aku tengok Oprah Winfrey Show kat channel 702...topik yang menarik...dorang membincangkan macam mana keadaan sebenar yang terpaksa dihadapi oleh rakyat di USA since bermulanya kegawatan ekonomi pada tahun 2008...

Kalau kat Malaysia, bila kita beli rumah, itu sudah sangat menguntungkan bukan? sebab value rumah bukan makin turun macam kereta atau barangan elektronik...malah makin naik setiap tahun...especially bila ada supermarket atau hypermarket dinaikkan di kawasan perumahan tu, lagi lah bertambah² tinggi value rumah kat kawasan tu...betol??

Tapi di USA, maybe negaranya terlalu besar, harga rumah kat sana ada yang jatuh...mungkin juga tengok tempat...

Dalam rancangan semalam, ada 2 keluarga malang yang dipanggil Oprah untuk menceritakan kisah duka mereka yang terpaksa menggadaikan segala harta simpanan mereka demi membayar hutang perumahan kepada bank...sampai satu tahap, mereka tak mampu nak bayar hutang, sampai bank kena tarik rumah mereka...


Tapi nasib kedua² keluarga ni terbela setelah Will.i.am merelakan diri membayar semua hutang² mereka iaitu USD250,000 dan USD100,000.........total amount yang beliau tolong bayarkan is USD350,000..!!! perghhh...banyakkkkkkk oke!! keluarga yang malang tadi terus berubah jadi keluarga yang bernasib baik sebab terpilih oleh Oprah dan Will.i.am yan g sudi membayar segala hutang meraka...ffuhh!! pengsan jap bila tengok...@_@

Jadi pada sesiapa yang tidak menonton Oprah, sila tengok video di bawah...betapa terkejutnya semua orang dan tak sangka betapa baiknya hati Will.i.am.....














Dah tengok?? dah pitam??  muehehehe~


Mungkin aku juga akan menyimpan impian macam ni...bila dah kaya sangat², aku akan menderma...tolong seberapa banyak orang susah...duit yang banyak tu bukan boleh bawak masuk kubur...hanya pahala yang boleh membayar segala cukai dan tol untuk ke syurga...

Artis Malaysia juga ramai yang baik hati macam ni kan? cuma dorang tak kecoh...ikhlas itu kan lebih baik..  ^_^




21 comments:

Hazzy Ishak said...

tgk juga semalam. sebelum ni will.i.am pernah taja student yang tak berkemampuan ke universiti.

syirakhalid said...

nawaitu cik yana sungguh mulia...:))
bagus!

dotblogspotdotkom said...

huhuhu..... impian setiap orang yang tak de duit....

bila dah ada duit berkepuk... duit ntah ke mana.... angan2 ntah ke mana.... huhuhu

Pencacai Alim said...

aku ada impian tapi ssh nk dapat..

y@n@ M!B said...

:Hazzy Ishak:
wahh bagusnye dia tu..sume nk taja..huhu~

y@n@ M!B said...

:syirakhalid:
thanks syira! hehe~

y@n@ M!B said...

:dotblogspotdotkom:
dpd org yg tak berimpian langsung?? sungguh sadis..huhuhu~

y@n@ M!B said...

:Pencacai Alim:
apakah itu? =)

Mr feckry said...

bagus la will ni

POSH76 said...

bagusla dia ni...kalau artis mesia kaya pun akan buat mende yang sama hehe

Anonymous said...

ramai jer artis malaysia yg prihatin mcm nie..tp dorg tak berapa nk kecoh..antaranya yg ai tahu,f.tahir..siti jurhaliza..m.rajoli..sudirman..geng senario..ramai gak..tp tak la sbyk omputih nie

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

semoga kebaikan dibalas dengan kebaikan juga....

lama tak singgah kat belog ni..❤

(^^,)

y@n@ M!B said...

:Mr feckry:
sgt bagus kan =)

y@n@ M!B said...

:POSH76:
tu lah..mmg ramai je artis mesia baik hati cemni..tp will.i.am ni terlalu kaya kot..smpi hutang rmh pun dia tlg settlekan..huhu~ dasat²

y@n@ M!B said...

:Anonymous:
sbb dorg ikhlas..bagus la x kecoh =)
dia ni mmg sgt kaya..lagu² dia bkn jual kt US je..seluruh dunia org bli cd lagu dia.. dasat dasat~

y@n@ M!B said...

:✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿:
yup..tu lah..b4 ni ingt yanie dh privatekn acc..sbb mcm xleh bukak..huhu~

nabilah_2908 said...

bagus lah kalau ada niat mcm tu..kalau berkemampuan tak salah kan..?

lagi banyak menderma..lagi murah rzeki kita.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
IKAN BAKAR

NUNU EERA said...

i pun nk jdi mcm william la.. huhu..

d_tieah said...

Tak tgk lah..
Hehe..
Jrg tgk rncgn org putih..
Sbb tu english x brape nak melekat kat bdn..
Haha..

diana said...

ha ah yana..
artis malaysia pun ade..
buat senyap2 je..
syarifah aini..

sAya ciTAh kAMu sApE.. said...

tengok muka Will i am ingat cite vampire Sucks. pehtu terasa nak gelak. pehtu takle berenti. so comment takde kena mengena dengan kemurahatian beliau.haha. ketawa lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015