Oct 31, 2011

Patient Ramai Tapi Tak Cukup Staff?? hurmm~


Awal bulan hari tu aku pergi sini...
kat hospital Serdang nunnn~
sebab doktor kat Klinik Kesihatan suruh...
dia kata bunyi jantung aku macam kuat sangat...
usually benda tu normal for pregnant woman...
tapi dia mintak buat check up je lah...
untuk direkodkan~


Masa hantar surat kat kaunter
dorang cakap tunggu 3 minggu....
alasan...nak bagi doktor baca dulu surat tu...
tak faham aku apesal lama sangat doktor nak baca surat...
ye memang tulisan doktor macam cakar katak~!
tapi doktor mesti faham kan tulisan doktor lain?? (-_-")


Since dah lebih 3 minggu memang haram pihak sepital nak call,
aku lah yang kena call....
dah la kena call lepas pukul 2-3pm je..
udahnya telinga aku panas dengar bunyi ringing semata...
takde orang angkat...!! dem!








oke fine! ada jugak kawan aku yang pernah berkhidmat di sepital Serdang...
so dia faham lah selok belok kerja kat sana...
memang pelik management sepital nih...
oh sila baca yang dalam kotak merah tu je...
yang lain² tu tak penting pun...haha~


erm...lepas pukul 3pm nanti nak try call lagi...
kalau tak dapat jugak tunggu esok je lah...
tu pun kalau aku ingat...
esok schedule aku penuh...
meeting pagi petang...
tapi aku pergi yang pagi je...
sebab petang tu kena buat check up kat KK pulak...
dak encem takmo pi Az-Zahrah...
serik katanya bayar memahal...ngaaaa~  =P
oke bai~!






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

Dem yu Mamak!! grrrr~

Lokasi::  Jalan Kenari, Puchong.
Masa::  8.45 pagi
Agenda::  Sarapan pagi



Y::  mamak, macam mana kira kuih ni??

mamak::  satu 70 sen...  *mahal gila kaooo!!*

Y::  erm ni kuih apa??

mamak::  ini inti pisang...

Y::  pisang???

mamak::  ya ya..kuih pisang...

Y::  oo ada pisang dalam ni??

mamak::  ya ya...

Y::  *cekodok pisang kut*



Balik lah si Y ke opis dengan gilang-gemilang...

Bila sampai masa untuk melahap 'kuih pisang' itu...

tiba-tiba....~~







kuih pisang jadah apa woittt~!! 
ni ROTI semata!!
cuma ada jugak la rasa manis-manis sikit...
'roti manis' logik la kottttt~
dem yu mamak! grrr grrr grrrrrrrrrr~ 


hari tu makan karipap tepung...ni kuih pisang versi roti pulak...aishhh~  =.=
oke la aku paham...kena bawak bekal je hari-hari...
biasa bekal yang aku bawak dari rumah jadi stock untuk aku melantak sementara tunggu lunch...
paham-paham je lah aku makan untuk 2 orang...
setiap jam rasa nak makannnnnnnn jewww...huhuhuhu~
kadang-kadang stok tak cukup tu kena beli kat kedai...sobsob~
ni memang kompem 1st and the LAST time lah aku akan singgah restoren nih..hurmm~ (-_-")
oke bai~!











p/s:  meeting pagi ni cancel...dah la dorang hantar emel time weekend..sape nak bukak emel opis time cuti..hehh~  =.=






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

Oct 29, 2011

Menu Wajib Bila ke IKEA


okfos lah dorang punya meatball yang femes ames tuhh...huhu~

semalam ada meeting kat Plaza tol, DUKE...

habis meeting pukul 4.15pm gitu...

lepas tu macam dah agak dekat je nak menghala ke IKEA...hikss..

kalau dah namanya PEREMPUAN, pantang ada peluang shopping pasti takkan dilepaskan!

siapa sokong sila korek idung sekarang! miahahahaha~  v(^___^)"





masa beratur nak order meatball mata aku asyik menjeling blueberry muffin nih....

serius menggiurkan...

dah nama pun mak bunting...

kalau dah teringin tu layankan ajeeee...kehkehkeh~

tak hengat berapa ringgit satu...

rasanya RM3...rasanya lahhhh~  

tapi sangat berbaloi beb!

sedap gilerrrrrr kotttttt...aishhh~

lain kali pergi IKEA memang kena amek sebijik muffin nih...nyum~ nyum~  ^__^

aku siap beli meatball yang frozen lagi tahu?? weehuu~

tapi belum goreng lagi...

