Oct 5, 2010

Belajar Hisap Curut

oke sebelum aku menimbulkan sebarang syakwasangka dan fitnah dunia *ecece*  biar aku explain dulu...BUKAN AKU YANG HISAP CURUT LAH!! aku tengok ayah aku hisap...lepas tu rasa teruja untuk share kat semua orang...lalalalala~

My father is a social smoker...bukan lah perokok tegar...tahu makna social smoker??  maksudnya dia cuma akan merokok bila ada orang offer rokok pada dia...bila ada orang offer rokok tu maknanya dia sedang melepak dengan orang² yang merokok lah....well biasalah orang bisnes, kena jaga hati ramai orang...ada faham??! =p

Hari Sabtu lepas, masa pergi open house salah seorang kawan ayah aku, tuan rumah offer sebatang curut...weiii kat pasaran harga curut adalah sangat mahal oke! sebab tu kita tengok orang² kaya je yang mampu hisap curut...


Ayah kau kaya lah yana kan??


miahahahaha~   dia kaya dengan kawan²...boleh gitu??  =P      hei orang nak bagi curut FREE amek je lah...tak baik tolak rezeki...lalalalala~







 Ini adalah curut...ada sesiapa yang tak pernah tengok??  *menggelabah gilerr ayat kau yana!!*  perhatikan hujung yang bulat itu...tak boleh dihisap begitu sahaja oke...hurm hurmm O_o'






 Hujung yang licin tadi haruslah dipotong dengan alat pemotong curut ni haaaa...aku tak tahu la nama menatang tu apa...isk~   "kenapa kena potong?"    aisyooo...kalau tak dipotong macam mana nak hisap maaaa...tak terasa la asap dan nikmat² tembakau dan segala macam jelaga yang ada dalam batang curut itu...ada faham??  
\/(^_^)






Disebabkan curut direka begitu besar, memang tak larat lah orang nak sedut sampai habis...sebab tu direka juga bekas simpanan curut...selalunya orang hisap curut ni sikit² je...dan dihisap banyak hari....letih kata ayahku...huhuhu~   disebabkan itu jugalah curut direka supaya bara api yang dibakar pada curut akan mudah terpadam...contoh gambar kat atas...tak payah nak tiup² api tu, kalau korang leka berborak pun otomatik api akan terpadam sendiri....menarik bukan?? ^_^






Sebelum kamu kamu keluar membeli curut, haruslah diingatkan, merokok itu adalah bahaya!! tak baik untuk kesihatan...apa korang ingat orang isap rokok tu sihat??  muda² ni memang lah nampak sihat dan macho dan seksi  *haktuih*  tapi bila dah tua sok?? seksa weiiiii nak tahan sakit dada...ish ish ishhhh~   -___-'



*insaplah wahai umat*













p/s:   aku bercita-cita untuk sambung belajar....Master's in Developmental Psychology...tak minat lah nak jadi engineer...(-_-)   tak tahu kenapa sekarang ni sangat minat nak belajar psychology....tolonglah doakan cita-cita saya tercapai   *wink*


35 comments:

mizz sue said...

SENTIASA DOAKAN KAMU

sAya ciTAh kAMu sApE.. said...

kamoo memang seorang yg saiKO!

Lya Colours said...

saya doakan yg terbaik untuk anda
wink !!

~~Ciklinn~~ said...

ciklinn doakan tercapai yerk..

d_tieah said...

Ya Allah,
Makbulkan doa ku ini..
Semoga impian cik Yana tercapai untuk belajo psikologi..
*wink2*

Perghhh..
Bez gak rupe nye bla buat *wink2* tu ek..
Dah terikut2 plak dgn c along..
Haha..

y@n@ M!B said...

:mizz sue:
thanks su =)

y@n@ M!B said...

:sAya ciTAh kAMu sApE..:
sehingga kamu rasa ter-saiko..lalala~

y@n@ M!B said...

:Lya Colours :
maseh..heh nk jugak tiru tu =p

y@n@ M!B said...

:~~Ciklinn~~:
tenkiu tenkiu =)

y@n@ M!B said...

