Oct 21, 2010

Alahai Bos...

Pada suatu pagi, di sebuah office.....


Bos::   Mana S.U saya ni??

Staff::  Puan F MC hari ni bos...dia demam...

Bos::  erm...demam je kan....? tangan dan kaki dia boleh bergerak lagi kan?? kenapa sampai cuti??

Staff::  ??? @%$#^





Takkan nak tunggu sampai badan tak boleh bergerak baru bagi MC?? kalau mc sebab demam pun baru sehari dua...kalau nak tunggu tangan dan kaki tak boleh bergerak, jangan kata sehari dua, seratus hari belum tentu cukup...huhu...entah apa la yang ada dalam otak bos tu kan...hehhh~ (-_-")



:: lebih kurang gini la gaya staff yang nyampah dengan bos yang terlalu strict..huhuhu~ =P ::



Bila bos berperangai macam ni, staff jadi takut walaupun mereka memang ada HAK untuk apply cuti...jadi bos tu sebenarnya adalah orang yang ditakuti...bukan DIHORMATI...ada beza ye...jadi kamu kamu pilih lah untuk jadi orang yang diTAKUTI, atau diHORMATI?? ^_^

Biar kita buat baik dengan orang walaupun kita di atas...buat baik bukan bermaksud bagi orang lain pijak kepala kita...hentam kita...cuma kita cuba jadi bos yang lembut, tapi tegas! eh kalau bos tu hebat buat kerja, faham selok belok kerja, cepat menyelesaikan masalah, siapa² pun akan hormat kat dia..kalau setakat hebat bercakap je....erm erm...lupikirlahsendiri! lalalalalala~  =P


Oh jangan risau kawan²...kisah ini takde kena mengena dengan bos saya...hehehe...bos aku sempoi...kalau nak cuti atas alasan pergi holiday pun dia tak kisah...janji kerja siap... I lap yu lah bos..mmuuaaxxx! *_*

Ada ke readers aku dalam golongan bos berhati kering macam ni???




larrriikkkkksssssss~









p/s:  Aku keletihan...dari pagi keluar jumpa orang...kira macam half day je duk opis hari ni...hukhukhuk~  kalau tak sempat blogwalking siang hari, aku sambung malam hari pulak ye..Sok pagi pun kena pergi site visit kat Giant Kota Kemuning...yang baru siap tu...lalalalalala~  ^_^

35 comments:

makdara TERdiva said...

jgn lupa singgah opis akak k..dah dkat2 tu..akak jln bkt kemuning.. :)

bos akak pun baekkkkkkk sgt..rase nak keja sni smpai mati..haha! melampau x????

Ciklinn said...

ada.... bos laki akak.. hahhahha

lovelyfana said...

same cm bos aku ar.. eeeeeee.. aku dh naek menyampah dah ni..sebijik2.. dorg ni spesies same ke..?? ooppsss..

dotblogspotdotkom said...

kat tpt pakcik... bos yang selalu mc...

nak kene bos nih....

y@n@ M!B said...

:makdara TERdiva:
oo yeah?? sy x familiar area tu..tp dh smpi sok sy cube tgk landmark tpt tu..pehtu leh roger sis..yeayy! ^_^

y@n@ M!B said...

:Ciklinn:
hehe bos kwn sy ni pon laki gak..hee~ sabo je lerr

y@n@ M!B said...

:lovelyfana:
hahaha sama la kut..hehehe~ =P

y@n@ M!B said...

:dotblogspotdotkom:
bos mc xpe..bila bos xde tenang sket buat keje..huuu~ =)

mizz greenApple said...

ehem2 sy xde boss..
klu ada pun bos sy kasi cuti arinie..
hahahha :P

d_tieah said...

Aiyoo..
Ni kes bos zalim dh ni..
Kte kuli je yana..
Lom mampu lg jd bos..
Haha..

Puan aiNa Rahman said...

bos aina juge sempoi..die x kesah nak cuti ke, dtg lambat ke..nak berblogging ke, janji keje siap dan mantopppp..hehe. i lap my bos too =)

Lya Colours said...

aii bos ni x agak2
lempang baru tau
x kan nak tgu dtg keje merangkak baru bleh amik mc

POSH76 said...

bagus selagi kt tahu hak kita tak perlu takut belasah jer

y@n@ M!B said...

:mizz greenApple:
haha x abes abes dgn cuti dia..=P

y@n@ M!B said...

:d_tieah:
hehe xpe..bos yg mantop bermula dari kuli =)

y@n@ M!B said...

:Puan aiNa Rahman:
best kan keje dgn bos cemtu..hehe~ =)

y@n@ M!B said...

:Lya Colours:
hehe tau xpe..kang lempang dia kasi 'fired'..aa mamtik aa..ngee~

sAya ciTAh kAMu sApE.. said...

aiii cik yAna..semalam mimpi bos G****g kE?? ahaks!

y@n@ M!B said...

:POSH76:
btol sis..=)

y@n@ M!B said...

:sAya ciTAh kAMu sApE..:
bongok ctah ni tau..xde maknenye nk mimpi org tua tu...miahahahaha~ v(^_^)

Along Tapa said...

tetiba ku terpikir..sape boss aku ek??haha

Gorengbaek - Benda-benda yang Along pantang masa makan

einaz shah rizal thomas said...

blog walking
cantik tuan punyer blog ni...
;)

Un Phat Lee said...

nasib baik gua kerja lagi.takde bos.hihi. XD

ribena.illina said...

ohoooo ! naseb baek bos zra time prac ari tuh x gtu. yehaaa~

bos meo said...

meo, bos berhati basah...

tambahan dgn gadis2 comel...

:D

JULYA said...

best dpt bos baik kan...ni tak mcm bos julya dulu klu pape masalah nk bgtaw die kan..mesti die jawab saya taknak dgr penceritaan. bleh plak mcm tu. klu die apply extend time utk projek then client ckp mcm tu kat die ape die rase. good luck g site visit jgn sesat k.hehe

Fida Faizal said...

salam .
fida takut bos garang .

hehehe

y@n@ M!B said...

:Along Tapa:
ko wat bisnes sendirik la..ko jd bos...huhu~

y@n@ M!B said...

:einaz shah rizal thomas:
thanks dear =)

y@n@ M!B said...

:Un Phat Lee :
haha xpe akn dtg ada la tu =P

y@n@ M!B said...

:ribena.illina:
bagos bagos~ =)

y@n@ M!B said...

:bos meo:
ceh..ada munger munger ghopenye =P

y@n@ M!B said...

:JULYA:
mmg hati kering gak bos tu..ceh ceh..dia blom kena lg dgn client kut..sabo ye =)

y@n@ M!B said...

:Fida Faizal:
salam..

sy takut dan tak suka..hehe~ xselesa nk keje =)

diana said...

kasarnye bos dia..
mesti selalu kena sumpah dengan staf ni..
sumpah dalam hati je la..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015