perap je dalam peti ais...

tunggu mood nak makan datang baru rasmikan...hakss~   =P

eh korang sokong negeri mana piala Malaysia finale malam ni??

aku sokong Negeri Sembilan...weeeee~

hoben jang hoben~

*macam lah aku nak tengok bola malam ni...silap-silap aku tidur je...ngahahaha~*

v(^__^)







Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

Oct 28, 2011

Tazkirah Hari Ini (Part 22) | Wahai Isteri




Sabda Rasulullah s.a.w. yang bermaksud::

"Mahukah kamu semua kuberitahu tentang sebaik-baik harta simpanan seseorang? Itu adalah isteri yang solehah. Apabila suami melihatnya dia menggembirakan suaminya, apabila suami menyuruhnya dia mentaatinya, ketika suami tidak bersamanya (pergi) maka dia menjaga sang suami  di dalam diri (kehormatannya) dan harta (suami) nya. "


Rasulullah juga bersabda::

"Sekiranya aku dibenarkan menyuruh seseorang untuk sujud kepada orang lain, tentu kusuruh isteri supaya sujud kepada suaminya."







Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

Oct 27, 2011

Khas Untuk Anak Mama~ =)

Kali pertama merasa alam mengandung...hihi~
tak tahu apa yang perlu dibuat,
apa yang perlu dibeli...
baru² ni biras aku roger pasal My Dear Warehouse Sale kat Puchong...
dia ajak pergi sekali dengan dia...
aku setuju je...
dah alang² ada geng nak shopping,
ada orang nak bagi advice apa yang patut dibeli...
tambah pulak semalam cuti Deepavali...
masing² free..especially dak encem lah...
dia punya schedule kalah CEO, COO segala...hahaha  =P


Memang seronok tengok barang² baby..
semua comel²...
tapi aku beli untuk newborn je dulu...
yang penting²...
selebihnya cuma survey...
mana patut beli sendiri, mana patut MINTA HADIAH~!  v(^___^)"





baju ni RM10 sahaja...
beli satu je...sebab tak tahu lagi jantina baby apa...hihi~





stokin kaki dan tangan dan kasut for newborn baby....
semuanya RM4 setiap satu...
kalau beli online orang jual RM8...lalalala~  ^__^





Bedung untuk baby, RM30
dan stokin baby, RM12...





botol susu Tommie Tippie saiz kecil...
khas untuk newborn baby...RM25



Dah! tu je pun yang aku beli...
total semua RM93...pffttt~
ni baru harga yang ada sale...
bayangkan kalau beli time BUKAN sale?? perghhh mencekikkk!! =.=


Barang² My Dear banyak yang besar²...
macam toys, playpen, katil kayu, stroller, walker etc etc...
harga memang JAUH lebih murah dari harga pasaran biasa...
contoh stroller yang berharga RM400+
kat warehouse sale ni dorang jual RM100+ je...
banyakkkkk gila beza!! soooo worth it!
tapi barang² besar gitu kitorang nak mintak hadiah kat orang...
takmo beli...kahkahkah~   v(^__^)"


Lepas ni nak pergi warehouse sales Pureen pulak...
setiap 4 bulan sekali....
dijangka next month lah akan ada sales Pureen...yeyyy!
memang bagus pun shopping barang baby awal..
sebab aku dah tak larat nak berdiri lama²
tekanan darah rendah kan...cepat rasa nak pitam! @__@
bila dah beli barang² baby,
kena la cari almari baju untuk baby pulak ye dak??
err kat mana ada jual almari baby murah² ek?? hihi~  ^__^






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

Ibu Muda Yang Ramah~ =)


Ibu muda dan Yanamib...weehuu~

kali ke-2 berjumpa...

sebelum ni kak Wani pernah datang kenduri kahwin kitorang kat Bangi...

tapi tak sempat nak berborak...

sempat posing² amek gambar je...hikss~

semalam saja roger kak Wani since kitorang memang nak ke Puchong...

shopping kat My Dear warehouse sale tuuu...huhu~

bekpes roti canai sama²...*wink wink*

ramah gila akak ni tahu???

boleh jadi DJ..eh! =P

next time panjang umur, murah rezeki kita jumpa lagi ehhh...

akak kata nak open table eaa?? opsss~ v(^___^)"







Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

Oct 26, 2011

Wordless Wednesday #14



(-_-")







Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

My Dear Warehouse Sale~!!