:d_tieah:
hep hep..jgn terpengaruh dgn org tua itu..ai lg comel dr dia..lalala~ =p

zuar said...

nak curut sebatang!!!(bajet pandai isap rokok).muahaha

Along Tapa said...

bila ada pengalaman jadik engineer, mesti pastu taknak sambung belajor jadik engineer(pengalaman sendirik..)

cerut sangat tak best...walaupun rega dia mahal nak mampos...baik jangan isap...

p/s: cik yana mib cuba nak rampas title comel dari aku...ahahaha

Gorengbaek - Bertenang...bertenang..bertenang..

six.september =_= said...

belajar psycology memang best

POSH76 said...

macam tu ker cara nak hisap curut hehe

y@n@ M!B said...

:zuar:
ecece yeke xpandai ....*wink* =p

y@n@ M!B said...

:Along Tapa:
mslhnye ko skrg bkn x abes blaja lg ke? kuang kuang kuang =p

aahhh aku lg comel dr ko!xkira xkira...wek wek~









^_^

y@n@ M!B said...

:six.september =_=:
masehh~ =)

y@n@ M!B said...

:POSH76 :
itulah yg ayah sy ajar..hihi~ =)

Anna Boleyn said...

salam..

thanx ekk sebab sudi tinggalkan komen kat entry HLN.sory lambat balas kunjungan. busy gila baru2 ni.

nice info! baru tau cara guna curut tu camne. unik gak. kena potong, tahan lama and lepastu bara ley padam sendiri. :)


p/s : mahu kekal langsing?? jom tengok advertorial pertama anna boleyn untuk tahu rahsianya!


Rahsia Kekal Langsing! You Must Read This!

Anna Boleyn said...

salam..

thanx ekk sebab sudi tinggalkan komen kat entry HLN.sory lambat balas kunjungan. busy gila baru2 ni.

nice info! baru tau cara guna curut tu camne. unik gak. kena potong, tahan lama and lepastu bara ley padam sendiri. :)


p/s : mahu kekal langsing?? jom tengok advertorial pertama anna boleyn untuk tahu rahsianya!


Rahsia Kekal Langsing! You Must Read This!

Anna Boleyn said...

salam..

thanx ekk sebab sudi tinggalkan komen kat entry HLN.sory lambat balas kunjungan. busy gila baru2 ni.

nice info! baru tau cara guna curut tu camne. unik gak. kena potong, tahan lama and lepastu bara ley padam sendiri. :)


p/s : mahu kekal langsing?? jom tengok advertorial pertama anna boleyn untuk tahu rahsianya!


Rahsia Kekal Langsing! You Must Read This!

lionteen said...

wah..mcm tu rupenyee..
baru tau..
hehe..

Rinna said...

Akak doakan apa yang Yana hajatkan akan tercapai.. Amin

ribena.illina said...

baru tauuuuu cam gni upenye care nk isap . leh la g beli satu nati . wat stock utk sebulan ! hahaha


ehem : semoge sis dapat genggam cite2 sis ye! heeee~

y@n@ M!B said...

:Anna Boleyn:
salam..thanks juge sudi membls komen =)

y@n@ M!B said...

:lionteen:
same lerr br tahu =p

y@n@ M!B said...

:Rinna:
thanks sis! =)

y@n@ M!B said...

:ribena.illina:
oit oit..bdk x cukup umo mana leh bli curut..huhuhu~

thanks zra =)

meo said...

eceh2... dh blaja isap2 curut lak...

huhuhuhu :p

ke arah alam rumah tangga :)

all the best

y@n@ M!B said...

:meo;
hehe nk dirikn rmh tangga kena isap curut ke?? O_o'

Amni said...

Dear, saya pon minat psychology... minat sangat.. ada cita2 gak nak sambung master ni.. good luck! hee.. kawen dulu la yunk ea,...=P

y@n@ M!B said...

:Amni:
jum sambung sama sama..kt UPM ada..=)

shahjiehan said...

kak yana!

GamUHU said...

curut busuk!

man danger said...

baru2 ni kawan aku bagi aku curut. dia bawa dari langkawi. duty free punyalah. aku cuba hisap. memang best.walaupun aku dah lama berhenti merokok. aku tak batuk pun. itulah kelebihan curut mahal wei.. kata kawan aku. kau nak belajar sekoloji free. kau pegi kat Alison.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015