Oct 11, 2010

Mulutku Bagai Dicili-Cili

Tadi lunch kat Asam House....dalam IOI Mall tu...dah opis aku memang seberang jalan je dari IOI Mall...huhuhu~




Biasanya kitorang (aku dan ofismateku) akan ke IOI bila ada hal je macam nak bayar bil talipon ke, nak beli barang ke...agak bosan jugak lah hari² duk telan mende yang sama je untuk lunch...ngee~

So menu aku tadi is Mee Hoon Tom Yam...





Gambar tak clear...dem! >_<     Kemungkinan korang tak dapat membayangkan kelazatan mee hoon tomyam ni melalui gambar, jadi biar aku huraikan satu persatu...ehem ehem~

Mee hoon ini adalah sangat sedap!! sekian...


bwahahahahaha~   budak 5 tahun pun boleh cerita lebih baik daaaaa...cettt (-_-")

eh serius sedap...tahap kepedasan yang maksimum...memang terasa lah segala rempah/perisa, cili api, cili merah, serai, limau...semua lah...perfecto!! Nasib baik dorang memang sediakan tisu untuk customer..senang nak lap hidung yang berair...bahahaha  =P

Walaupun pedas, tapi nikmat wooo...rasa macam, ish pedasnya..tapi nak makan lagi...dan lagi dan lagi dan LAGIIIII~   weeeeee~  \(^_^)/

Lepas tu tahan je lah hidung yang penuh mukus yang cair...wekk T_T    Mulut pun rasa panas je..lepas ni kalau ada makhluk yang mulut laser kita cili kan mulut mereka...kasi tom yam ni 8 mangkuk..miahahaha~

Cuma satu je yang slack untuk menu ni...mee hoon nya agak sikit la...macam tak puas sangat makan...sob sob...*atau aku yang banyak makan O_o*  takpe takpe...next time kita makan dengan nasi sekali... ^_^

oh lupa nak bagitau harga...kat sini agak mahal jugak lah...aku beli mee hoon + ice lemon tea (dalam tin) = RM10.40....tapi area Puchong ni cost of living memang sangat tinggi...sekali makan memang kena gadailah sekurang²nya RM10....tapi bertuah la badan kalau boleh dapat food dengan RM10 tu sebab selalunya aku belanja mesti lebih dari RM10  -____-'

Bos-bos takmo bagi naik gaji ke?? macam mana saya nak kawen asek tak cukup duit je *tacing*



Fine! saya kena banyakkan berpuasa lepas ni...tsk~  T___T   *tacing lagi dan lagi dan lagiiii*
 



18 comments:

Lya Colours said...

weh peberet kita juga mihun tomyam
ai loike
kita dok dgn mak pak maka cos of living adelah x terasa
ngehehehe

nabilah_2908 said...

bagi sy...tak kisah kalau makanan itu mahal...tp sedap...ianya sangt berbaloi..(^_^)

kenyit2 la mata kat boss tu suh naik kan gaji..hehehehe.. :P

jom ke APA KATA HATI pulak,
MENU 101010

Along Tapa said...

aloh...pasal kos kawen tu...kalo ko tak cukup, macam la budak encem tak tolong sapot...jadik...apa salahnya kalo "ter"lebih pakai sikit kan...haha...aku backup boss ko ni~~~

Gorengbaek - Mari membudayakan bahasa melayu

syirakhalid said...

cara yana mengexplainkan mee tu je dah rasa mcm 'yummy! hehe

ribena.illina said...

wah! sis suke makan pedas gak ke? leh la geng! hahaa
jom blanje zra


apekah? haahhahahaa~

six.september =_= said...

mahal + sedap = berbaloi kot

arghh tomyam

JULYA said...

sedap2...pape makan dgn tom yam mesti sodap. julya suka kuey tiow tomyam..nyum2

mizz sue said...

makan byak pun ttp selim melim....***jeles**

y@n@ M!B said...

:Lya Colours:
kita pon duk dgn mak..tp kojo kt puchong..sob sob T_T

y@n@ M!B said...

:nabilah_2908:
btol btol..kita sependapat..hehe..

kenyit mata?erk tkt tgn dia melayang ke muka je..huhuhu~ =p

y@n@ M!B said...

:Along Tapa:
aku anggap la maksud ko sbnrnya ko nk sponsor sket kenduri kawen aku kan kan kanNnn...muehehehe~

y@n@ M!B said...

:syirakhalid :
hehehe bagos! skrg pi terjah asam house cpt..=p

y@n@ M!B said...

:ribena.illina :
haruskah? hehehe~ lidah melayu standard la mesti nk mkn cili je..huhu~

y@n@ M!B said...

:six.september =_=
yess mmg berbaloi..tp klu hr² mhl letih gak la..tsk -__-'

y@n@ M!B said...

:JULYA:
yana pn suka..tp kt asam house ada mee hoon je..huhu~

y@n@ M!B said...

:mizz sue:
genetik kot =)

dotblogspotdotkom said...

apa nih... kebanyakan blog pakcik pegi.,.. cite pasal makan je.... lapo la plak...huhuhu

y@n@ M!B said...

:dotblogspotdotkom :
pi la mkn pacek..hehehe~ =p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015