25 October - 4 November 2010



Baby & Children Products

Products Offered

Baby Carrier
Baby Pram
Baby Stroller
Children Slides
and more



Terms

Cash and Credit Cards

Time: 9am – 7pm



Location (Tel: 603 8060 0093/95)


34 Jalan Meranti Jaya 10
Meranti Jaya Industrial Park
47120 Puchong
Selangor Darul Ehsan Malaysia


Sumber::  http://www.shoppingnsales.com/2007/10/08/25-oct-4-nov-my-dear-warehouse-sales/











p/s::  by the time korang baca entry ni aku tengah sibuk shopping barang² baby..hikhikhik..tak tahu nak soping apa pun sebenarnya..tengok je lah dulu..beli mana² yang penting je dulu...berbaloi soping time sale ye dak?? =)





Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

Oct 25, 2011

AAaahhh Sedapnyaaaa~! ^__^



Dua hari berturut² ada meeting pagi...
dua hari berturut² juga lunch ikan bakar...pffttt~
bila benda dah lama tak makan,
sekali kita makan rasa macam...
perghhhhh!! heaven gila hidup!!  ^___^
semalam patutnya update entry ni...
tapi apesal tah aku macam bengong pi delete gambar yang aku amek tuh..grrr~






digandingkan pula dengan nasi putih, kuah asam pedas dan sayur broccoli...
tu je sayur yang menyelerakan tekak aku kat kedai ni...huhu~
tapi aku lebih suka lunch semalam...
lunch kat Kampung Baru, KL....
dah la murah...sekali dengan oren jus, gelas besar kot...baru RM9...
kat Limau Nipis, Bangi, aku order epal jus...
gelas kocik jeww...tapi total semua RM12...
beza RM3...erm boleh beli coklat Zip   =.=
dari segi rasa, kat Kampung Baru semalam lagi sedap..ngeh³
apa-apa pun perut aku dan baby sangat kenyang...Alhamdulillah~
korang lunch apa hari ni??  =)











p/s::  eh esok cuti Deepavali daaa...best! best! nak pi soping barang² baby...aci tak?? ngee~  (^___^)





Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

Oct 23, 2011

HyppTV Ada Channel Masak-masak wuiii~


Sampai hari ni kira dah lebih kurang seminggu lah aku guna khidmat Unifi kat rumah aku...
dan so far aku puas hati dengan tahap kelajuan internet..wewewewewe~
cuma ada satu part je yang aku tak puas hati...
baru 2 hari guna Unifi, adapter dia rosak...
lepas tu punya lahhhhh payah nak contact customer service
mintak dorang datang ganti balik adapter baru...gila!!
tu aku cerita entry lain lah...tengah fikir ayat nak maki TM...muahahahaha~
sekarang kitorang guna adapter sendiri...
but still not fair since bil masih berjalan macam biasa...
memang nak tuntut kat Unifi TAKMO bayar bil
sampai lah dorang datang tukar adapter baru...HUH!! =.=
oh lagi satu channel-channel kat HyppTV ni selalu tersekat-sekat...
macam tak feel nak tengok movie sebab tiba-tiba dia macam hang...grrr~






oke berbalik pada tajuk...
aku baru discover satu channel menarik bagi wanita khususnya...haha~
ada channel resipi dan masak-masak...channel "Try Masak"
bukan lah macam Asian Food Channel (AFC) kat Astro tu...
tapi umpama kita tengok resipi kat blog dan youtube gitu...pahe dok?? grrr~





Contoh macam dalam gambar atas ni...
macam-macam resipi ada...
dessert ke, goreng-goreng ke, lauk pauk ke...eh banyak lahhhh~





siap ada video cara-cara membuatnya lagi...
serius macam tengok video resipi kat internet such as youtube ke, blog ke..pheww~
oh untuk resipi atas ni aku belum try lagi...
sebab macam leceh...lalalala~  =P


Tak tahu lah bila aku nak try one of the recipe yang ada dalam HyppTV nih...
tunggu mood rajin masak datang yeee...ngee~  v(^___^)"
eh korang buat apa hari ni??
jarang betul aku nak update blog hari Ahad...haha
sebab hari ni duk rumah sorang-sorang...
dak encem pergi berjuang main laser tag kat I-City...
aku malas nak ikut...takut tak larat...
oke bai~!  ^__^






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

Oct 22, 2011

Menu at Mek T~




Wokeh sambungan entry tekak Ganu semalam ye...hihi..
jangan mara aaaa...nanti kena jual~   =P





Banyak menu dipaparkan di dinding...
rasa macam nak order semua lah...haha tamak!  =.=





Aku order set "Sedap Sokmo"...
wah nama menu pun nak ada slang Ganu yu...auww~
set yang aku order ni ada 2 saiz...
saiz besar (2 ketul ayam), RM14.90
saiz kecil (1 ketul ayam), RM10.90
agak² aku amek saiz yang mana???
hekhekhek ofkos lah amek saiz besarrrrr punyerrrr...
nafsu jin lah katakan...ngehh~  v(^___^)"





Kawan aku amek set "Sihat Sokmo" atau "Nasi Ulam Mek"
apa yang sihat??
sebab ada banyak ulam...pheww~
harga RM8.90





Setiap set yang ada didatangkan dengan minuman sejuk dan dessert of the day...
dessert untuk hari semalam ialah Pengat Kacang Merah...
aku tak suka pengat tu so tak makan pun  -.-'
lagipun macam kurang uummpphh!





Menu wajib bila datang sini is keropok lekor...
keropok lekor dan Terengganu macam sinonim...kan??  =)
ada regular saiz (8 ketul) dan large saiz (12 ketul tak silap)
tapi rasa keropok lekor dia sama je macam beli kat tepi jalan...
kalau ikut tekak aku lahhhh...
sebab aku biasa makan yang betul² dari Ganu tu ikan semata...
macam takde tepung langsung...
tapi sedap lah sebab makan time panas...
harga RM4...untuk large saiz tak sure harga berapa...hihi~





So here is our bill...
bagi aku oke je price ni...
restoren dia pun selesa...
ada Wi-Fi bagai....
yang penting service oke...
walaupun beratur agak lama sebab ramai orang...
alahhh standard la...
pergi mekdi pun beratur lama jugak bila peak hour tu kannnn?? =)
aku akan terjah lagi restoren ni akan datang...
dan aku juga berani suggest kat korang untuk singgah makan kat sini...
so worth it!
selamat menjamu selera!  ^___^






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

Oct 21, 2011

Tekak Ganu Kita Hari ni Ye~ =)


Sebelum ni pernah TERbaca pasal restoren ni kat blog Redmummy...
bila tengok alamat, lerr dekat je dengan opis haku...
cuma tak pasti area mana...=.=




Tapi tadi membe aku semangat ajak jugak cari kedai ni...
selidik alamat/map betul² takut kang sakit kaki, sakit hati je jalan jauh²...haha~
malas nak bawak kereta sebab kalau sekali dah keluar dari parking lot
harapannnnnnnnnnnnn je lah nak jumpa parking balik  (-_-")


Kalau ikutkan tak jauh pun jarak restoren ni dari opis aku...
dalam 5 minit je jalan kaki... =)
restoren ni ikut konsep ala ala fast food...
maksudnya kena order kat kaunter, bayar, baru duduk...
biasanya makanan yang di order idak la siap on the spot...
dorang akan hantar ke meja juga nanti...
suka servis kat sini...
pekerja tak ramai pun....
tapi masing² muka tenang je walaupun orang ramai time lunch hour *thumbs up!*


Menu kat sini pun agak banyak...
tapi semuanya menu dari Ganu lah kan...huhu~
err yang tu aku cerita next entry la yeh...
stay tuned!
babai~!  v(^__^)"






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

Tazkirah Hari Ini (Part 21)





Rasululllah saw bersabda:

"Di sekitar Arsy ada menara-menara dari cahaya. Di dalamnya ada orang-orang yang pakaiannya dari cahaya dan wajah-wajah mereka bercahaya. Mereka bukan para nabi atau syuhada'. Para nabi dan syuhada' iri kepada mereka. Ketika ditanya para shahabat, Rasulullah menjawab, "Mereka adalah orang-orang yang saling mencintai kerana Allah, saling bersahabat kerana Allah dan saling kunjung mengunjungi kerana Allah..

Riwayat Tarimidzi~








Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

Oct 20, 2011

Jimak Isteri Depan Roundabout~

Entry copy paste dari blog abang ipar aku, Zabid~


ini ialah roundabout  =)



Dialog di bawah ada dalam video 'Cium Isteri Depan Orang Ramai', namun cara penyampaian diterjemahkan mengikut kefahaman saya (Zabid) sendiri (",)


Anon : saya baru balik dari Mekah dan cium isteri saya depan orang ramai kat airport, apa hukum cium ini dan ada berapa jenis cium?

Ustaz : kalau cium tangan takpe lah, tapi kalau cium mulut, cium pipi, cium macam² lagi ini namanya "shu ku tul muruah"(menggugurkan maruah). JANGAN cium depan orang ramai macam tu. Tau lah isteri kamu, cium tangan dah lah... nak cium lebih-lebih balik rumah lah.

Anon : Abis tu yang Rasullulah cium pipi isteri dia??

Ustaz : bukan depan orang ramai, cuma orang TERnampak. Sebab tu kalau berjalan pun tak boleh berpeluk.

Anon : Tapi tu kan ISTERI kita....??

Ustaz : memang lah isteri kita.... kalau macam tu kenapa kamu tak JIMAK (main) jer dengan isteri DI TEPI "ROUNDABOUT" tu jer??




Apa lagi ada dalam video ini??

1. Cium selepas nikah hanya dibenarkan Isteri cium tangan suami sahaja.
2. Kalu cium lebih² lepas nikah dah macam kat gereja pulak.
3. 5 Tahun mendatang romen terus depan Tok Imam (",)
4. Dulu pengantin perempuan inai hujung jari jer, sekarang dah macam undertaker sampai ke lengan.
5. Kalau kita baca kitab hadis, AKHLAK kita baik...kalau baca kitab hiburan AKHLAK jahanam!
6. "Pre Wedding" jahanam habis. Semua orang kapir buat nak TIRU.... (sentap jap baca ayat ni...)
7. Ikut adat tak salah, yang salahnya ikut adat tapi langgar Syariat.


Tengoklah video ni ye :- http://www.youtube.com/watch?v=V5PBnF9tIg4


Wallahualam.


***********************************************************


komen aku::  ini baru adab/hukum bagi hubungan SUAMI ISTERI yang sah! macam mana pula hukum pergaulan bebas bagi yang belum berkahwin kan??  'yang Haram Jugak Sedap'! sentap?? bagus lah kalau sentap...maksudnya kamu masih lagi waras dan masih mempunyai rasa bersalah dalam diri...tapi terlalu ego untuk bermuhasabbah diri...


Sekurang²nya aku sedar diri...insaf dan bertaubat...kau??? usaha lebih lagi untuk perbaiki diri...  =)






Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

Oct 19, 2011

Tako Tao at Jusco~


Pernah dengar nama makanan ni?? hihi  semalam first time aku try makan menatang ni...membe aku cakap sedap...sebelum ni aku pernah dengar nama Takoyaki je...tapi tak pernah makan lagi...huuu~





Ada banyak flavor sebenarnya...tak kuasa nak snap semua...sila lah gugel sendiri ye..ngee~  aku order chicken & cheese, membe aku order prawn flavor...3 ketul tu RM4.90...err oke la...kenyang jugak makan benda ni...tapi untuk 2 jam je lah...lepas tu lapar balik...tu kalau ikut perut aku lah kan....perut korang maybe kenyang lama sikit kot  =P





aaa gini la ghope menatang Tako Tao tuh...hahaha~  yang sos kaler coklat tu campuran ikan ke hape tah...tapi rasa ikan laa...haha...yang bulat tu dorang guna tepung je..then sumbat je isi² flavor yang kita mintak...then dorang akan goreng tau...so makanan ni panas lah ye...erm bagi aku rasa dia kureng enak...kalau sushi ke memang aku suka! tapi yang ni tak ngam lah dengan tekak aku...huhu~  tapi habis jugak la aku makan...bukan la cannot go langsung...boleh je telan...cuma takde la selera sangat aku makan...aaa gitu  ^__^


Kunun² nak share la sikit dengan dak encem...tapi bila aku pun macam kureng nak makan so aku telan lah semua...hohoho~  dak encem bukan suka nak makan benda pelik² nih...tambah² yang ada seafood...boleh muntah hijau asben ai tuh nanti...huhu~












p/s::  kawan² aku suruh tukar nick 'dak encem' kepada yang lebih mesra dan manja dan gedik...hahahaha nak boh nick apa?? aku suka je nama dak encem tu...hoho~  err kalau si muncit oke tak?? dulu memang nak guna nick si muncit..tapi cik epal dah guna pulakkk...tapi sekarang dia guna gelaran Saheizy Sam untuk pakwe dia so boleh la aku cilok nick si muncit tu kan?? kannnn?? muehehehehe~  v(^___^)"





Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers



Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers